Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (120)

plakát

Doba ledová (2002) 

Je mi jedno, že Době ledové je vytýkán střih, nekomplexní děj nebo plitkost (je to sakra hlavně pro děti). Já tenhle animák stejně miluju, protože ten příběh mě prostě dostal. Pravidelně brečím u scény s jeskynními malbami a směju se jak idiot všem hláškám, které si ta neobvykle složená trojice vymění. Scratch coby začátečník v ničení planety pomocí snahy schovat svůj milovaný žalud, i když na slušné úrovni, vždycky pobaví.

plakát

Hačikó - příběh psa (2009) 

Prvotřídní citová vydíračka, na kterou jsem ke konci přes slzy ani neviděla. I když nesnáším Richarda Gera (nevím proč), stejně jsem mu tu roli sežrala i s navijákem. Filmy o zvířatech prostě nejde hodnotit nezaujatě, obzvláště takhle slavný skutečný příběh. Lasse Hallstrom je skvělý režisér a umí si pohrát s dějem tak, aniž by to působilo kýčovitě. Jeho filmy pádí volným tempem a mají příjemnou atmosféru a sem tam jsou cítit hlubokou melancholií. Tohle téma ke kýčovitosti přímo vybízí a neříkám, že sem tam jsem si neříkala, že už je to na hraně. Každopádně tenhle kontroverzní příběh o Hačikovi zvládl moc dobře. Zase jsi mě dostal Hallstrome!

plakát

Kiznaiver (2016) (seriál) 

Co se stane, když na partě teenagerů spácháte hokus pokus, aby byli propojeni bolestí? Totálně se jim splaší hormony, což zapříčiní četné milostné mnohoúhelníky a kýčovité melodrama. Toť vše k hlavnímu tématu. Mě to ale připadalo spíš jako soutěž o nejotravnější charakter. Ach, to bylo ale napínavé. Do poslední vteřiny jsem nevěděla, kdo vyhraje. Nakonec jsme měli 3 vítěze, což je docela slušné.

plakát

Assassin’s Creed (2016) 

Nevím, jak jinak to vyjádřit. Tohle prostě ale neskutečně posrali. Ani nechci vědět, jaký dojem z toho může mít někdo, kdo nehrál hru ani nečetl knihu. Znám celý příběh nazpaměť a i přes to jsem se v tomhle dějovém bordelu místy úplně ztrácela nebo neměla daleko k mikrospánku. Zfilmovali hlavně to, co mě na celém Assasin´s Creed zajímalo nejméně, a to celou technologii Animusu. Mě osobně nejvíce zajímaly právě ony dokonalé bojové scény z prostředí renesančního Španělska, kterých tam ale dali žalostně málo, navíc ještě s docela podprůměrným střihem. Taky jsem čekala nějaké vysvětlení doby, do které se hlavní postava vlastně vrací a celkově podstatu toho příběhu. Zkrátka hrůza.

plakát

Eunmilhage widaehage (2013) 

Film by mohl mít slušný potenciál, kdyby byl o třetinu kratší a kdyby měl vůbec nějaký smysl. Za celou dobu v tam nevysvětlili, proč jsou tam všichni tak strašně v "utajení". Mám pocit, že ani samy postavy nevěděly, co tam mají vlastně dělat. Dějová linie mi pak připadala jako labyrint slepých uliček. Dějová linie mi pak připadala jako labyrint slepých uliček. Přeměna prvotřídně retardovaného hlavního hrdiny na namakanýho frajera se už po všech jeho naprosto debilních nápadech v první půlce nedala uskutečnit .Herci jsou mladí, pěkní a hezky se na ně kouká, sem tam nějaký ten toaletní humor a srdceryvná chvilka. Ale na to, jaké z toho dělali haló to teda žádná sláva nebyla.

plakát

Za mých mladých let (2015) 

Klasický romantický film v asijském pojetí. Popravdě tenhle příběh mi na chvíli i dal naději na originální konec, ale bohužel jsem se spletla. Nicméně asi celé tři čtvrtiny filmu byly skvělé. Humoru a zasněné naivní romantiky je tu dost, herci jsou sympatičtí. Moc pěkný film.

plakát

Nářek duší (2009) 

Ach bože, strašidelnější horor si ani nelze představit. Strašidelnější než tohle už je snad jen Boku no Pico. Ne vážně, dějová linie se příliš vlekla a ve skutečnosti na celém příběhu není nic zajímavého. Tak už to tak ale u hororů bývá. Druhá věc je ale děsivost. V tom Nářek duší naprosto selhal. Nic děsivého na něm neshledávám, ba naopak, některé efekty mi přišly směšné, příběh nepropracovaný a hororovost naprosto nulová. Pokud se rádi bojíte tak moc nedoporučuju. Jediné, co celkem ušlo byli herci, za to dávám jednu *.

plakát

Osm hrozných (2015) 

I když se první půlka filmu docela vleče, moc nechápete o co vlastně jde a čekáte, kdy už se teda něco stane, stejně se Quentinovi povedlo zachovat mírné napětí a pomalou gradaci příběhu. Uprostředka jsem si to užívala fakt naplno, zápletka se pomalu rozplétala a výkony herců byly čím dál lepší. Ke konci se to ale trochu zkazilo, dobře rozběhlý příběh se najednou zastavil a pak už jste nestačili ani sledovat, kdo to kde dostal, protože padali na zem jako mouchy. Pěkná přestřelka, useknuté končetiny a mozek snad po celé místosti - tomu říkám smysluplný konec. Zkrátka bych asi zabila méně lidí a víc se věnovala příběhu. Ale tak western musí být, takže dávám 4*. Jinak skvělá podívaná.

plakát

Insidious (2010) 

První půlka filmu je celkem slušná, místy i obstojně děsivá, ale pořád z toho jde pocit, že se tam vlastně nic neděje. Atmosféra postrádá tu správnou gradaci. Někde uprostřed to ze zdlouhavého "nic" přechází v přehnanou thrillerovku. Červená obluda není vůbec děsivá, naopak působí lacině a kýčovitě a tak celkem pěkný rozjezd směle sprasila a z Insidious se rázem stala pohádka na dobrou noc. Strach a napětí byly ty tam a já už jen s ironickou zvědavostí čekala, co z toho proboha ještě vyleze. Začátek tedy hodnotím dobře, ale ten konec je na prvotřídní facepalm.

plakát

Farm to Fridge (2010) 

Něco jako Holokaust se zvířaty, ale Hitler je oproti zaměstnancům jatek hotová světice.