Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (38)

plakát

McFarland: Útěk před chudobou (2015) 

Uznávám, že se film drží už poměrně zajetých, možná i trochu ohraných vzorců sportovních filmů z prostředí střední školy, nicméně z té dlouhé a někdy trochu už nudné řady 100% vystupuje a hlásí se právem o místo v popředí. Skvělé, naprosto uvěřitelné herecké výkony a to nejen od očekávaných charakterů, daly velice solidní základ celé dojemné hispánské přehlídce. Vyzdvihnu především Carlose Prattse, kterému role padla jako ulitá a nádherně vystihl celou proměnu postavy. Velice zdařilý snímek, který si určitě zaslouží pozornost.

plakát

Jupiter vychází (2015) 

Epesně nudná a vtíravá podívaná. Wachowští mě ani na chvilku nedokázali vtáhnout do děje - kdyby kterýkoliv hrdina v jakékoliv části filmu zemřel, nejhlubším projevem emocí by asi bylo přidušené "i don't give a fuck'' (tohle je mimochodem klasická ukázka snímku, kdy od první chvíle prostě víte, že se nic takovýho nestane, což už je průser sám o sobě). Ze špatných hereckých výkonů bych ještě vyzdvihl pana Redmayna, který si nejspíš neuvědomil, že už není Stephen Hawking a dál přesvědčivě předstíral ochrnutí nervového systému, trošku okořeněného jakousi esencí lorda Voldemorta. Kdykoliv se dostal před objektiv, měl jsem opravdu silné nutkání zvracet a nikdy nepřestat.

plakát

Policejní dohled (1987) 

Stylová, vtipná, pohodová a bohužel absolutně nedoceněná věc, která si určitě zaslouží mnohem větší zájem..

plakát

Sedmý syn (2014) 

Neuvěřitelně ohraná záležitost, plná klišé a špatných hereckých výkonů, v čele s Jeffem Bridgesem. Dokonce i J. Moore ani D. Honsou, jež podávají špičkové výkony naprosto standartně, tu nějak neměli šanci vyniknout. Naprostá ztráta času a upřímná nuda.

plakát

47 róninů (2013) 

Škoda, že se film nemohl opřít o důstojnější herecké výkony. Keanu solidní, ačkoliv ústřední vztahová dvojice - bez nejmenší jiskry, mohla jen málokoho dojmout aspoň k náznakům emocí. Za zmínku stojí i můj oblíbený samuraj Hirojuki. Jinak ovšem poměrně fádní a průměrná záležitost...

plakát

Interstellar (2014) 

Dlouho očekávaná záležitost pro mě byla z větší části zklamáním, leč tomu finální hodnocení napovídat nemusí. Dost možná se do celkového dojmu z filmu započítal i fakt, že jsem snímek shlédl až po několikatýdenním vychvalování, tudíž byla laťka dost vysoko. Nicméně první 1/4 filmu jsem měl nutkání ukončit ten epochální nesmysl a jít si radši zaběhat. Dočkal jsem se ovšem solidní gradace, která - díky bohu, vydržela až do finálních minut, díky čemuž zasloužené 4 hvězdy Nolanům z čistým svědomím připínám.

plakát

Králova řeč (2010) 

Celá šou stojí na velice pevném základu - absolutně důvěryhodném, přesvědčivém a mistrovském vystoupení Colina Firtha a Geoffreyo Rushe. Celý film je objektivně vzato velmi zdařilý, leč do celkového (a z velké části subjektivního) hodnocení musím započítat fakt, že mě ústřední dvojice svými vlastnostmi a povahou (paradoxně o to víc vyznívající, díky skvělým hereckým výkonům) neuvěřitelně srala. Král poseroutka, coby chudinka chlapeček královské famílie, uplakánek a nevděčník. Nebýt velice zdařilého zachycení vnitřního boje, které bylo mým jediným motivem pro dosledování filmu, mohl být celý snímek čirým utrpením...

plakát

Divoké historky (2014) 

Epesní záležitost. Romina káže neskutečným stylem. Výtlemy ještě teď...

plakát

Po krk v extázi (2004) 

Svižný a vyvážený snímek, který vtáhne do děje a nepustí až do konce. Skvělý debut!

plakát

Interview (2014) 

Trio Goldberg, Rogen a Franco očividně sdílí můj smysl pro humor.. Opět výborná a svižná věc.