Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Dokumentární
  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Krátkometrážní

Recenze (15 889)

plakát

A zori zděs tichije (2005) (seriál) 

Televizní seriál podle stejnojmenné knihy Borise Vasiljeva. Seržant Vaskov (Andrej Sokolov) je během druhé světové války umístěn na vzdáleném dělostřeleckém stanovišti v Rusku. Má na starosti šest žen rekrutovaných pro vojenský výcvik. Najednou je jejich pozice obklíčena 16 nacistickými výsadkáři. Šest žen stojí při svém veliteli a svede nerovný boj.

plakát

Konec flamendra zmizelé Prahy  

Pátrání po osudu advokáta Františka Uhera (1925-1870), kterému se přezdívalo advokát chudých. Jeho odsud zaujal i filmaře a vznikly dva hrané filmy Batalion (1927) a Batalion (1937) v kterých je jeho život částečně zachycen.

plakát

Weg! (2002) 

Šestnáctiletý Matthiasz  (Jonas Jägermeyr) z Německa uteče z nudné narozeninové oslavy a vydá se za několika graffiti umělci na nádraží. Když přijede policie, uteče do vlaku a dostane se přes hranice do České republiky. Tam se seznámí s divokou českou Ivou (Labina Mitevska) dívkou a zamiluje se do ní. Společně se pokusí dostat do Berlína, aniž by měli peníze.

plakát

Tödliches Schweigen (1996) (TV film) 

Christian Plache (Bruno Ganz) uprchl v polovině 80. let na západ z vesnice Schönborn v regionu Vogtland a nechal svou rodinu léta v nevědomosti, protože tam nemohl projevit svou homosexualitu. Po znovusjednocení Německa se vrací na 60. narozeniny svého otce. Zdá se však, že změny do malé vesnice nepřinesly žádný obrat. Homofobové a rasisté si stále nárokují právo soudit jednotlivce. Navrátilec Christian je stále považován za potížistu.

plakát

Wie füttert man einen Esel? (1974) 

Řidič dálkového kamionu Fred (Manfred Krug) a jeho kolega Orje (Fred Delmare) mají práci, která je zavede z Drážďan přes ČSSR do Bulharska. V Praze se jejich těžký náklaďák srazí s transportérem vajec mladé Jany (Karla Chadimová). Orje při nehodě spolkne svou malou harmoniku a musí být hospitalizován a za něj má řídit Jana a Fred z toho není příliš nadšený. Oba se nyní střídají v řízení. Fred využívá delších přestávek k návštěvám svých četných milenek v různých městech, o nichž si vede záznamy ve svém zápisníku.

plakát

Koncert (1996) 

Hlavním hrdinou půvabné komedie, natočené podle stejnojmenné divadelní hry Hermanna Bahra, je klavírní virtuóz a pedagog Gustav Heink, který čas od času podléhá kouzlu některé ze svých žaček a obdivovatelek a prožívá nová a nová citová okouzlení. V takovém případě vždy odjíždí na nový „koncert“. Obvyklý trojúhelník autor rozšířil na čtyřúhelník – do hry se úspěšně zapojí nejen manželka slavného maestra, ale i trochu výstřední manžel Heinkovy mladičké žačky, jeho nového „okouzlení“.