Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (10)

Sedm statečných

Sedm statečných (1960)

Jelikož jsem na tom filmu vyrostl, jelikož mě ovlivnil, jelikož je to kus mého života, na který nikdy nezapomenu a kterému se říká dětství.

Král rybář

Král rybář (1991)

Nejlepší Terryho kus, ačkoliv ne podle jeho scénáře. Prostě trefa do černého. Hlavní čtveřice předvádí geniální výkony, včetně mého neoblíbence Bridgese. Škoda konce, který se v kontextu předchozího děje příliš nepovedl, ale i tak 9/10.

Tenkrát v Americe

Tenkrát v Americe (1984)

Představte si, že "náhodou" zjistíte, že jeden z vašich nejoblíbenějších režisérů, shodou okolností nedávno zemřelý, natočil film, o kterém jste dosud neslyšeli. Představte si, že v hlavní roli hraje váš nejoblíbenější herec a hudbu skládal člověk, který si jednou bude tykat s Bachem. Představte si, že se kvůli tomu filmu rozhodnete jet poprvé na festival do Varů, s takovým očekáváním, že se to snad ani nedá vyjádřit. A úplně nakonec si představte ten pocit po skončení čtyřhodinového eposu, kdy jsou všechna očekávání naplněna, překonána, rozmetána.

Musíme si pomáhat

Musíme si pomáhat (2000)

Dle mého názoru nejlepší český film minimálně za posledních 15 let (spolu s Obecnou školou). A zároveň, i přes svých současných 85 % v ČSFD, stále nedoceněný. To jste Češi???

Obecná škola

Obecná škola (1991)

Zdaleka nejlepší Svěrákovic celovečerní film, na který se vždycky rád podívám.

Limonádový Joe aneb Koňská opera

Limonádový Joe aneb Koňská opera (1964)

Limonádový Joe je odsouzen k nepřekonatelnosti minimálně do té doby, dokud se budou točit filmy. Jinak se plně ztotožňuji s Tosimem :)

Butch Cassidy a Sundance Kid

Butch Cassidy a Sundance Kid (1969)

Well... na Butche a Sundance se můžu dívat od rána do večera a pořád mě ten film bude bavit. "Raindrops keep fallin' on my head, but that doesn't mean my eyes will soon be turn in red, cryin's not for me, cause I'm never gonna stop the rain by complaining...". ||| Fanoušci westernů, tohle není western ;)

Co žere Gilberta Grapea

Co žere Gilberta Grapea (1993)

Co předvádí DiCprio je jednoduše neuvěřitelné, ale úspěch filmu nestojí jen na něm. Režie Lasseho Hallstroma je kouzelná a působí tak lehce, jakoby nebylo nic jednoduššího než natočit silný film, pozadu nezůstávají ani další herci (Johnny Depp, Juliette Lewis). A ještě jedna věc, která se mi prakticky nestává - už od první scény, kdy Depp s DiCapriem čekají karavany turistů, jsem věděl, že tenhle film se v mém případě trefí do černého.