Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (3 089)

plakát

Modelář (2020) 

Někdo může brečet nad tím, že se tentokrát ze Zelenky vytratila geniálnost Ztraceni v Mnichově. Za mě je to přesně naopak. Tedy ne, že by byl Modelář nějak geniální, ale spíše absurdní a přepálený, hlavně v závěru, leč mě bavil o dost více a dle mého skvěle nastiňuje, jak může i poměrně chytrého člověka, který možná nemá tak rozvinuté kritické myšlení, semlít agenda.

plakát

Ježek Sonic 2 (2022) 

O dost pompéznější sequel, tak jak to má být, jen už zkrátka nejsem cílovka a zas tolik jsem z toho unešený nebyl. Co ale rozhodně musím pochválit, tak jsou nádherně barevné výjevy na krajinu a v tomto případě velmi povedené digitální akční orgie, kterých je možná už ke konci moc, resp bych trošku krátil na leckdy nesmyslných dialozích, leč Jim Carrey si svojí šílenost náležitě užívá, ještě více než v prvním díle a mnohdy jsem poznával jeho fyzické kreace, které dělal před dvaceti lety. Takže jo, líbilo se mi to asi více než jednička a trojku si za dva roky doma rád dám.

plakát

Chyby (2021) 

Nevím, kdy jsem naposled viděl z české tvorby něco tak neortodoxního, syrového a vlastně úplně realistického a v takovémhle  přisprostlém provedení. Kudos Janu Prušinovskému.

plakát

Zase nepoužitelní (2022) 

Definice nenáročné akční krimi, kterých bylo už milion, ale tahle má alespoň krásný film, vždy sympatického Omara Sy režiséra Louise Leterriera, který vždycky přinese alespoň nadprůměr a to se stalo i tentokrát. Pořád je to ale Netflix, takže obezřetnost je na místě, Zase nepoužitelní jsou ale možná překvapivě lehce nadprůměrně použitelní. Tentokráte je hodnocení až příliš nízké.

plakát

Ztracené město (2022) 

Podobné dobrodružné a neznačkové žánrovky z kin prakticky vymizely a překvapilo mě, že se dá Lost City brát jako malinkatý úspěch, protože ty tržby zas tak velké nebyly. Naštěstí se podařilo rozpočet udržet v klidných vodách a já si pokráčko rád dám. Nic na co bych dlouhodobě vzpomínal (Uncharted mě asi bavilo o něco více), ale jakožto náhrada za téměř nesmrtelné komiksovky je to velice vřelá volba. A navíc to má Brada Pitta v totálně badass roli, která by měla dostal preqel spin-off.

plakát

Deníček moderního fotra (2021) 

Oceňuji snahu se trošku odlišit rom-comů s Langošem a i když mají producenti na palubě Voříškovou s Mádlem, neznamená to automaticky narvané kinosály a teď to tak trošku musí zachraňovat Netflix. Ani mně to téma nepřišlo tolik lákavé a to se blížím do té fáze života, o které je film především. Deníček moderního fotra je rozhodně dobře natočený a zasloužil by si větší hodnocení, ale zkrátka není tak výrazný aby si zasloužil větší slávu. A je navíc celkem nevěrohodné, aby 48mi letý Roman Zach hrál otce 32leté Terezy, nejen kvůli věkovému rozdílu samotnému.

plakát

Lékořicová Pizza (2021) 

Mám rád tyto typy filmů a rozhodně jsem se rád vrátil do časů, kdy se točily filmy jako Almost famous. 130 minut je ale na podobnou žánrovku hrozně moc a ačkoliv chápu, že je dané téma srdcovku pro PTA, patřím mezi ten typ obecenstva, kterému film příliš nesedl. Kamera je krásná, hlavní dvojka méně, leč sympatická, ovšem to tempo je místy až vražedné.

plakát

Moon Knight (2022) (seriál) 

Ke komiksové předloze Moon knighta nemám ani jako marvelák žádný vztah a tak nějak jsem jen čekal, co se z toho vyklube. Nakonec oceňuji úplné odtržení od MCU, přičemž mě ty laciné narážky už leckdy otravují. Seriál mě nakonec nepřekvapil tím, že se jedná o naprostou rutinní záležitost, která mě navíc v prvním díle iritovala svým plytkým cgi a ačkoliv mě to alespoň v dalších dílech celkem bavilo, rozhodně se nejedná o nic, co bych musel kdykoliv vidět znovu. A druhou řadu nechci. Oscara Isaaca moc nemusím, ale vyloženě mě tu neštval, to samé hlavní padouch Ethan Hawke, který je rozhodně dobrý herec, ale jeho postava taktéž není napsána extra zajímavě. Slabá sedmička a jsem ještě hodně mírnej.

plakát

Co kdyby...? - Série 1 (2021) (série) 

Animace nakonec lepší než jsem čekal. Mohli by udělat další animované filmy jako byl svého času Planet Hulk. Tyhle What if příběhy z MCU pro mě tolik záživné nebudou, čekal bych větší odchýlení od MCU. První polovina mě skoro vůbec nebavila a na 3/4 roku jsem si dal od seriálu pauzu, abych se k němu vrátil před blížící se premiérou Doctora Strange, jehož návaznost je pouze sporadická, ale ke konci se seriál pěkně rozjel a moc mě bavil, takže nakonec 4 hvězdy. Jen doufám, že blížící se druhá série bude podstatně odvážnější.

plakát

Následky (2021) 

Silné téma, ale tak mdlé zpracování, že nás po půl hodině strašně nudilo a do zpracování této problematiky nepřináší vůbec nic nového. Jenna Ortega stále stoupá nahoru, ale Fallout je jeden z těch slabších zářezů.