Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (3 084)

plakát

Sandman - Série 1 (2022) (série) 

Viděl jsem první díl a nechápal jsem, o co vlastně jde. Bude to mít nějaký kontinuální děj? Dokoukal jsem celou sezónu a mám podobné dojmy. Ačkoliv již roky si chci přečíst komiks, zřejmě to nikdy neudělám, obecně mě tato tématika příliš nepřitahuje, ale velkoprodukční seriál a nadšené ohlasy byly pro mě až přespříliš lákavou volbou. Nakonec jsem seriál s větším časovým odstupem dokoukal, budu pokračovat druhou sezónou, ale že by mě nějak zvláště ohromil, to se říci nedá. Tom Sturridge je ovšem na Sandmana výborná volba. Do druhé série to nestihnu určitě, ale zkusím si dohnat předlohu, bez ní vám seriál řekne jen velmi pramálo..

plakát

Mission: Impossible Odplata - První část (2023) 

Mission: Impossible 7 se stalo symbolem prekérního natáčení v době covidové, už jsem myslel, že se snad nikdy nedočkáme. Zatímco nyní napjatě sleduji, jestli producentům vyjde kalkul v loňském roce s odložením filmu o další rok (asi tenkrát nečekali, že proti nim za týden půjde Barbieheimer a že bude mít takový hype), faktem je, že to čekání za to rozhodně stálo a je nesmírným osvěžením, že po cgi výpravách posledních měsíců typu Flash nebo Indy 5, ačkoliv se mi oba filmy líbily, jsme dostali staromilsky a plnotučně natočený akční biják, ve kterém je samozřejmě taktéž hodně triků, ovšem sázka na kaskadérské triky vždycky bude působit lépe.                        Ač jsem to nečekal, Ethan Hunt mě po opravdu dlouhé době v kině strhnul a já si užíval každý moment filmu. Už to jak živelně natočený, podkreslený perfektní hudbou, obdařený perfektní akční sekvencí v Římě, při které jsem ani nedutal, vpravdě však také velmi vyčerpávající podívané, jejíž finále ve vlaku už mě zdaleka nebavilo tolik. Co však ale bezpodmínečně musím pochválit, tak je dokonalé dámské obsazení. V tomto filmu u mě vévodila Rebecca Ferguson, největší překvapení je však pro mě role Pom Klementieff, kterou znám snad jen jako Mantis, kterou fakt nemusím, ale zde mi přišla správně démonická, odhodlaná a sexy i když možná až moc vyšinutá a doufám, že dostane ještě nějakou takovouhle roli. Naopak Hayley Atwell mě bavila prvních patnáct minut a pak mi vadila její role, kdy jí Tom (jeho kaskédérské dohodlání stále stojí za to i v šedesáti) furt musí zachraňovat, na to bych si představoval jinou herečku. Co se týče zápletky, tak dle mého tvůrci perfektně vychytali období, kdy se velkém řeší nástup umělé inteligence a moc nerozumím těm výtkám, že je to celé až moc blbé a naivní, jakoby to vypadlo z devadesátek. Samozřejmě, že v určitých momentech to bylo až moc zjednodušené a přestřelené, ale většinu času mi to přišlo vlastně celkem kataklyzmické. Jen snad ten Esai "Deathstroke" Morales mi tu příliš nesedl (a už vůbec bych si tu neuměl představit dříve obsazeného Nicholasa Houlta), ale uvidíme, co předvede ve dvojce.                                                                                                                     Celkově tedy obří pecka, kterou jsem si v Imaxu i přes velmi pozdní hodinu náležitě užil (posléze i napodruhé) a momentálně je to pro mě film roku, což jsem absolutně nečekal, i když jsem samozřejmě po Falloutu měl celkem vysoká očekávání, leč nakonec svlažená reakcemi lidí, které sleduji.

plakát

Wednesday (2022) (seriál) 

SEASON 1 : Neskutečně přehypované, ale samozřejmě nikomu neberu, že naprosto hřeší na Harryho Pottera a bere vše alespoň náznakem podobné tématem. Jenna Ortega je vycházející hvězdnička, která si naprostým právem získává v Hollywoodu veškerou pozornost, v čemž ji role Wednesday nakopla do obřích výšin. Naopak bych nepřeceňoval tvůrčí roli Tima Burtona, což je jeden z těch vyšeptalých režisérů, co posledních 10 letech už nemá bohužel co nabídnout. Tři hvězdy za obvyklou netflixovskou natahovanost...pět, šest dílů by bohatě stačilo..

plakát

Wednesday - Season 1 (2022) (série) 

Neskutečně přehypované, ale samozřejmě nikomu neberu, že naprosto hřeší na Harryho Pottera a bere vše alespoň náznakem podobné tématem. Jenna Ortega je vycházející hvězdnička, která si naprostým právem získává v Hollywoodu veškerou pozornost, v čemž ji role Wednesday nakopla do obřích výšin. Naopak bych nepřeceňoval tvůrčí roli Tima Burtona, což je jeden z těch vyšeptalých režisérů, co posledních 10 letech už nemá bohužel co nabídnout. Tři hvězdy za obvyklou netflixovskou natahovanost...pět, šest dílů by bohatě stačilo..

plakát

Kandahar (2023) 

Opět se zřejmě vracíme k fenoménu dvou stejných filmů v jednom roce. Před pár měsíci tu byl povedený Covenant Guye Ritchieho, který měl vlastně totožné téma o překladatelích amerických jednotek na nepřátelském území. Kandahar má své momenty, ve kterých (i díky hudbě) dokáže přitlačit na tu správnou notu, leš občas se najdou i momenty nudnějšího charakteru, které nepříjemně natahují stopáž. Stálá dvojice Ric Roman Waugh a Gerard Butler však stále stojí za zhlédnutí a mile mě překvapila účast Travise Fimmela, kterého jsem dlouho ve filmu neviděl. Taková poctivá šedesátka.

plakát

Mission: Impossible II (2000) 

Samozřejmě vnímam ten rozkol mezi jedničkou a dvojkou, ale když jsem dříve na ten díl koukal, nechápal jsem moc ten nadměrný hejt a když jsem si to teď po letech zopakoval, přijde mi to jako naprosto kompetentní film, možná s podivnými akčními pasážemi ve stylu Johna Woo, což se po tom fiasku ukázalo jako slepá větev. A Thandiwe Newton je tu úplně neskutečná, škoda, že si polozabila kariéru, když vzpomínala na svoje zážitky s Cruisem.

plakát

Indiana Jones a nástroj osudu (2023) 

Jedna z nejlegendárnějších sérií vůbec, kterou jsem jako malý nesčetněkrát točil na VHS konečně došla ke svému finálnímu zakončení. Už u 4 byly velké obavy o to, jestli na to Ford již není příliš starý, u pětky už ten zřetel není, slavnému herci již je 80, ovšem filmaři s tím umí celkem dobře pracovat a on má zkrátka výborné charisma, v tom problém není. James Mangold plně chápe tuto frančízu a ví, kde zabrnkat na nostalgickou strunu, ovšem buď je již tento koncept přežitý, nebo už zkrátka nestačí to, co před 30-40 lety. Mangold je výborný režisér, ovšem tento film se po cca 2 hodinkách vyčerpal, akce bylo stále dost, ale už moc na jedno brdo a nebýt skvěle vymyšleného finále, které mě opravdu zajímalo, šel bych na 3*. Vlastně to stačí, jen to prostě není pecka, která by se zásadně zapsala do dějin kinematografie jako původní trilogie. Sbohem Indy.

plakát

Pánský klub (2022) 

První polovinu mě opravdu hodně štvaly dialogy a bylo mi tak nějak jedno, že je to převedené z komorní divadelní hry. Vadí mi, že když se lidi mezi sebou baví tímto způsobem, který zkrátka není realistický a šustí papírem. V druhé polovině se víc zatlačilo na osobní rovinu a ta na mě zafungovala mnohem lépe a vytahla film na čistý průměr. Díky 90min stopáži nakonec mohu doporučit.