Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Komedie
  • Drama
  • Krátkometrážní
  • Dokumentární

Recenze (214)

plakát

Simpsonovi: Maggie zasahuje (2012) 

Tento krátkometrážní snímek je vysílaný v kinech před Dobou ledovou 4 a musím říct, že mě uchvátil. Nejdřív se mi to zdálo zdlouhavé a nevěděla jsem, co se z toho vyklube – nádherný konec! Tento seriál tedy nesleduju, ale v tomto kraťasu je veliká krása a nevinnost

plakát

Americká děvčata: Odvážná Chrissa (2009) 

Tento film jsem viděla zcela náhodou jednou o víkendu. Je to film o dětské šikaně v Americe a nepřijde mi špatný. Šikanu ukazuje docela objektivně a pravdivě (myslím), konec je uvěřitelný a ani ne moc srdcervoucí, takže normálka PS: Ale pro český dabing je to docela vtipné, že ji tyranizuje i maminka, když jí i ona říká Kryso :D

plakát

Legenda o Jiřím a drakovi (2004) 

Moc nechápu, proč má tento film tak špatné hodnocení na csfd.cz, snad proto, že někdo zná tu legendu a zpracování je vážně na draka. Já legendu neznám a film se mi líbil. Hlavně scéna, kdy vejce spadlo ze stráni na toho chlapa. Je tam drak, rytíř, hezká slečna, nepůsobí to prvoplánově a neuvěřitelně - samozřejmě až na toho draka, ale i ten mohl kdysi existovat! Proč ne? Taková pěkná pohádka ze středověkého prostředí. Proč ne?

plakát

Alois Nebel (2011) 

Na tento film jsem se chystala delší dobu. Zaujal mě způsob, jakým je to natočeno. Určitě to víte, bylo to natočeno s živými herci a poté převedeno do animace. To je určitě zajímavé, stejně jako další prvky - mlha, prostředí, ve kterém je to točeno. Děj mě ale silně zklamal. Postava Nebela je možná docela zajímavá, ale je obklopena dějem, ve kterém nehraje ústřední postavu - nebo ano, ale v tom případě se tam prolínají dvě roviny a to je bezúčelné. Film je docela nudný, oceněn byl prý Roden - cenu si zasloužilo určitě víc lidí. Dobře byl vykreslen život těch bezďáků a lidí žijících v budově nádraží, ale jinak... Nebylo to celé ani pořádně vysvětleno.

plakát

Diktátor (2012) 

Na tento film jsem viděla poprvé ukázky v kině a do kina jsem se na něj šla i podívat. Chtěla jsem totiž zažít ty salvy smíchu s dalšíma lidma, protože to je na komediích skvělé. Obávala jsem se, že nejlepší a nosné scény budou právě jen ty, které jsem viděla v kině – bývá to tak velmi často. Ale naštěstí mé obavy nebyly naplněny, naopak mi film Diktátor vytřel zrak. Nenašla jsem tam ani jedno hluché místo, bavila jsem se od začátku do konce. Vtipy byly velmi různorodé, celkově je film parodií na diktaturu, což je také jistý způsob, jak na tuto problematiku ukázat. Nedala jsem mu 5, ale 4*, přesto je to skvělá parodie. Opět něco nového v tom sběru parodií na filmy Můžu doporučit. Myslím, že se však film dá užít i doma před obrazovkou než v kině.

plakát

Mistři českého animovaného filmu (2004) (seriál) 

Tento dokumentární cyklus se mi osobně docela líbí. Musím říct docela, protože Miroslav Táborský na mě prostě působí jako pedofil a nerada se na něj dívám. Také většinu tohoto cyklu tvoří krátkometrážní animované snímky, které si můžu dohledat i sama – naopak bych ráda slyšela víc o tvůrcích, procesu atd. Je však pravda, že to si můžeme zjistit v jiných dokumentech a opakovat to stále dokola by taky nemělo smysl. V tomto cyklu se tedy můžete setkat s nějakým tím vyprávěním o vzniku snímků, které následně uvidíte. Můžu ho doporučit.

plakát

Loutky Jiřího Trnky (1955) 

Tento dokument se mi velmi líbil. Nedozvěděla jsem se toho tolik jen o Trnkovi, ale taky o procesu tvorby animovaného filmu – což je docela šokující a o dalších tvůrcích z jeho dílny. Určitě doporučuji všem, které toto téma láká, stejně jako dokument o Karlu Zemanovi, který ale jako Trnka neholduje až tak loutkovému divadlu.

plakát

Kmotr (1972) 

Kultovní film, který musí vidět každý správný filmový fajnšmekr – a tak jsem si ho tedy pustila taky. Tříhodinový snímek o italských mafiánských rodinách v Americe, kteří se pochopitelně dost vymykají jiným americkým rodinám. Je to náhled na velmi dlouho dobu, na život známého kmotra Carleona, jeho synů, až po jeho smrt, kdy se ustanovuje další hlava rodiny, další kmotr, další zvíře v celé této mafiánské brandži. Snímek se mi líbil. Nedala jsem mu 5, ale 4*, což je můj osobní popud. Připravte se na to, že je to spíše volnější vyprávění, žádný akční trhák, spíš psychologický náhled na mafiány i vše kolem nich. A to je provedeno dobře. Nejspíš by snímek nešel zkrátit, aniž by mi bylo ubráno na kvalitě, ale přesto, tři hodiny jsou dlouhá doba, takže si udělejte popkorn. Do nudy snad nespadnete

plakát

Sněhurka a lovec (2012) 

Zde uvidíte můj subjektivní náhled, protože jak vidíte, liší se to (i na csfd.cz to má dobré hodnocení!). Je to snad tím, že to není lovestory, že tam naopak není ani kapka lásky, na kterou jsem se především těšila – a kterou kluci moc nemusí, že se můj a L. názor tak liší? Nevím. Ale zde mám snad docela dobré důvody pro malý počet hvězd: Film hodně staví na faktu, že Sněhurka je známá pohádka a každý ví, jaký charakter má – protože z filmu to moc nejde poznat. Osobnosti postav snad nemohou být vác klišé. Buďto klišé (viz lovec), nebo nemají vůbec vybroušené obrysy, jsou nejasné, matné, neřeknete si: To je ale zajímavý charakter! Scénář hadra, téměř infantilní, snad jen na konci má Sněhurka v puse pár slov, které jsou dobré – celkově, konec je velmi dobrý. A ten děj? Zbytečné množství efektů, které jsou parádní, ale překáží často ději. Zbytečně moc akčních scén, které jsou náhlé, v místech, kam se vůbec nehodí a ukončené tak rychle, že z toho rozum stojí a rozhlíží se, kdy jako tu práci půjde dokončit. Děj je hrozně roztěkaný, charakteristické prvky pro Sněhurku se objevují, ale neuspokojují, část s princem je stupidní a pseudoláska, která se tam objeví, je nepochopitelná. Mezi postavami se nevytvořilo žádné pouto, aspoň já to tak neviděla, rozhodně je milostné, takže to vypadá jako obrovský nechutný a nepovedený kýč, přitom myšlenka, že se lovec zamiluje do Sněhurky je dobrá – a to jsem taky čekala. A nedostala. Dál scéna s jelenem úžasná až – opět – do té části nepochopitelné akce, o které jsem už psala. Amazonská vesnice, tak asi zde jsem to začala považovat za kravinu. A ano, jak píší v komentářích na csfd., vybrakovali mnoho filmů a vidím to i já. Úžasné jsou ale mnohé efekty, líbil se mi herecký výkon Kirsten Stewart i královny Charlize Theron, celkově části s královnou jsou až na polo incestní vztah dobré. Také přechod z temného lesa do toho kouzelného a zvířata a postavy v něm, nad tím se rozplývá srdce. Scéna v temném lese se mi taky líbila. Konec také dobrý. Jinak silné zklamání, nebýt v kině, vypnu to bezprostředně po scéně s Amazonkami.

plakát

Vždy online (2012) 

Tento krátkometrážní snímek jsem viděla na videacesky.cz, takže si ho tam můžete najít taky. Líbil se mi, ale jen na 3*. Natočený je pěkně, příklady, jak jsou lidé pohlcení FB, Twitterem a celkově internetem víc než skutečným světem a skutečnými lidmi jsou dobré a pravdivé. Za zhlédnutí stojí