Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Akční
  • Drama
  • Horor

Recenze (53)

plakát

Annabelle (2014) 

Patřit mi práva na The Conjuring, zažaluju tvůrce Annabelle za to, že si dovolili použít název mýho filmu na plakátu k takovýhlemu braku a to i v případě, že bych měla zažalovat sama sebe. Skřípačka dveřma byla sice natolik intenzivní, že by se za ni nemusel stydět ani ladící orchestr, nicméně té Osudové potom jsme se teda fakt nedočkali. Zápletka by unudila k smrti snad i člověka s IQ pokojové teploty a to "dojemné" vyvrcholení s obětováním vlastní duše člověka jenom znechutí. Film na mě působil očividně přesně opačně, než měl - po The Conjuring jsem z Annabelle měla vítr, teď se budu snažit nezívat pokaždé, kdy se objeví v záběru. Pokud dvojka půjde ve stejných stopách, přeju zaměstancům kin hodně štěstí s buzením chrápajících návštěvníků.

plakát

Ouija (2014) 

No to zase byla jednou slátanina. Když chci horor, kde by se ani jedna z hlavních postav nechovala jako kokot, je to vážně tak moc? Když vám nejlepší kamarádka pár hodin před smrtí řekne, že je paranoidní kvůli jedné blbé duchařské hře, je fakt super nápad to před nikým nezmínit a nejlépe si jí hned zahrát taky. Fuck logic. A to by se jí ještě dalo možná i odpustit, nebýt toho, že žádná z postav neměla žádnou hloubku, herecké výkony teenagerů taky nestály za moc (i když s tím scénářem za to snad ani tolik nemohli) a zápletka se zašitou pusou byla tak absurdní, že mě začala bolet hlava z toho, jak moc jsem točila oči v sloup. Koukala jsem se na to jen kvůli dvojce, ale kdybych si pouze přečetla obsah na wikipedii, naložila bych se svým volným časem stokrát líp.

plakát

Blair Witch: 20 let poté (2016) 

Já jsem normálně srab, co se rád bojí u všeho, ale tohle byla taková blbost, že hysterické vřeštění vypatlaných nesympatických adolescentů mě několikrát naopak upřímně rozesmálo. Původní Blair Witch fungovala hodně dobře (i když si jí člověk podle mě užije pořádně jen napoprvé), tohle byla jenom vykrádačka a to, co bylo navíc, tak nefungovalo - viz třeba nevysvětlená Ashleyina noha, která tam podle mě neměla absolutně žádnou pointu, a pokud měla, tak vážně nebyla poznat. Zápletka byla taky dost vynucená s jasným záměrem natočit pokračování za každou cenu - přiznejme si to, ono se s tím hopsáním po lese moc udělat nedá víc než jednou, pokud to má pořád vypadat jako původní Blair Witch. Tím pádem je divákovi naservírována další hororová debilárna, kde hlavní postavy pravděpodobně podstoupily lobotomii (jo, je fakt skvělej nápad jít hledat segru, kterou dvacet let nikdo nenašel, mně se to určitě povede a já se rozhodně neztratím, vezmu si přece GPS, dron a vysílačku a spasím svět) a pak se objeví další dva místní, kteří mi svým chováním taky nejdou do hlavy (je to tu celý prokletý, víme to a máme i důkazy, proto si s váma uděláme piknik přímo uprostřed dění). Ta potvora na konci byla taky dost pochybná a ubrala na atmosféře, buď neukazujte nic, nebo nějakou ženskou obdobu křížence Paroubka se Zemanem, hezky s bradavicí uprostřed, na wendigo z Until Dawn v Blair Witch není nikdo zvědavý. A konečně, to, že se prakticky celá druhá půlka filmu narozdíl od jedničky odehrává ve tmě po chvíli začne nudit. Jednička stála na tom, že se navodila hodně nepříjemná atmosféra ještě za denního světla a během poslední noci mohla pořádně vygradovat. Tady nemělo co gradovat, jelikož se po první noci partička jen pohádá kvůli blbému žertíku se slaměnýma panďulákama a pak už prakticky celou dobu poulíte oči do tmy, nebo sledujete divné šmouhy, jak pořád někdo někam utíká s kamerou v ruce. Dvě hvězdy jen za ten konec s pobíháním po baráku, jelikož mi silně připomněl Beginning Hour demo k Resident Evil 7, které mělo atmosféru doslova kulervoucí a po jehož hraní jsem tři dny nespala. Nicméně, hraním dema zabijete dvacet minut a pak se hodinu vzpamatováváte, zatímco tady musíte přežít hodinovou "předehru", než se dostanete k těm dvaceti minutám kýženého hororu. 25 %

plakát

Star Wars: Síla se probouzí (2015) 

Ale jo, líbilo se mi to. Je pravda, že hlavní hrdina z pouště, důležité plány ukryté v droidovi a vylepšená hvězda smrti, která je zničená úplně stejně jako předchozí dvě je fakt na facepalm co se originality týče, přesto ale sedmička přinesla nové zajímavé věci, třeba jako background stormtrooperů a skvělé dark side postavy. Snoke je sice (zatím?) nudný, ale Hux s Kylo Renem jsou postavy, co mají fakt šmrnc. Zrovna Kylo mi přijde hodně parádní, protože se konečně liší od klasických sithů z předchozích dílů. I když se může zdát jako emo fracek, má v sobě hodně velký potenciál u kterého doufám, že se plně rozvine v dalších dílech. A to, jak se vypořádal s tatínkem - jo, rodinná scénka na mostě nad propastí je taky trochu klišé - se mi i přes to všechno prostě líbilo. Prostě jsem zvědavá, jak to všechno bude pokračovat. Jen mě zamrzel soundtrack, protože jsem si nevšimla ani jediného tématu, které by bylo natolik zajímavé, aby stálo za zapamatování, což se mi u žádného z předchozích dílů nestalo. No, tak třeba se John Williams v osmičce zlepší.

plakát

(K)lamač srdcí (2010) 

Klasický romantický film. Nepohorší, občas hodně pobaví, ale s ničím zas tak závratně originálním nepřijde. Výjimkou je snad velice originální začátek. Jak to tak bývá, konec člověk čeká, u tohoto kousku ho ale moc baví sledovat, jak se k němu děj pomalu dostává. Hodně slušné 3*.

plakát

12 úkolů pro Asterixe (1976) 

Tenhle Asterix se snad nikdy neokouká. Asi můj vůbec nejoblíbenější díl, ve kterém je spousta skvělých hlášek ("Prosím vás pánové, jak vypadala ta Bestie?" "Chutnala výtečně.") nebo situací vyhnaných do absurdit (horský kmet ptající se na prací prášek bohů). Nestane se mi, že bych si při návštěvě úřadu nevzpomněla na dům, kde se zatmívá rozum nebo v restauraci na Obelixe, jak si stěžuje, že kuchař donesl jen pár předkrmů a pak se ztratil. Prostě klasika. 90%

plakát

Ať žijí duchové! (1977) 

Ano, bylo to svižné a celkem zábavné. Ale i přestože Tomáš Holý tu byl jako vždy perfektní a Jiří Sovák jakbysmet, na mě tu bylo asi příliš mnoho dětí, aby si u mě film vysloužil více než 3 hvězdičky. Jeho kvality, zvláště v podobě efektů (třeba práce s perspektivou a trpaslíky) však vůbec nepopírám. Naopak. Ideální film na odpočinkový večer, nejlépe s celou rodinou.

plakát

Tmavomodrý svět (2001) 

Bylo to stejně skvělé, jak jsem čekala. Narozdíl od hollywoodských trháků Tmavomodrý svět popisoval druhou světovou mnohem víc realisticky, nebyla v něm přidána americká klišé typu pompéznost úmrtí válečných hrdinů, ani nereálné lásky až za hrob jako z Titanicu, ani klasické hollywoodské "a žili šťastně až do smrti", nebo "hlavní hrdina je neprávem odsouzen ke smrti, podívejte, jak je to srdcervoucí, připravte si kapesníčky TEĎ!" Naopak, film tyto události popisoval minimalisticky, až měl člověk pocit, že je opravdu součástí příběhu. Třeba to, jak skončil Vojtíšek, to přece mluví samo za vše. Za mě 4,5 hvězdy, protože už dlouho jsem z žádného českého filmu nebyla tak nadšená.

plakát

Panna a netvor (1978) 

Jedna z mých srdcovek, převážně díky Hapkovi. Jeho Téma panny jsem znala ještě dřív než film a po jeho zhlédnutí jsem ho konečně pochopila v celé své kráse. Ač velmi jednoduché, patří k mým nejoblíbenějším filmovým melodiím vůbec, celý Hollywood si v tomto případě může trhnout nohou. O zbytku soundtracku ani nemluvím, majestátnost varhanního doprovodu mluví sama za sebe. Zlatá česká klasika, jedna z ne uplně tradičních pohádek, která mě nikdy neomrzí. Celek samozřejmě nějaké ty chyby má, ale s radostí mu je odpustím. 80%

plakát

Prci, prci, prcičky (1999) 

Upřímně, čekala jsem, že to bude trapnější. Občas jsem se zasmála, ale vidět znovu bych to asi nemusela. Na druhou stranu, kdyby to běželo na nějaké alkohol párty, pohoršená nebudu. Rozhodně to bylo lepší, než české obdoby tohoto žánru typu Snowboarďáci. 55%