Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (34)

plakát

Caligula: Skutečný příběh (2013) (TV film) odpad!

Tento dokument mě dost zklamal a už vůbec se nedá říci že dokument je věrnější než film. Žena co pořadem provázela mně byla dost nesympatická a nějak mě nejde na mysl, že je to historička. Historická fakta tu byla dosti překroucena a nemohu se ubránit pocitu, že se jednalo o vyjádření vlastního pocitu (náklonosti) k historické postavě. Větší historickou věrnost vidím ve filmu Caligula z roku 1979. V žádném případě mně tento dokument nepřesvědčil, že Galigula ve skutečnosti nebyl tak krutý jak se o něm traduje.

plakát

Plivu na váš hrob (2010) 

Pozitivem filmu je vyobrazení pomsty, což se mně líbí neboť nesouhlasím s humanistickými kecy, že násilnici a vrazi můžou vše a jejich oběti jim musí odpustit, ale běda jakmile by na ně vztáhli ruku protože jsou to přeci lidé. Za ta mrtvá zvířata však dávám méně bodů. Další negativum filmu je podle mě dosti nereálná manipulace s omráčenými těly násilníků vzhledem k postavě oběti. Celkem 50 %.

plakát

Grizzly Man (2005) 

Timothy Treadwell je pro mě opravdovou osobností, legendou a skutečným ochráncem medvědů a dalších divokých zvířat. Jeho vlastní záběry a snímky dělají z W. Herzegova díla kvalitu. Tento dokument doplněný o Herzogovy záběry a scénář je už však slabší. Cekový film tak ukazuje na 2 velmi smutné události. První z nich je smrt Timothyo medvědem grizzlym, i když je Timohyho velká škoda, medvědí útok je obhajitelný (je to opurtunistický predátor, který v případě nouze zabijí i vlastní druhy, to mu však v žádném případe neubírá právo na život). Navíc to bylo v divočině v útočišti mědvědů grizzly. Druhým významným činem je naprosto bezdůvodné a brutální zabití mědvěda grizzly lesní správou pro něž nemám vůbec žádné pochopení. A o to větší je škoda, že Timothy už není mezi námi, protože tito úžasní divocí tvorové jsou v rukách bezcitných "strážců", pro které nejsou medvědi nic jiného než jen pouhá věc ekonomického zisku. Bylo odporné slyšet kolik medvědů je ročně jen tak zavražděno. Je jedno jestli jsou medvědi zabíjeni pytláky nebo "legálně" pořád je to zabití. Proto se mně velmi líbily Timothyho narážky na lesní správu a lidskou společnost jako takovou. Tím, že se chtěl stát jedním z medvědů moje sympatie k němu jen vzrostly. Herzogově snímku bych vyčetl trapnou scénu, kdy je Timothymu přítelkyni jedním z "chytráku" řečeno aby si audio nahrávku z jeho smrti nikdy nepouštěla a rovnou jí zničila po té co si jí poslech. Dále jsem nechápal, proč Herzog se snažil zveličovat úlohu Timthyovy přítelkyně, která s ním byla rovněž usmrcena medvědem, když ona patrně neměla na Timothyově práci žádný podíl a konec konců byla to dospělá osoba, takže za svoji smrt byla odpovědna pouze ona sama dobrovolným rozhodnutím, nevím proč je z toho vinen Timothy. Na druhou stranu je třeba ocenit, že Herzog tímto snímkem se snaží nabídnout na T. Treadwella objektivní pohled díky povídání Timothyho přátel a rodičů.

plakát

Souboj Titánů (2010) 

Tento film mě příjemně překvapil. Verze z roku 1981 mě už příjde ubohá, ale když jsem jí viděl poprvé tak jsem z ní samozřejmě byl ohromený. Nyní však je podle mě tato novodobější verze daleko lepší. Scéna s plechovou sovičkou mě pobavila.

plakát

Hra (1997) 

Nebýt toho závěru, kdy vyjde najevo, že to všechno byla jen hra a na jednou se všichni veselí a radují byl by to zajímavý a napínavý film, takhle to je jen fraška.

plakát

Čtyři pírka: Zkouška cti (2002) 

Vynikající upoutávka mě na film hodně natěšila, pak jsem si však přečetl popis filmu, kde bylo psáno že snímek potěší především teenagery což mě zarazilo a po shlédnutí už i vím co tím bylo myšleno. Scénářem bych tento film přirovnal k Afganistánu, ale tam jsem se alespoň tak nenudil. Prvních 20 min bylo opravdu nudných a kdybych přepnul na něco jiného vůbec bych jsem o nic nepřišel. Zpočátku jsem chtěl dát za 3 hvězdičky, ale když jsem dal Afganistánu za 2 tak tady také. Po čase snižuji hodnocení, protože tohle je opravdu podle mě hodně slabý film. Kdyby byli Britové ve skutečnosti tak inteligentní jako v tomto filmu nedokážu si představit, že by byli schopní dobýt tak rozsáhlá území.

plakát

Garrowův zákon (2009) (seriál) 

Velmi poutavý seriál natočený na zakládě skutečnosti.

plakát

Jižanská pohostinnost (1981) 

Děj filmu se odehrává ve velmi děsivém prostředí plném mrtvých zvířat. Tento film ve mně zanechal velmi nepřijemný dojem. V ohodnocení jsem váhal mezi "odpad" a "*".

plakát

Černá zmije - The Black Adder (1983) (série) 

Tento seriál je pro mě velkým zklamáním. Přes moje očekávání ... Rowan Atkinson v hlavní roli sitcomu odehrávajícím se ve středověku ... mě to však přišlo velmi slabé až trapné.