Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Dokumentární
  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Krátkometrážní

Recenze (15 889)

plakát

Bitva za Ukrainu (2012) 

Slavný ruský režisér Andrej Končalovskij ve filmu Bitva o Ukrajinu analyzuje, jak se Ukrajina, bývalá součást sovětského impéria a současná velká evropská země, snaží uniknout z těsného objetí bývalého velkého bratra Ruska a nestát se jeden z amerických satelitů. Tato rozsáhlá studie trvala téměř tři roky. Této studie se zúčastnilo mnoho politiků a novinářů i byznysmenů. Jedním z hlavních komentátorů je druhý prezident Ukrajiny Leonid Kučma. Film Bitva o Ukrajinu klade mnoho otázek. Jaké jsou kulturní kořeny konfrontace mezi Východem a Západem? Může být země ležící na křižovatce zájmů Ruska a Evropy nezávislá? Jaká je cena za tuto nezávislost? Andrej Končalovskij je ruský filmový režisér, a proto je pro jeho studium velmi důležitá myšlenka, že Ukrajina není Rusko navzdory společné historii. Tento závěr je bolestný pro Rusko i pro část ukrajinské společnosti.

plakát

Psychedelia - Historie a věda mystické zkušenosti (2021) 

Psychedelie je hodinový dokumentární film o psychedelických drogách a jejich schopnosti vyvolat mystické nebo náboženské zážitky. Film zkoumá tento vztah tím, že zaznamenává jejich použití v kontrolovaných výzkumných studiích před kulturním otřesem v 60. letech, v době, kdy bylo LSD považováno za jeden z nejslibnějších objevů na poli psychiatrie.

plakát

Zákon vesmíru (2021) 

Singularita znamená ojedinělý, jedinečný. V technologii však singularita popisuje hypotetickou budoucnost, kde se technologický růst vymkne kontrole a je nezvratný . Tyto inteligentní a výkonné technologie radikálně a nepředvídatelně změní naši realitu. Slovo „singularita“ má však mnoho různých významů. Vše závisí na kontextu.