Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Horor

Recenze (796)

plakát

Interstellar (2014) 

Jedno z nejlepších sci-fi, jaké spatřilo světlo světa... Ne jen poutavé dějem, ale i vizuálně.

plakát

Buko (2022) 

Anna Cónava je paní herečka. Přesto, že má velké charizma, dokáže skvěle zahrát obyčejné ženy. Škoda, že ji pražští "umělci" nedávají víc prostoru. Martha Issová, je v lecčems opak Anny Cónové (hlavně věk a obsazování), ale přes svůj nižší věk se musí nechat, že v hraní je to opravdu velmi vyzrálá herečka, která zvládne zahrát vše. Vůbec, herci v tomto filmu jsou skvělí. Všichni. Co bych chtěl obzvlášť vypíchnout je zvuk a soundtrack. Výborný. Kamera výborná. Střih dobrý. Scéna vynikající. Scénář super. A nakonec v neposlední řadě skvělá režie. Pro mne vynikající filmový zážitek.

plakát

Růžový panter (1963) 

Počátek jedné z nejslavnějších filmových legend. A i když není film tak skvěle potroublý jako další části, je důležitou součástí tohoto celku a proto nemůžu jinak, než 5*.

plakát

E.T. - Mimozemšťan (1982) 

Film jsem viděl poprvé při ČSSR premiéře na FFP (Filmovém festivalu pracujících) v roce 1985. To mi bylo 17 let. Film se mi vcelku líbil, ale už jsem byl naladěn na jiné filmy. Vždyť už jsem byl přeci dospělý a tohle je pro děti. Byl jsem na filmu s taťkou, kterému tehdy bylo 45. Taťkovi se ten film líbil neskutečně... 1* navíc za taťku do nebe...

plakát

Hádkovi (2022) 

Příjemné překvapení. Minimalistická až divadelní výprava, výborné a vtipné dialogy, dobré herecké výkony, dobrá režie. Sandra Nováková v roli podle mne zazářila. Tu roli si napsala evidentně na tělo. Film mne opravdu velmi pobavil.

plakát

Bullet Train (2022) 

Skvělá komedie. Dlouho jsem se tak nezasmál. Geniální zpracování, něco jako byl ve své době Tarantino. Na toho kluka Letchkovic si dám pozor... 🙂

plakát

Letecké katastrofy: Srážka století (2005) 

Neskutečná tragédie. Je s podivem, jaké drobnosti rozhodují o životech tolika lidí... Mám všechny tyhle kanadské rekonstrukce rád.

plakát

Teuner (2021) (studentský film) 

Velké téma na malém prostoru, kdy po shlédnutí ve vašich hlavách vlastně ještě probíhá další děj vzbuzený spoustou otázek, které tohle téma otevírá.  Řemeslně je tohle komorní drama, vzhledem k tomu, že se vlastně jedná o absolventský snímek, zvládnuto až s neuvěřitelnou rutinou. Výborné herecké výkony pod citlivou taktovkou režiséra jsou asi základem, ale osobně bych vyzdvihl i precizní střih a nevtíravou kameru a zvuk, které na tomto malém prostoru dobře zarámovaly sondu do charakteru jednoho člověka v kontroverzní době. Skvělé zrcadlo nastavené dnešku, ale vlastně i každé době, kdy jedni odsuzují něco pro to, co vlastně sami svým chováním a neuváženými názory umožňují znovu, jak jinak, než pod záminkou dobra, budovat.