Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Dobrodružný
  • Akční

Recenze (46)

plakát

Napola: Hitlerova elita (2004) 

Hlavní myšlenka filmu je prostá, ale celkem úspěšně se jí daří vrýt se nám pod kůži. Nutí nás přemýšlet a uvědomovat si, že jako není pouště bez jednotlivých zrn písku, není kolektivní viny bez jedince. Byť se mohou zrna písku jevit všechna stejně, ve skutečnosti se odlišují. A stejně je tomu i v případě lidí. Opravdu byli všichni Němci za vlády Hitlera jen ti špatní, kteří se podíleli na holocaustu a destrukci své vlastní morálky, nebo mezi nimi byli i ti, kteří si i přes tlak svého okolí dokázali zachovat tvář?

plakát

Líbáš jako ďábel (2012) 

Přehnaně teatrální komedie navazuje na první, nepatrně lepší díl Líbáš jako bůh. Víc než aby mě však film přesvědčil o tom, že jsem ho měla vidět, mě utvrdil v tom, že Poledňáková ve spojení s komedií již není to, co bývávala. Jedna hvězda je čistě za unikátní mimický projev Evy Holubové a pěkné záběry z Maroka.

plakát

Nedotknutelní (2011) 

Pořád hledám slova, jakými film ohodnotit. Bohužel mě napadají jen komentáře jako - Jedinečný, Dojemně krásný, Vtipný, Velmi povedený... Přičemž ani jeden nevystihuje přesně to, co chci říct. Přiznávám tedy, že snímek Nedotknutelní se musí vidět a poznat, že k fimům, jako je tento, není třeba dalších komentářů. Za mě je to čistých 5*.

plakát

Majestic (2001) 

Režisér, herec v hlavní roli a námět vyvolají zpočátku v divákovi jakýsi pocit iluze, že se bude jednat o zajímavý film. Ti bystřejší z diváků ale po několikaminutovém sledování odhalí tu pravou tvář snímku, která tkví v několika rádoby srdceryvných proslovech hlavního hrdiny hlásajícím pod vlající americkou vlajkou za sborového křiku jásajícího davu. U mě by se film zkrátka asi nadšeného welcomebacku nedočkal...

plakát

Tmavomodrý svět (2001) 

Škoda toho stínu, ve kterém se Tmavomodrý svět ocitl hned při uvedení do kin, díky americkému a mediálně známějšímu kolegovi zvaném Pearl Harbor.

plakát

Úplné zatmění (1995) 

O tom, že je Leonardo Pan herec s velkým P, jsem se přesvědčila hned několikrát. Filmy jako je Total Eclipse můj názor akorát potvrzují a donekonečna vytrhují z letargie, kterou jsem pohlcena ve velkém množství filmů. Proto chválím a tleskám tomu, jak se s kontroverzní dvojicí Arthura a Paula vypořádali oba herci v hlavních rolích. Jediné, co bych filmu asi vytkla a jedná se dost možná jen o můj osobní názor je, že bych těm hlušším místům dodala trochu té poezie z děl oněch velikánů, která bohužel zazněla jen párkrát. Co se týče Rimbaudova výroku - Tento film byl více než snesitelný! Doporučuji.

plakát

Requiem za sen (2000) 

Dramatický stejně jako samotná klíčová melodie, silný jako pořádná dávka heroinu, pohlcující jako samotná závislost, nenahraditelný jako kinematografické umění Darrena Aronofského a obdivuhodný jako samotné herecké výkony Ellen Burstyn, Jareda Leta i Jennifer Connelly. Ten film je jako droga – spalující, ničící, strhující a ničím nenahraditelný!

plakát

Biutiful (2010) 

Drama o nejtemnějším stínu života, který je protkán pouhým lidským utrpením, bídou a nenapravitelnými chybami, které již nezhojí ani síla času. Tak, jako jsem zpočátku nechápala filmový název, mi po shlédnutí došlo, že osud lidem dokáže připravit možné i nemožné, to, co by nikdo ani v nejmenším neočekával, a naším úkolem je dokázat se s tím poprat, i přestože nic z toho ani vzdáleně není beautiful a dle našich představ… Cením si Javiera Bardema, který mě díky své roli Uxbala opět dokázal přesvědčit o svém hereckém umění. Možná i to, že byl film o něco delší, jen více podtrhovalo celé to nekončící utrpení, díky kterému si člověk dokáže mnohem více vážit toho, co má.

plakát

Klub rváčů (1999) 

"Teprve až když ztratíme všechno, můžeme dokázat cokoli," řekl Tyler - nebo vlastně Jack?

plakát

Rotting Hill (2011) (studentský film) odpad!

Víc než abych v tom viděla film, jsem celou dobu čekala, kdy se objeví nějaké logo a já zjistím, že se skutečně jedná o nějakou béčkovou reklamu. Parodie hodna uploadování na youtube, ale asi bych ji neřadila do filmové databáze.