Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Horor

Recenze (796)

plakát

Tři Tygři ve filmu: JACKPOT (2022) 

Co to jako má být? 3 tygry mám rád, ale od filmu jsem čekal víc, než jen opakování klišé z jejich divadelních improvizaci... Chtělo by to kluci už víc než jen šilhajícího a pitvořícího se Štěpána Kozuba, rádoby ostravského burana v podání Alberta Čuby a scénáře na úrovni Babovřesk.

plakát

Red Rocket (2021) 

Hrozná nuda a pocit trapnosti, ale hlavní pocit je ta nuda.

plakát

Teuner (2021) (studentský film) 

Velké téma na malém prostoru, kdy po shlédnutí ve vašich hlavách vlastně ještě probíhá další děj vzbuzený spoustou otázek, které tohle téma otevírá.  Řemeslně je tohle komorní drama, vzhledem k tomu, že se vlastně jedná o absolventský snímek, zvládnuto až s neuvěřitelnou rutinou. Výborné herecké výkony pod citlivou taktovkou režiséra jsou asi základem, ale osobně bych vyzdvihl i precizní střih a nevtíravou kameru a zvuk, které na tomto malém prostoru dobře zarámovaly sondu do charakteru jednoho člověka v kontroverzní době. Skvělé zrcadlo nastavené dnešku, ale vlastně i každé době, kdy jedni odsuzují něco pro to, co vlastně sami svým chováním a neuváženými názory umožňují znovu, jak jinak, než pod záminkou dobra, budovat.

plakát

Seveřan (2022) 

Celkem těžký, drsný, ale úžasný film.

plakát

Život a neobyčejná dobrodružství vojáka Ivana Čonkina (1993) 

Radek99: "Symbolická tragikomedie rozkročená někde mezi Dobrým vojákem Švejkem a Gogolovým Revizorem odrážející jak bodrost a specifika širé východoslovanské duše, tak i absurditu doby vymknuté z kloubů normálního civilizačního vývoje."  Pregnantně vyjádřena nosná myšlenka filmu. Asi film pobaví více někoho, kdo aspoň chvilku v socialismu žil a pracoval, protože se mu v tomto filmu vrátí ta doba. Byť tady v ČR/ČSSR by i těmto lidem tohle, a to i za socialismu, připadalo příliš absurdně.  Škoda, že dnešní mládež jen papouškuje ve škole naučená zla socialismu aniž by dokázala vidět podobnost kroků, které vedly k tomu zlu, s kroky dnešních proevropských politiků. Ne nadarmo se říká: Kdo se nepoučí z historie, je nucen ji opakovat.

plakát

Životní trefa (2022) 

Mám rád tyto filmy. Basketu nerozumím, protože ho moc nemusím. Určitě rutinně natočeno dobře, ale něco mi v tom chybělo. Nějak mě to nevytáhlo do děje...