Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (3 089)

plakát

V bublině (2022) 

Bublina bude okázalou vzpomínkou na doby covidové a v roce 2021 bychom za tento film možná i byli více rádi, protože se odkládalo co jen šlo..o rok později už to tak horké nebylo a já film s klidem vynechal. A to proto, že to dle ohlasů má být totální hovadila beze smyslu, což se do jisté míry potvrdilo. Vlastně nebýt plejády zajímavých herců, tak jsem se na to nepodíval dodnes, a to tu mají někteří z nich vyloženě hrůzné role. Jediné co tedy vlastně chválím je hodně povedené CGI prehistorických potvor, to vypadalo ve 4k vážně parádně. Ale jinak průměrný zmar a smrákání nad kariérou Judda Apatowa.

plakát

Hypnotik (2023) 

Krátká devadesáti minutová mozaika, která krásně zapadne do sebe, Ben Affleck projednou není až přílišně topornej a Rodriguezova režie není nejopulentnější, ale rozhodně kompetentní. Rozhodně ne must have see snímek v kině, ale jako taková mysteriózní jednohubka na večer proč ne.

plakát

On se bojí (2023) 

Ari Astera mám rád, předchozí jeho dva horory jsem si užil, nicméně už od první zmíňky mě Beau Is Afraid nelákal. A vyloženě mě děsila 180ti minutová stopáž. Což se nakonec potvrdilo jako vážný problém, na film jsem koukal asi pětkrát a až druhý den mě posledních 40 min celkem bavilo. Jenomže ač jsem čekal, že půjde o mindfuck, dost mi vadilo, že sem režisér háže random situace za druhou bez vysvětlení..co víc, ani nevysvětlit nejdou, prostě to tu je, aby to bylo a co víc, já se ukrutně nudil a proto ty dvě hvězdičky. Hrozně rád bych na druhé zhlédnutí přistoupil na režisérovu hru, kdy už vím, co čekat, ale na jeden zátah to ale nejspíš opět nedám. Zajímalo by mě, jestli by na mě fungoval znovu i Slunovrat, je možné, že jsem se jen tehdy nechal opít hajpem..třeba na to odpoví až další film.

plakát

Zátopek (2021) 

Český film, který si myslím hravě naplňuje evropské standardy. I přes rozpačité české recenze mám za to, že Zátopek před pár lety byl velký komerční i kvalitativní úspěch a David Ondříček je jeden z těch režisérů, který si do svých (dost často dlouhodobě připravovaných) projektů dává srdce a vyplatí se jej do budoucna sledovat. Ačkoliv to není ten žánr, který vyhledávám pravidelně, rozhodně je to jen jediný sportovní film z celého roku, který bych si pustil jako první.

plakát

Vyproštění 2 (2023) 

Vlastně docela zklamání, i když stále pohodová sedmička, v jeden moment mi to připadalo až moc roztahané a vlastně jsem moc nechtěl pokračovat. Zkušený kaskadér Sam Hargrave akci pochopitelně umí, ale celkem mi vadila kamera, která sice krouží kolem v jedné neskutečně dlouhé scéně, ovšem i vlivem horších triků je až příliš neposedná a jednotlivé fighty jsem si nezvládl dostatečně užít. John Wick tohle měl letos zmáknuté o dost víc. Chris Hemsworth je však stále tahák, který se tu díky bohu nepitvoří jako v posledních dvou Thorech a jeho muskulatura stále budí respekt, tak trošku jsem doufal ve větší kontaktní akci a ne zbytečně sledovat ošklivě vypadající scény se sestřelenými vrtulníky. Slabší než jednička, možná i kvůli méně zajímavému prostředí (Austrálii nakonec vystřídala Čr :D) a tentokrát jsem váhal mezi 3-4*, leč stále se jedná o jeden z nejlepších filmů Netflixu a kéž by většina z nich byla alespoň takhle dobrá.

plakát

Flash (2023) 

Poslední velký člen Justice League, který tak strašně dlouho čekal na svůj film, jež měl navíc strašně mockrát přepisovaný scénář, což je ostatně u DCEU zvykem. Toto univerzum mám stále rád a mrzí mě, že se postupnými kroky chýlí ke konci. Warneři stále nenašli svůj směr (uvidíme, co s tím udělá James Gunn) a proto do jednoho sólu filmu sypou vše, co seženou a co dříve fungovalo a doufá, že to zabaví diváky. Což o to, camea do velké míry fungují, nová postava Supergirl se mi trefila do vkusu a doufám, že Sashu Calle ještě někdy v budoucnu uvidíme; ovšem co se týče hlavní zápletky, čekal jsem více. Ne samozřejmě tolik jako nabízí vynikající komiksový event Flashpoint Paradox, ale hlavně mě zklamala Speedforce a její vizuální ztvárnění, která mi přišla lepší dokonce i v seriálovém Flashovi a obecně mě moc nebavily náležitosti ohledně života Barryho (samozřejmě proto, že jeho origin znám a doufám, že v příštím ztvárnění se tomu už vyhnou, tady to být muselo), ale spíš ony skopičiny prováděné Batmany a zajímavosti, které se nevěděly dopředu (bohužel bylo propáleno skoro všecko a dost mě to mrzí). K mému překvapení jsem však dokonce vzal částečně na milost Ezru Millera, i když i tak by mi stačila pouze jedna jeho varianta a druhá zahraná jiným hercem. Celkově však ale spokojenost, poměrně dobře to uteklo a hrozně rád bych dostal i rozuzlení celé ságy, co Snyder plánoval. Tak snad Gunnova éra bude koherentnější a úspěšnější.

plakát

Tři mušketýři (1973) 

Kdybych film viděl v dětství, nahlížel bych na to zcela jistě jinak, takhle ale je to pro mě 50 let starý film, který mě na první dobrou neoslnil a druhý už zkoušet nebudu. Naprosto ale film respektuji, že dlouhá desetiletí to byl definující film v dobrodružném žánru.

plakát

Batman začíná (2005) 

Film, který byl obrovsky důležitý nejen pro DC a Warnery, ale komiksové filmy obecně. A co se víc, je to pořád pecka, která utíká, možná je dokonce i vyváženější než pokračování díky střídmější stopáži.

plakát

Do morku kostí (2022) 

Velmi origiální téma, v jistých ohledech ovšem až grotestkně hloupoučké, že jsem se až ošíval. Luca Guadagnino před pár lety mimořádně zabodoval, hlavně na festivalech, se svým předchozím počinem a proto jsem napjatě očekával jeho novinku, která mě nezklamala, jelikož ten filmařský um tam skutečně je, ovšem je to zbytečně dlouhé a přibližně po 90ti minutách jsem se dostal do mírné letargie, ze které mě vytáhlo až velice intenzivní finále. Obecně si režisér v mnohých scénách nebere servítky a mnohdy překvapuje, podobně jako jeho známější kolega Sam Levinson v seriálové tvorbě. A rozhodně to není pro každého a jak tak čtu, i ty, které film bavil i v jistých momentech nudil.