Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Dokumentární
  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční

Recenze (15 896)

plakát

Příběhy starých hospod - Jižní Čechy (2023) (epizoda) 

V průběhu cyklu se objevuje slovo štamgast, pochází z německého Stammgast, které se dá doslovně přeložit jako kmenový host. U nás tedy označuje stálého, pravidelného návštěvníka pohostinského zařízení.

plakát

Okupace (2021) 

Alexej Gorbunov ...

plakát

Billy Wilder, wie haben Sie's gemacht? (1992) (seriál) 

Více než týden v květnu 1988 Billy Wilder odpovídal na otázky Volkera Schlöndorffa a Hellmutha Karáska o jeho životě a díle. Rozhovory byly následně destilovány do šestidílného dokumentu, který zároveň dokumentuje ohromnou lásku k vyprávění legendárního scénáristy a režiséra.

plakát

Billy Wilder – Nobody's Perfect (2016) (TV film) 

Název dokumentu odkazuje na legendární hlášku "Nikdo není dokonalý" z filmu Někdo to rád horké (1959).

plakát

Land (2021) 

Film o venkovských oblastech, jak se dnes používají. V dlouhých, elegických záběrech dokument redukuje venkovský prostor na jeho funkčnost. Půda ukazuje mimořádná a neznámá místa průmyslového zemědělství. Téměř opuštěné skleníky, inkubátory a stroje, které fungují bez lidí. Soundtrack složil jazzový pianista Vladyslav Sendecki.

plakát

Berettův ostrov (1994) 

Arnold Schwarzenegger (self) se zúčastnil natáčení pouhé dva dny, a to kvůli svému nejbližšímu příteli Francu Columbuvi.

plakát

Arnold - 3. díl: Američan (2023) (epizoda) 

Vůz v kterém Arnold Schwarzenegger jede v úvodu epizody je Steyr-Puch Pinzgauer, jedná se o rakouský vojenský terénní speciál vyráběný v letech 1971–2000.