Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Dobrodružný
  • Pohádka

Recenze (22)

plakát

Mrazík (1964) 

Klasika a jedna z nej ruských pohádek.

plakát

Hrob světlušek (1988) 

Šílené, neuvěřitelné a strašně moc reálné, pravdivé. Máte-li slabší povahu nekoukejte se. Dostane vás to.

plakát

Laputa: Nebeský zámek (1986) 

Miyazakiho úžasný film, který mi oslovil, vtáhl do děje a pustil až s titulky. Miluji jeho naprosto originální fantazijní světy, které jsou si sice podobné, ale pro mě pořád nové a podněcující. Na jeho každý další počin, který je puštěn do Čech se těším, hltám a děkuji za něj.

plakát

Trhala fialky dynamitem (1992) odpad!

Tak se právě na tento film koukám. Ještě se mi nestalo, že by se mi líbila víc reklama než film. Právě k tomu došlo...

plakát

Prokletí rodu Baskervillů aneb Pozor zlý pes! (2004) (divadelní záznam) 

Velmi zdařilý Sherlock Holmes, skvělé hlášky a liška co dává dobrou noc. Prostě neodolatelné, jediné co mi malinko kalí zážitek je občasná zdlouhavost. Trochu je mi líto, že jsem se nedostala na živé představení.

plakát

Dívčí válka (1991) (divadelní záznam) 

Naprostý souhlas s Gemini. Pokaždé mě dobře pobaví a pokaždé objevím nové vtipy, kterých jsem si předtím nevšimla. A to Ringo nikdy nebyl můj šálek kávy, ale v tomto případě dělám velkou čestnou vyjímku a vše odpuštěno.

plakát

Ivánku, kamaráde, můžeš mluvit? aneb Tak to mi ho teda vyndej (2005) (divadelní záznam) 

Dokonalá forma dokonalé dvojce. Troufám si říct, že Čtvrtníček a Lábus jsou mnohem zajímavější než Lábus a Kaiser. Akorát je trochu děsivý, že vychází z reálných rozhovorů, i když bez toho by to nefungovalo - prostě to nevymyslíš.

plakát

Thor (2011) 

Nejdřív jsem chtěla dát čtyři hvězdy, ale s postupem času se mi to nějak rozleželo. Ásgard je opravdu vyvedený skvěle a jen dokazuje na jaké úrovni jsou triky dnešní doby. I děj je v něm zajímavější. Bohužel jakmile se děj dostane na zem, najednou to krásně umírá. A platí to i o hercích. Thor je na Ásgardu zajímavý spratek , na zemi trouba k ničemu. Natalie Portman mě nezaujala ani tolik, abych si zapamatovala jméno její postavy. Taková mouchy sežerte si mě. Od comics filmu čekám víc akce, vtipu a šťávy. Ale na večer k brambůrkám to je dobrý. Takže 55%

plakát

Jak vycvičit draka (2010) 

Výborný nápad a skvěle dotažený až do konce. Animáky mají spíš bavit děti a v kině většinou rodiče sedí a přežívají. Jsem ráda, že u tohohle kousku o tom nemůže být ani řeči. A přidávám se do skupiny komentátorů, kteří touží po drakovi. Taky chci vlastního dráču.

plakát

Kronika rodu Spiderwicků (2008) 

Problém začíná už u námětu. Nápad je dobrý, ale ne úplně využitý. Čekala bych od něj víc šťávy, větší využití fantazijních postav. Knihy jsou zaměřené jen pro prodej, tak okatě, až to bolí.( Jedna kniha rozdrobená do cca 100 stránkového paskvilu o trochu větší než pas a aby jste se dozvěděli, jak to skončí musíte si jich přečíst pět). S takovým základem nemůže být už film nic jiného než to samé. Masivní kampaň, o obsah už tak ani nejde. Mimochodem u nás zabrala, máme jich doma všechny, klíč k určování potvor a hru. Bez kampaně by film prošel bez bližšího povšimnutí a za dva měsíce by vyšel v trafikách na dvd za 39,-Kč . Ale pro děti slušná zábava a mě taky celkem bavil. Jen některá klišé a efekty mě dost vadily. Jako by byl celý film slepený ze dvou jiných. O pointě a zakončení nemůže být moc řeči, nějak se to rozbředne a přestane držet po hromadě. Takže pokud prší, děti zlobí a vy chcete spát, pusťte tento film. Vás rušit nebude a děti ztichnou.