Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (67)

plakát

Okresní přebor (2010) (seriál) 

Dlouho jsem nezažil, že by mě tak strašně deptala myšlenka, že se nedočkám další série u nějakého seriálu. Okresní přebor je přesně to, co Česku chybí. Je to vyšperkovaný seriál, u kterého se nemůže nikdo nudit. Možná tak nějací milovníci Trošky, kterým stačí jen humor na úrovni první třídy základní školy. Sice jsme se dočkali uzavíracího filmu, ale stejně věřím, že by každý chtěl hned několik dalších dílů, protože tento seriál prostě nemá chybu!

plakát

Vyšehrad (2016) (seriál) 

Tohle je další český počin, který mě nadchl. Nejsem zrovna člověk, který by měl rád české filmy nebo seriály. Naposledy se mi strašně líbil Okresní přebor, který byl tak krásně vyšperkovaný, že vytvářel perfektní komediální zážitek. Konečně jsem se dočkal dalšího takového seriálu, který však ztrácí na tom, že je krátký. Sice je každý díl vtipný a perfektně odkazuje na momentální situaci v českém fotbalu, ale stejně bych radši viděl každý díl o něco delší s lepším příběhem. Nicméně by si naše republika měla uvědomit, že seriály z fotbalového prostředí jim fakt jdou a měli by pověsit doktory na hřebík. Uvidíme, kam to nadějný Lavi dotáhne.

plakát

Tohle jsme my (2016) (seriál) 

Hodnotím po prvních 4 epizodách. Seriál mě skutečně začal bavit hned od začátku, protože jsem přemýšlel, kdo je tohle a kdo ke komu patří. Každá příběhová linie má logiku a všechno to do sebe pěkně zapadá. Dost lidí to přirovnává ke klasickým mozaikovým filmům, což mi ale nepřijde. To se drží jen v prvním díle, ale pak se můžeme dočkat i různých překvapení a otázek (což nemohu více rozvést, neboť bych musel použít spoilery). Bál jsem se, že seriál bude přehnaně romantický, ale není. Drží se tu romantika na uzdě a to dělá tento seriál tak dobrým.

plakát

Spisovatelé (2012) 

Někdo si může říct, že jde pouze o klasickou romantiku, která není ničím zajímavá. S tím bych na první pohled snad i dokázal souhlasit, ale když se nad filmem pozastavíme a zkusíme o něm přemýšlet do hloubky, tak zjistíme něco jiného. Film má obrovskou hloubku a všechny výroky, které zde padnou, jsou něčím strašně zajímavé a člověk se v nich dokáže najít. Proto neberu film jako klasickou romantiku, ale spíše jako pohled na život každého normálního člověka. Pohled na to, jak třeba já osobně vnímám život. S každou postavou jsem se dokázal ztotožnit a už jen to mě přesvědčuje o tom, že film je perfektní. Film jsem viděl už asi 10x.

plakát

Rodinný film (2015) odpad!

Odpad. Nemám slov. Vždy se snažím napsat alespoň několik slov, které vystihnou charakter filmu, ale tento souhrn hýbajících se obrázků je naprosto bez charakteru, že i krysa vedle kanálu je mnohem zajímavější a po tomto zážitku bych na ni vydržel koukat klidně celý den. Mám dost.

plakát

Banshee (2013) (seriál) 

Jestli milujete seriály typu Dexter nebo Ray Donovan, tak tohle je seriál přímo pro vás. Seriál vás zavede do malého městečka, kam si jede zločinec vyzvednout své diamanty, ale ještě předtím se zastaví na nějaké té pořádné whisky. Zde začíná celý našláplý děj, ve kterém se nikdy nenudíte! Přecházíte z rvačky do rvačky a neustále čekáte, kdo dostane kulku nebo železnou tyči přes obličej. Lucas Hood je nekompromisní "šerif", který se nemazlí vůbec s nikým! Najdete tu vtipy, rvačky, nahé ženy, alkohol, krev - Je zde všechno dobré. Marně bych hledal nějakou chybičku, ale bohužel nenajdu, protože seriál končí po čtyřech sériích. Není to kvůli tomu, že by se mu nedařilo, ale autoři vědí, kdy mají přestat.

plakát

Otcové a dcery (2015) 

Tohle mě dost baví a fungovalo to na mě od začátku až do konce. Všem hercům věřím jejich postavy a Russell Crowe je pro mě neskutečným tahounem celého filmu. Části, kde byl Russell s malou holčičkou byly fakt skvělé a osobně si myslím, že ta holčička jednou nakopne pořádně svou hereckou kariéru. Amanda zahrála skvěle narušenou dceru, která dělá v životě vše možné, aby konečně zase něco ucítila. Aaron ukázal, že mu slaďárny jdou stejně jako vaření v dodávce. Nevím, co ještě napsat, protože mě film skutečně bavil - pokud máte chuť na dobré drama, tak sáhněte pro tento film.

plakát

Black Mass: Špinavá hra (2015) 

Na tomto filmu je asi nejlepší vývoj Jimmyho a ostatních postav. Kdy začínají jako malé ryby, které se nade všechno milují a nedali by na sebe v žádném případě dopustit. To se po určitých momentech mění a těžko říct, zda je mezi nimi ještě nějaká láska nebo čest, naopak přemýšlí, co dál, aby to hlavně oni samotní přežili. Film měl celkem pomalé tempo a spíše využíval potenciálu Johnyho Deppa, což podle mě využil na 100%. Nebylo zde mnoho momentů, které by diváka překvapily nebo alespoň lehce zaskočily. Jediný takový moment byla chvíle, kdy šel Jimmy za Johnovou ženou - to bylo pro mě geniální. Každopádně jsem od filmu čekal mnohem více.

plakát

Osm hrozných (2015) 

Zde se nedočkáte klasických westernových honiček na koních, střílení indiánů nebo kopání zlata, které nakonec stejně někdo ukradne. Místo toho tu máme skupinku podivínů, kteří si pořádně zastřílí až u konce. Do té doby nás však baví svými hláškami, příhodami a taková Jennifer nemusí ani promluvit, ale stačí její výrazy. Zpočátku jsem si říkal, že zlatý Django, ale tohle bylo nakonec mnohem lepší (Už jen kvůli scéně Samuela, kdy starému chlápkovi popisoval setkání s jeho synem - geniální). Konec byl pochopitelně plný krve, která cákala ze strany na stranu a nikdo jsme nevěděl, jak to tedy dopadne až to skončilo přesně tak, jak se u Tarantina sluší a patří! Za mě opravdu povedený western!

plakát

Spectre (2015) 

A máme tu pravděpodobně poslední Bondovku s Craigem. Nevím, proč tam byla scéna s Monicou Bellucci, protože mně přišla úplně zbytečná a zbytečně prodloužila nudnou chvíli, která vznikla ve chvíli pohřbu. Léa byla super, podle mě nejlepší bond girl a celkem i paradox, že Bond skončí s dcerou jednoho ze svých úhlavních nepřátel. Každopádně film měl dvě skvělé části. První části je bitka ve vlaku, která mě skutečně bavila a ve chvíli, kdy utíká Bond přes kuchyň, tak mě i náramně pobavila. Druhou skvělou částí je samozřejmě poslední "bitka", kde jsme se konečně po dlouhé době opět dočkali napětí. Filmu ubírám hvězdičku hlavně z toho důvodu, že se mi nelíbila scéna v kráteru, kde Bond utekl jakoby nic a ještě k tomu všechny postřílel aniž by měl škrábanec.