Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Horor

Recenze (113)

plakát

Divergence (2014) 

Tenhle film mě ovládl.

plakát

Hvězdy nám nepřály (2014) 

Chtěla jsem zjistit co na tom všichni mají, tak jsem si to stáhla, mrkla na to a nevím co si o tom mám myslet. Líbí se mi ta "story" s "kapkou" dramatu. Věty píšu a mažu, žádná není přesně vyjadřující mé myšlenky. Ale ono to jde :). Charaktery postav, příběh plný metafor, věčná láska, nevinný humor, soucit i nenávist. Zvraty okolností a jak jsem se později dozvěděla i jinak než v knize, kterou jsem nečetla. Příběh mě okouzlil. Jsem velkej fanda lásky a tady jí bylo tolik a přitom to nebylo jak přeslazenej čaj, ale proč jen ty tři hvězdy? Na konci filmu jsem neměla ten pocit velkého oslnění, ikdyž nevím proč, možná se to časem změní a s tím i mé hodnocení, možná je to jen tímhle pochmurným dnem, ale když uděluju pět hvězdiček, obvykle na konci filmu vydechnu a řeknu, páni. Tady se páni nekonalo...

plakát

Noe (2014) 

Až se divím těmto aktuálním 59% ohodnoceného filmu. Je to zpracované dobře. Velice dobře. Líbí se mi filmové obsazení. Herce, které dobře znám a jsou mému oku oblíbeni i jejich herecké nadání. Jde tu ale o příběh. Dobro vs. Zlo. Bůh vs. člověk. A láska vs. víra. Ta poslední a zároveň nejsilnější kombinace tu hrála obrovskou roli. Protože to versus by tam ani být nemělo. Hranice mezi láskou a vírou je tenká. To už je ale o spekulaci a to mě baví :). Příběh všichni jistě dobře známe. Noeha, jeho víru, znamení od boha, zvířata na palubu, povodeň, nový život a začátek. Ale co to kolem? Manželka, děti, lidé a andělé. To všechno co tam bylo "přidáno" bylo tak dobře zkombinované, že vám to celých stotřicetosm minut běhalo po zádech jako mráz a vysoké napětí. A příběh jak Bůh svět stvořil? Kombinace stvoření s evolucí se mi velice líbila. A zde vidím ten vysvětlený otazník, proč 59%. Je to víra. Lidé naprostí ateisté co jakštakš ví něco málo o tomhle příběhu dají dvě hvězdičky ne za herecké výkony, ale za jejich víru a přesvědčení. Já dávám čtyři za výbornej nápad, herecké obsazení a jejich výkon a za samotný Noahův příběh. :)

plakát

Máj (2008) 

Tenhle film natočit nebylo určitě vůbec jednoduché, protože vlastně zfilmováváte poezii. Každý vidí poezii jinak, pro mě je už jen ten žánr samotný jedna velká metafora a každý v Máji jako díle takovém vidí něco jiného. Každý to dílo vnímá jinak a to stejně jako film. Musím panu Brabcovi poděkovat a i scénáristům jelikož viděli stejnýma očima jako když by tu poezii četli. Takhle!!!! vypadá poetický film. Nemůžete od toho očekávat obyčejnou romanťárnu s dramatem na konci to se podívejte na stmívání :D. Kýč kýč musí bejt! O TOM TO JE!!! Je to jiný, je to nezvyklý a je to perfektní. A já vám povím proč se vám to nelíbí. Protože nečtete! Kdo nepřečetl nikdy pořádnou poezii neuvidí krásu tohohle filmu. Mácha je z nebe určitě spokojen. :)

plakát

Sin City: Ženská, pro kterou bych vraždil (2014) 

To byla zabíjačka. Masakry a masakry, krev a krev a během toho všeho můj tolik očekávaný Joseph Gordon-Levitt, kterej neskončil nijak moc dobře, což se v Sin City dá čekat u každého. :) Peckovej film. Partička pokeru se mi mooc líbila.

plakát

Bídníci (2012) 

První polovina filmu-brečím jsem znechucená z tragických okolností a historického dění. Smrt na každém rohu. Druhá polovina filmu - konečně něco co je mi bližší. Láska mladého páru a boj o ni. Naděje za rohem.

plakát

Želvy Ninja (2014) 

Mě se to moooc líbilo. Dost jsem ten film podcenila, jelikož mě trailer příliš nenadchl a tak jsem si říkala, že to bude jen ztráta času. Ovšem opak se stal pravdou. Tenhle film měl jedinej účel (pro diváky) a to pobavit. A splnil jej na sto procent. A výtahová scéna? Nejvíc!!!!

plakát

22 Jump Street (2014) 

Jenkova reakce, když se dozvěděl, že Schmidt ojel dceru jeho šéfa, byla k nezaplacení :D. Je to FAN-TA-STI-CKÝ !!!

plakát

Tajemství starého hotelu (2011) 

První hodinu kde se vůbec nic neděje, snažíte se překousnout ospalé a zívající hlavní postavy, které vás taky uspávají. Po nekonečné hodině absolutního bezděje, se konečně začíná něco dít. Blonďatá recepční a brejlatej recepční, jejichž jména si prostě nemáte šanci zapamatovat, se trošku zlijou pivkem a když je chlápek slušně nadrženej a holka má možnost si konečně taky jednou pořádně užít, zvolí si lovení duchů. Jedna samozřejmost všech hororů: Když jsi na smrt vyděšenej a slyšíš nějakej divnej zvuk, prostě jdi za ním. Mám ráda duchařský horory, ráda se bojím, ale tohle je první horor, kterej mě vůbec nevyděsil. Jen si po konci kladu otázku stejně jako všichni. Viděla ta blonďatá holka skutečně duchy, nebo to byl jen výplod její opilé mysli. Spoiler: Zabít ji mohl kdokoli jiný z toho hotelu a taky si to mohla udělat sama. Je to prostě nedořešená otázka.

plakát

Gravitace (2013) 

Celou dobu v napětí a ke konci pocit štěstí. Nezapomenutelný!!!