Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (3 072)

plakát

Zatím spolu, zatím živi (2010) 

Pohodová akční komedie s ošklivým cgi (stárne rychle) a na vrcholu sil hrajícími Cameron Diaz (až po letech se letos vrátila), Tomem Cruisem (u něj se ten vrchol protahuje) a režírujícím Jamesem Mangoldem (ten neskutečně zraje). Škoda, že nikdy nevznikl volně navazující sequel.

plakát

Pes (2022) 

Navenek prachobyčejný psí drama, ale já se rád nechám unést podobně skvěle natočeným, leč mírně patetickým, feel good příběhem. Pokud už člověk pár filmů z podobného ranku viděl, tak jej tu zde absolutně nic nepřekvapí a děj se ubírá přesně tím směrem, jakým čekáte. Důležitá je však ta cesta a Channing Tatum je jeden ze světlých bodů snímku, který přivedl na plátno zřejmě svůj vysněný kousek a umně jej taktéž zčásti zrežíroval. Pro "psí lidi" povinnost.

plakát

Nene (2022) 

Miluju mysteriózní thrillery a Peele ví jak na mě. Bohužel, leckdy je Nope až příliš zdlouhavé a ačkoliv se jedná o ryze originální námět, nejsem si úplně jistý onou autorskou vizí, jestli je opravdu tak hluboká, jak se nás autor pokouší přesvědčovat. A nebo je to jen ryzí žánrovka z jiného směru, než o Ufo častěji přemýšlíme. Interpretaci přenechávám chytřejším, já jsem nicméně docela spokojen a umím si představit, že si jako vždy výborného Daniela Kaluuyu pustím za pár let znovu.

plakát

Reacher - Season 1 (2022) (série) 

Od začátku strhující jízda s výbornými bitkami, drsnými scénami a humorem, při kterém jsem se smál v každém díle a to jsem tedy fakt nečekal. Hrozně Alanu Ritchsonovi přeju, že se od Titans dostal k vlastnímu seriálu a je v roli Reachera (kde fanoušci knih setřeli Toma Cruise) naprosto perfektní a častokrát se zmiňuje, jaká je to hora svalů a v podstatě nesmrtelnej terminátor, který se s ničím nesere. Tak šup s druhou sérií, nějak to Amazonu trvá podobně jako s třetí řadou Jacka Ryana.

plakát

Policejní akademie 4: Občanská patrola (1987) 

Z nějakého důvodu tento díl v televizi dost často přeskakovali (zřejmě kvůli právům?), takže jsem jej viděl nejmíňkrát. Ale je to poslední díl s Mahoneym, takže jsem to vždycky bral na milost.

plakát

Samaritán (2022) 

Dlouho odkládaný kousek od Julia Averyho (jehož Overlord před pár lety se mi celkem dost líbil) to nakonec dotáhl jen na Amazon a vzhledem k výsledku se vlastně není čemu divit. Nebýt Slye, jedná se o naprosto zaměnitelný komiksový superhrdinský (meh, už je to nuda) příběh s obyčejnou akcí a ještě obyčejnějším průběhem. Do kina bych na to rozhodně nešel. Průměr.

plakát

Večírek (2021) 

Takový obsazení a takovej promarněnej potenciál. Pár vtipných gagů, ale jinak velká bída.

plakát

Čelisti (1975) 

Nikdy bych nečekal, že film budou někde dávat u nás, a to hlavně v Imaxu. Navštivil jsem v Aeru ledacos, ale Imax, to je jiná. Jistě, je to skoro 40 let starý film a je to na něm vidět, hlavně teda na lidech. Žralok je stále stejně působivý jako před lety a jednou jsem se fakt pořádně lekl. Mimo outfity stále nadčasová záležitost, ač místy až přespříliš pomalá.

plakát

Volejte Saulovi - Série 6 (2022) (série) 

Šestá nálož a emocionální vyvrcholení. Černobílých dílů na mě bylo tentokrát už moc, leč v první polovině se jednalo o tu pravou Breaking Bad řežbu a neskutečně jsem si to užíval. Posledních několik dílů jsem už nakoukával s o dost menší vervou, ale bylo fakt hezké sledovat ono propojení dvou kultovní seriálů. Musím říct, že když jsem před těmi sedmi (!) lety začal sledovat Saula, vůbec by mě nenapadlo, kam to až vyeskaluje a těším se na další produkci zkušeného tvůrčího dua.

Ovládací panel
148. nej uživatel Česko
147 bodů