Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Pohádka

Recenze (364)

plakát

Slovo (2022) 

Naděje a odvaha v českém filmu, že se někdo raději nechá zničit… to se moc u nás nevidí. Technicky žádný objevný snímek, ale jen za tu odvahu ukázat Čechům, že nejsme všichni “slova nedržící potvory” za ty 4* stojí. Navíc bez “americké hrdinské nabubřelosti”.

plakát

Ukolébavka (2022) 

Promyšleně zarámovaný film koloběhu života - od zrození do smrti. Touží ukázat vývoj vztahu dětí a rodičů, ale zároveň (bohužel) i partnerů. “Bohužel”, protože obé se spíš jen tak nakousne a prosviští kolem takovým tempem, že se nestačíte naladit. Ale… zase, možná nejsem cílovka: ideálně čerstvý rodič.

plakát

Modrý kaftan (2022) 

Něžně zpracované téma. Zajímalo by mě, jestli ho někdo v Maroku uvidí… První film, ve kterém se manželský vztah dvou lidí nedegraduje na formální kus papíru a osobní neštěstí (byť v evropských a amerických filmech, kde je žena “diktátor” a muž homosexuál, se tak děje…). Překvapivá obhajoba manželství a (jako) uměleckého řemesla.

plakát

Leonor nikdy nezemře (2022) 

Myslím, že kdyby zemřela… ideálně v prvních 15min… velmi by to filmu prospělo. Možná je to ale hrozně zábavný a dobře natočený film, jen se to nepotkalo s mým kontextem…

plakát

Druhořadí (2022) 

Krásný nápad, spousta využité fantasie, některé části hodně propracované, jiné - bohužel jen - na efekt. A zase lehoulince překombinované… jakoby tomu chyběla přesnvšechnu snahu tvůrců dramaturgie nebo možná “expozice”… a snad jakási lehkost, která by filmu moc slušela.

plakát

Strýček (2022) 

Překombinovaná a nedotažená kombinace kombinace. Trochu zvláštní pokus o navození atmosféry Hanekeho filmů (např. Funny Games), která ale mnohem víc připomíná film The Joneses od Derricka Borteho. Strýček je ale značně nedomyšlen a tak se kvalitou nepřibližuje ani jednomu ze jmenovaných. Na stejných rovinách a stejnými prostředky podává jak hru, tak “skutečnou” zápletku. Je tedy poměrně těžké poznat, komu a proč fandit či ne… zvlášť, když to, že jde o nějaký určitý druh hry poznáme poměrně záhy… Kamera je však velmi nápaditá a dost film zachraňuje.

plakát

Men (2022) 

…aneb, co se vám stane, když vás hryže svědomí z něčí smrti. Jako půlnoční varský horor celkem dobrá zábava.

plakát

Fucking Bornholm (2022) 

Hořké komedie mám moc ráda, ale nejsem cílovka. Film určitě působí skvěle na matky a otce ve středním věku s malými dětmi, kterým vyhořel partnerský život. Koukatelné.

plakát

Vesper Chronicles (2022) 

Postapokalypsa, která se tak trochu tváří jako jeden z dílů původní trilogie Hvězdných valek, jenže jen tak podivně klouže po povrchu. Asi mi chybělo nějaké “jasnější” vystavení světa, nebo filosofie. Jestli je konec “pointa”, tak nějak prošuměla mimo mě. Herecky ale moc pěkné a na “obrázky” se také nekouká špatně. Jen si to hraje trochu na americkou velkoprodukční sci-fi/fantasy…

plakát

Plán 75 (2022) 

Kdyby se nehonilo tolik zajíců najednou, ale dotáhly se všechny “hlavní postavy”, byl by to krom velice zajímavého tématu, i super film… ale…