Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Zajímavosti k filmům (34)

10 000 př. n. l.

10 000 př. n. l. (2008)

Většina mamutů vymřela na konci doby ledové, nemohli být tedy používáni při obchodech s otroky. Otrokářství se rovněž začalo rozvíjet až přiíbližně 3 000 let př. n. l.

10 000 př. n. l.

10 000 př. n. l. (2008)

S ohledem na časové zařazení snímku se objevuje několik nesrovnalostí. V uvedené době se ještě nepoužívala námořní doprava, šavlozubí tygři již nežili, vozíky na balvany, vyspělé zbraně nebo pyramidy v době kamenné ještě nikdo neznal a na dobu kamennou se objevuje až příliš mnoho železných předmětů.

Tři moulové

Tři moulové (2012)

Film byl nominován na cenu Zlatá malina v kategorii nejhorší filmový pár.

Atlasova vzpoura: 2. část

Atlasova vzpoura: 2. část (2012)

Film byl nominován na cenu Zlatá malina v kategoriích nejhorší scénář a nejhorší režie.

Nebeská brána

Nebeská brána (1980)

Michael Cimino získal cenu Zlatá malina v kategorii nejhorší režie. Dále byl snímek nominován v kategoriích nejhorší film, nejhorší scénář a nejhorší hudba a Kris Kristofferson byl nominován v kategorii nejhorší herec.

Kolja

Kolja (1996)

V roce 1995 si Zdeněk Svěrák všiml, že ve stanici Moskevská (dnešní Anděl) je na zdi stále mozaika panoramatu Moskvy. Proto se právě tady natáčela scéna, kdy se Kolja (Andrej Chalimon) v metru ztratí.

Kolja

Kolja (1996)

Andrej Chalimon (Kolja) během natáčení přibral na váze a po určité době se nevešel do kalhot. Údajně mu nadmíru zachutnaly housky. Pracovníci štábu mu proto nařídili dietu.

Kolja

Kolja (1996)

Když František Louka (Zdeněk Svěrák) na hřbitově zlatí náhrobní nápisy a cenu počítá od písmene, inspiroval se skutečným člověkem, jenž působil na hřbitově v Kopidlně.

Carry On Cleo

Carry On Cleo (1964)

Režisér Gerald Thomas a producent Peter Rogers nechali vystřihnout několik peprných vtipů, aby film nedostal označení "nevhodný pro děti a mládež". Jedinou sprostou větu ve filmu pronese v choulostivé scéně Calpurnia (Joan Sims).

V pravé poledne

V pravé poledne (1952)

Když šerif Kane (Gary Cooper) na konci filmu zahazuje svůj odznak, je vidět, že z písku za jeho nohou vykukuje další šerifská hvězda.

V pravé poledne

V pravé poledne (1952)

Děj filmu se odehrává v roce 1888, když ale šerif (Gary Cooper) prochází městem a jsou prázdné ulice, na některých místech jsou vidět telefonní sloupy.

Reklama