Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Dokumentární
  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Krátkometrážní

Biografie (335)

Krzysztof Dracz (herec)

03.02.2024

Krzysztof Dracz je divadelní, televizní, filmový a hlasový herec, divadelní režisér a scenárista. Je také akademickým pracovníkem divadelního umění na Fakultě herectví vratislavské pobočky Národní akademie divadelního umění AST.V roce 1984 absolvoval Fakultu herectví vratislavské pobočky Národní akademie divadelních umění AST.… (více)

Rodolfo Sonego (scenárista)

30.01.2024

Spisovatel, scenárista, asistent režie a filmový poradce. Sonego vystudoval Accademia di Belle Arti v Turíně a začal působit jako malíř a ilustrátor. Za války byl partyzánem a stal se velitelem brigády Fratelli Bandiera.Po válce Sonego, známý svými skvělými komunikačními schopnostmi a schopností vyprávět své válečné zážitky,… (více)

Raimund Harmstorf (herec)

30.01.2024

Raimund Harmstorf byl německý herec. Byl synem hamburského lékaře. Začal sportovní kariéru a brzy se stal oblastním mistrem v desetiboji. Poté studoval medicínu, později hudbu a divadelní umění. Od počátku 60. let začal vystupovat v menších televizních inscenacích. Průlomem byl pro něj televizní seriál Der Seewolf z roku 1971,… (více)

Scott Jurek (herec)

29.01.2024

Scott Gordon Jurek je americký ultramaratonec, spisovatel a veřejný řečník. Jurek byl premiantem své třídy na střední škole Proctor High School. Studoval na College of St. Scholastica v Duluthu ve státě Minnesota, kde v roce 1996 získal bakalářský titul v oboru zdravotnictví a v roce 1998 magisterský titul v oboru fyzioterapie… (více)

Cameron Esposito (herečka / scenáristka)

29.01.2024

Cameron Anne Young Anastasia Esposito je americká herečka, komička a podcasterka. Esposito se v podstatě zaměřuje na témata týkající se LGBTQ+ komunity, feminismu, sociální spravedlnosti a problémů, kterým čelí příslušníci marginalizovaných komunit. Esposito pochází z Western Springs ve státě Illinois a žila v Los Angeles… (více)

Doc Phineas Kastle (herec / kostymér)

16.01.2024

Herec, tanečník, skladatel, archeolog, režisér, pedagog, filmař, spisovatel, interiérový designér, kostýmní výtvarník a producent.Kastle, Kenneth Albert Dimitrius alias Doc Phineas Kastle své dětství prožil v rodinných domech v New Yorku, Kansasu, Taosu, Novém Mexiku a Key Westu na Floridě. Jako dětská hvězda se objevil v mnoha… (více)

Krystian Martinek (scenárista / herec / režisér)

09.01.2024

Německý herec, spisovatel a režisér. Krystian úspěšně absolvoval herecké vzdělání na Schauspielschule Bochum. Poté hrál různé divadelní hry v Bochumi, Salcburku a Hamburku. Krystian žil se svou ženou, scenáristkou Hilly Martinek a jejich dětmi v Hamburku. (více)

Freddie Frinton (herec)

01.01.2024

Freddie Frinton, rodným jménem Frederick Bittiner Coo, byl anglický komik, muzikálový a televizní herec. V několika středoevropských zemích je dnes připomínán především díky televiznímu komediálnímu skeči z roku 1963 s názvem Večeře pro jednoho, který je tamním oblíbeným silvestrovským pořadem celostátní televize, zatímco v… (více)

Věra Čepelová (herečka)

26.12.2023

Narodila se jako první a jediné dítě manželům Vokatým z Lidic. Otec byl horník původem z Buštěhradu a matka byla v domácnosti a také pomáhala na poli. Rodina bydlela v malém domku nad hřbitovem a odtud je nacisté vyhnali osudné noci z 9. na 10. června 1942. Otce společně s dalšími muži z Lidic, včetně dědečka, tehdy nejstaršího… (více)

Gleb Glebov (scenárista / herec)

24.12.2023

Gleb Pavlovič Glebov, vlastním jménem Sorokin, byl sovětský a běloruský divadelní a filmový herec. Narodil se v rodině železničního zaměstnance, který byl nadějným hercem. V roce 1948 získal titul Lidový umělec SSSR.V roce 1920 absolvoval Benderovo mužské gymnázium. V letech 1920-1921 studoval na Oděském polytechnickém… (více)

Mal Evans (herec / scenárista)

02.11.2023

Malcolm Frederick Evans byl anglický road manager a osobní asistent skupiny Beatles od roku 1963 až do jejího rozpadu v roce 1970.Na počátku 60. let byl Evans zaměstnán jako telefonní technik a na částečný úvazek pracoval také jako vyhazovač v klubu Cavern. Manažer Beatles Brian Epstein později Evanse najal jako asistenta… (více)

Judit Máriássy (scenáristka / herečka)

17.10.2023

Judit Máriássy, rozená Judit Hoffmann, uměleckým jménem Judit Fejér, byla maďarská scenáristka a novinářka, nositelka Ceny Attily Józsefa.Pracovala jako novinářka ve městě Nagybányi. V letech 1947–1951 pracovala jako vedoucí oddělení Společnosti maďarsko-sovětského přátelství. V letech 1952–1956 pak v Literárních novinách.… (více)

Yella Rottländer (herečka)

04.10.2023

Yella Rottländer je německá televizní a filmová herečka, kostýmní výtvarnice a povoláním lékařka. Je vdaná a od roku 2009 je lékařkou. V roce 2014 získala doktorát na Technické univerzitě v Mnichově s prací o využití 3D rekonstrukcí v léčbě fibrilace síní.  Pracovala také jako primářka interního oddělení v nemocnici ve… (více)

Peter Hosking (herec)

03.10.2023

Australský herec a vypravěč audioknih. Vystudoval Královský melbournský technologický institut s diplomem stavebního inženýra.Hosking začal profesionálně hrát v roce 1978 v The Pram Factory v Melbourne. V roce 1996 získal cenu TDK Australian Audio Book Award za film Home Before Dark a ve stejném roce si zahrál v jedné z epizod… (více)

Charly Koubesserian (maskér / herec)

01.10.2023

Garbise Koubesserian, známý jako Charly Koubesserian, byl francouzský maskér arménského původu. Byl profesionálním vizážistou bývalých prezidentů Charlese de Gaulla, Georgese Pompidoua a Françoise Mitterranda a od roku 1968 také herce Jeana-Paula Belmonda. Zemřel 21. června 2023 ve 13. pařížském obvodu ve věku 92 let. Jeho… (více)

Gleb Striženov (herec)

01.10.2023

V roce 1941 byl odveden na frontu, v první bitvě utrpěl tzv. granátový šok a následně byl prohlášen za nezpůsobilého k vojenské službě. Od roku 1941 prošel mnoha divadelními soubory a divadly. Absolvoval ateliérovou školu Moskevského uměleckého divadla. V letech 1956–1962 pracoval ve filmovém studiu Mosfilm. Zemřel na rakovinu… (více)

Patrick Alexander (spisovatel / scenárista)

24.09.2023

Britský romanopisec, spisovatel thrillerů, novinář a scenárista. Jeho román „His novel Death of a Thin-Skinned Animal“ vyhrál cenu Asociace spisovatelů zločinu – John Creasey Memorial Award, a byl zfilmován v roce 1981 jako Le Professionnel. Alexander byl šachový fanatik, lidé v jeho románech často sdílejí jeho nadšení pro hru. (více)

Calum Von Moger (herec)

12.09.2023

Je australský kulturista. Proslavil se především ztvárněním Arnolda Schwarzeneggera ve filmu Bigger z roku 2018.Calum vyrůstal na farmě v Geelongu. Jeho rodina pochází z Rakouska a Nizozemska. V mládí začal trénovat se svým starším bratrem a jeho kamarádem v místní posilovně, kam se vkrádali po zavírací době. Po několika letech… (více)

kocour Orangey (herec)

29.08.2023

Kocour Orangey je jediným kočičím dvojnásobným držitelem ceny Patsy, obdoby Oscara v říši zvířat. Cenu Patsy uděluje hollywoodská pobočka American Humane Association. Orangey získal svého prvního Patsyho za svůj filmový debut ve filmu Rebarbora (1951), kde hrál stejnojmenného kocoura, který vlastní baseballový tým. O deset let… (více)

Zora Andrich (herečka)

19.08.2023

Vyrůstala v Boulderu v Coloradu se svou matkou Vujkou Andrichovou, která v polovině 60. let emigrovala ze Srbska. Zorin otec zemřel v polovině 90. let. Maturovala na střední škole Hunterdon Central High School poblíž Lambertville ve státě New Jersey v roce 1991. Zůstala na východě, aby mohla studovat na Rutgersově univerzitě v… (více)

Reklama