Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Pohádka

Recenze (364)

plakát

Hodně štěstí, pane Veliký (2022) 

Skvělý film. Aktuální a stále jen opatrně otevírané téma sexuality jako “normální” součásti lidského života s nadstavbou rozevírání kleštiček věku. Pro všechny sexuální bytosti všeho věku… Poklona před Emmou Thompson, že se nebála do tohoto filmu - projektu - jít!

plakát

Pět ďáblů (2022) 

Roztomilá mystická věcička. Ideálně, když na ni jdete, aniž víte na co a bojíte se dalšího “art” filmu… a nejlepš je samozřejmě úplný závěr, který vám otevře další otázky. kviff

plakát

Zkouška umění (2022) 

Skvěle natočený, vizuálně i obsahově promyšlený dokument. Veliká poklona filmařům i aktérům, že se pustili do tak intimní věci, která je navíc formálně skvěle zpřístupněná divákovi. Úža kamera, střih i režie!

plakát

Erupce lásky (2022) 

Pěkný dokument o životní vášni a vulkánech vůbec.

plakát

Superhrdinové (2021) 

Prolívání jednotlivých časových rovin, postupné skládání příběhu, aniž by se příliš brzy prozradila pointa je velice chytré… technicky, řemeslně naprosto “normální” film. Překvapivé osvěžení v rámci KVIFF.

plakát

Pieta (2022) 

Španělská úchylárna, kterou by mělo vidět mnoho synů trpících Oidypákem a mnoho matek, které se nedokáží od svých synů odtrhnout. Občas je to třeba potkat takhle “drasticky”… Atmosféra filmu připomíná Almodóvarův film La piel que habito.

plakát

Čaroděj ze země Oz (1939) 

Neskutečně propracovaný film, co se příběhu a poselství týká. Mířený na děti, ale až mráz po zádech běhá, jak moc mluví k dospělému. Chytře provázané složky, které chtějí něco sdělit a zaujmout. Velice inspirativní. (Byť je ta “studiová” kulisa pro nás už lehce úsměvná dneska.)

plakát

Modrý kaftan (2022) 

Něžně zpracované téma. Zajímalo by mě, jestli ho někdo v Maroku uvidí… První film, ve kterém se manželský vztah dvou lidí nedegraduje na formální kus papíru a osobní neštěstí (byť v evropských a amerických filmech, kde je žena “diktátor” a muž homosexuál, se tak děje…). Překvapivá obhajoba manželství a (jako) uměleckého řemesla.

plakát

Film roku (2021) 

Chytré filmy, které si se mnou jako s divákem dokáží pohrát, přehazovat si mě mezi rukama, střídavě hladit a tlouct mozkové buňky a bránici mě prostě baví. Pro mě dokonale nečekaná fusion mezi filmem, divadlem… korunovaná nádhernou španělštinou. Co víc si přát?!