Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Dobrodružný
  • Dokumentární
  • Drama

Oblíbené filmy (6)

Piráti z Karibiku: Na vlnách podivna

Piráti z Karibiku: Na vlnách podivna (2011)

Zatím poslední Piráti mě neuvěřitelně překvapili. Ucházející dějová linie s rychlým spádem, dobré vtipy, které vyniknou hlavně při spolupráci Sparrowa s Barbossou, ke svému slovu připuštěný ženský šarm Penelopé Cruz, dobré souboje a skvělá režie. To vše jsem našel v novém díle Pirátů z Karibiku nazvaných celkem nesmyslně Na vlnách podivna. Dlouho jsem se na Piráty těšil, protože nová režie Roba Marshalla, jak jsem doufal, by mohla Pirátům prospět. Začátek filmu je trochu příliš dějově překombinovaný, ale i přesto může být divák potěšen spoustou Sparrowových akrobatických kousků. Ale co je moc, to je moc. Hodně náhod vypadá ke konci úvodní části filmu, která se mimochodem odehrává v Londýně, což je taky dobré pro změnu prostředí, dost kostrbatě a divně. Po skvělém začátku následuje čtvrthodinová nuda plná nesmyslných keců a nepotřebných dialogů. Poté ale vše začíná nanovo. Jakmile se totiž Sparrow dostane na loď piráta Černovouse, rozjíždí se opět řada vtipných akčních scén a situací. Celkově vzato už jen fakt, že Sparrow rouzpoutá vzpouru, nahrává kvalitě dalších 20 minut. A to je asi tak všechno z první hodiny. Následuje honba za Kalichy, které Sparrow potřebuje k rituálu u Pramene mládí. Nežene se za nimi však jen on. Kromě něj je Kalichům v patách Sparrowův odvěký rival, ale i přítel v nesnázích, Barbossa, nyní ne pirát, ale privatýr loďstva Jeho Veličenstva krále Británie. Dále pak posádka Španělska, která má ale důležitou roli až na konci filmu. Skvělá půlhodinka. Co dál? Hrůza. Mořské panny, které naprosto nelogicky bohužel zapadají do děje, přicházejí. Čtvrthodina tahání panen za ocas a BB (blbých bitek). A to všechno jenom kvůli jedné slze mořské panny potřebné k provedení rituálu. Jedním slovem - příšerné. ACH BOŽE! Následuje další čtvrthodina, ve které se konečně všichni (Černovousova, Barbossova i Španělská posádka) dostanou k Pramenu mládí a začíná boj o Kalichy a věčné mládí. Nakonec Španělé zničí Pramen, ze kterého pak vyvěrají už jen zbytky. Kalichy se navíc ztratí. Vše ale napraví mořská panna, která se v jeskyni zčista jasna zjeví a Kalichy přinese Sparrowovi. (Románek mezi touto pannou a členem Černovousovy posádky jsem raději vynechal.) Sparrow vše připraví k vypití, ale v tu ránu je Černovous probodnut jedovatou šavlí a Angelica (Penelope Cruz) říznuta jedem. Mají ale jen jednu možnost. Jeden z této dvojce (Černovous a Angelika) se musí obětovat. Abyste zjistili, kdo to bude, musíte si zajít do kina. Závěrem bych taky ocenil za prvé skvělou hudbu Hanse Zimmera, který opět předvedl svůj smysl pro akční situační muziku. Za druhé vynikající gagy, které doprovazejí tentokrát celý film. A za třetí celkový vynikající dojem, který čtvrté Piráty posouvá procentuelně ke skvělé jedničce a přerůstá Truhlu i Konec světa o několik hlav.

Kung Fu Panda 2

Kung Fu Panda 2 (2011)

Konečně využité animované 3D. Kung fu opravdu "lezlo" z plátna přímo mezi diváky. Postava páva se mi místy zdála až trochu moc negativní, jako přespříliš velké zlo. Na druhou stranu dvojka nepokulhává za jedničkou, je jen její o chlup slabší sestrou. Skvěle jsem se bavil, hudbu jsem v podstatě ani nevnímal, protože přesně seděla k pohybům a animace mi opět vyrazily dech. Jediné mínus snad je, že příliš mnoho vtipných hlášek se na začátku filmu nedočkáme. Ovšem závěrečné scény á la "vnitřní klid" jsou opravdu působivé.

Piráti z Karibiku: Prokletí Černé perly

Piráti z Karibiku: Prokletí Černé perly (2003)

Již velkolepý začátek naznačuje, že se jedná o skvělý film. Příběh dostal rychlé otáčky hned ze začátku a udržel si je až do konce. Navíc skvělá hudba Hanse Zimmera krásně doplňuje akční scény, zvláště pak souboj Johnnyho Deppa a Geoffreyho Rushe. No a bombastické finále - co dodat? Snad jen to, že Gore Verbinski opět splodil něco skvělého.