Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Zajímavosti k filmům (143)

Čórka

Čórka (2022)

Po závěrečných titulcích následuje ještě krátká scéna.

Zillion

Zillion (2022)

Ferrari ve filmu, které Frank (Jonas Vermeulen) prohání, je model 512 TR (Testarossa) V12.

Rakeťák

Rakeťák (2022)

V žádném filmu od Pixaru nemůže chybět odkaz na Pizza Planet pick-up. Auto je možné spatřit během Buzzova úprku na raketovou základnu.

Luca

Luca (2021)

Dodávka Pizza Planet, která se vyskytuje ve všech filmech společnosti Pixar, byla poprvé nahrazena jiným vozidlem. Tříkolku Piaggio Ape v barvách Pizza Planet lze možné vidět během závodu v ulicích Portorosso.

Luca

Luca (2021)

Vagón, do kterého Luca nastupuje, má označení „1200PA“. Jde o adresu společnosti Pixar v Emeryville - 1200 Park Avenue.

Luca

Luca (2021)

Vlak, kterým Luca odjíždí na konci filmu, táhne lokomotiva s označením „94608“. Jde o ZIP code (poštovní směrovací číslo) Emeryville, kde sídlí společnost Pixar.

Rocky

Rocky (1976)

Většina scén, kdy Rocky (Sylvester Stallone) trénuje běh ulicemi Philadelphie, je natáčena stylem „Guerrilla“, kdy se kvůli rozpočtu na veřejných místech natáčí bez povolení a příslušného vybavení. Když Rocky běží přes italské tržiště, jeden z prodejců mu hodí pomeranč. Šlo o spontánní reakci skutečného prodavače a jelikož se záběr podařil, zůstal ve filmu.

Duše

Duše (2020)

Poprvé se na jedné scéně Pixaru potkaly jeho 2 easter eggs současně. Planet pizza truck a značka A113.

Marťan

Marťan (2015)

Většina scén se natáčela v Maďarsku. Maďarská pobočka švédského řetězce IKEA byla zaskočena jednou objednávkou 64 křesel „IKEA Volmar“, které byly nezbytné k natáčení. Křesla můžeme ve filmu vidět ve vesmírném středisku. Kvůli čekání na křesla se natáčení v Maďarsku protáhlo o 3 dny.

Il ragazzo invisibile

Il ragazzo invisibile (2014)

Během závěrečných titulků je možné vidět nepovedené scény a záběry ze zákulisí při vzniku filmu.

Dealer II

Dealer II (2004)

Většina herců či komparzu ve filmu jsou skuteční zločinci. Vasilije Bojicic (Vanja) byl v roce 2006 odsouzen k 8 letům odnětí svobody a následnému vyhošťení ze země zpět do Bosny za nelegální obchod s návykovými látkami na území Dánska. V Dánsku po sobě zanechal 3 děti.

Miluji tě, teď zemři

Miluji tě, teď zemři (2019)

Na základě slušného chování byla Michelle Carter dne 23. ledna 2020 propuštěna z Bristol County House of Corrections (bristolského nápravného zařízení). Michelle byla shledána jako příkladná chovankyně.

Fear X

Fear X (2003)

Závěrečné titulky doprovázejí záběry bezpečnostních kamer, které Harry Cain (John Turturro) sledoval.

Cheap Thrills

Cheap Thrills (2013)

Ve scéně, kdy Colin (David Koechner) zmíní, že má v domě celou lékárnu, že má bratra lékárníka, šlo o fakt. Bratr Davida Koechnera v době natáčení filmu skutečně jako lékárník pracoval.

Tunel

Tunel (2019)

Tunel dlouhý 9 km se ve filmu jmenoval „Storfjelltunnelen“. Toto jméno však ve skutečnosti nese pouze jeden tunel, který se nachází v severní části Norska a měří 2,7 km. Norský tunel, který byl ve filmových scénách, se jmenuje „Ospelitunnelen“ a měří 2 549 m.

Reklama