Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Pohádka
  • Dobrodružný
  • Akční

Oblíbené filmy (10)

Vrána

Vrána (1994)

Překrásné, temné, gothické. Vrána je ideálem žánru drama. Brandon Lee zemřel důstojně a tato role ho udělala nezapomenutelným a nenahraditelným v podobných žánrech. Ostatní pokračování PRAVÉ Vrány se mohou jít vycpat. V deštivém podzimu si tento film velmi ráda pouštím. Plný počet.

Princezna Fantaghiro: Jeskyně Zlaté růže

Princezna Fantaghiro: Jeskyně Zlaté růže (1991)

Na této pohádce jsem ( jako mnozí další ) vyrostla, a neomrzela mě ani po 15 letech. Nutno podoknout, že čím byly ty díly novější tím to bylo horší. Poslední dva party o tom jak Fanthagiro jde zachránit děti z vlády zeleninových lidí kazí renomé ostatním dílům. To, že ve Fantaghiro hrají i čeští herci a že se děj odehrává i v českém prostředí dává pohádce jisté plus. No a Jan Kraus jako princ z Asabalu nemá chybu :D. Pokud se Vám líbí takovéto typy pohádek, tak jistě znáte i Dračí prsten či Sestřička a princ ze snu. Stačí se podívat na Tarabasův žebříček filmů ( Nicolas Rogers ) a hned máte tip na další podobné pohádky, už ale ne tak propracované jako je Fantaghiro. Jediné co bych na postavě Fantaghiro vytkla, je to neustálé žvatlání o lásce -až to bylo chvílemi přeslazené.

Království prstenu

Království prstenu (2004)

Pohané, Odin, meče, divoká příroda, fantasy prvky a k tomu krásná Kristanna Loken, co více chtít. Tato herečka, která ztvárnila dokonalý typ ženy, byla podle mě jedním z nejlepšího co ve filmu je. Prolínání dvou tak rozdílných náboženských světů, kde kouzelnější je svět pohanů. Nad smutným koncem jsem si posteskla. Království prstenu není žádný celovečerní trhák, ale poutavý film ( naštěstí nepřeplácaný ) na deštivé večery. Chtělo dotáhnout více hudbu, vyzdvihnout zvyky a kulturu "nekřest'anů" a byl by plný počet.

Harry Potter a Relikvie smrti - část 2

Harry Potter a Relikvie smrti - část 2 (2011)

Důstojné zakončení celé etapy, impozantní, emotivní, skvělé, nechci na tomto filmu hledat nějakén zápory, i kdyby to mohlo být 100x lepší, další díl už nebude a ti co nevyrostli na Harrym Potterovi a nečetli knihu, neví do čeho jsou ti fanoušci tak zbláznění. Díky J.K.R že jste napsala tak skvělou knihu.

Pohádka svatojánské noci

Pohádka svatojánské noci (1981)

Jedna z nejkrásnějších pohádek, která u nás mohla být natočena a myslím, že by měla být ukázkou, že se v Československu se točily pohádky s velkým P i bez přehnané pomoci techniky, kterou zde plně nahradila krásná příroda, hudba, zvyky, kroje a herci . U mě má tato pohádka své místečko, Valašsko zbožnuji a hudbu Ulrychových jakbysmet. Co na těch amerických koninách ty dnešní děti vidí???