Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (236)

plakát

Echte Kerle (1996) 

Docela vtipná exkurze do devadesátek. Převážně předvídatelné, občas velmi příjemně překvapivé. Ale konec bych si samozřejmě přála jinej.

plakát

Ten den přijde (2016) 

Srdcervoucí, strašlivé, drtivé, drásavé dvě hodiny s kamenem na hrudi, stejně jako u všech příběhů tohohle typu. Perfektní herecké výkony, kdy dětští herci jsou ještě o třídu lepší než dospělí profíci. Děkuji Evulience za titulky, ale nejspíš se na to už znovu koukat nikdy nebudu.

plakát

La Corrispondenza (2016) 

Já rozhodně nadšení z výkonu Olgy Kurylenko s Kaylinem nesdílím. Tenhle film stojí jenom na představitelce Amy a na to bylo třeba vybrat někoho podstatně zdatnějšího. Ač se jedná o celkem jednoduchý příběh, určitě je to náročnější role, spousta scén bez partnera, mluvení sama pro sebe, nebo s monitorem. Ale Olze jsem nevěřila vůbec nic, ani jednu jedinou emoci, ani lásku k Edovi, ani smutek nad ztrátou, ani rozčilení, zrátka nic. Ty rádoby něco vyjadřující grimasy ještě šly, ale nejhorší to bylo když začala mluvit, to už působilo totálně nepřirozeně. Přidat tomu trochu spád a vybrat lepší herečku, mohl to bejt dobrej romantickej doják a to já bych ocenit dokázala.

plakát

The Men Next Door (2012) 

Ten nápad s otcem a synem je pěknej. Co není pěkný, je všudypřítomnej amaterizmus. Strašný herecký výkony, dialogy, kamera, režie, prostě všechno. Ale kdyby to přetočili nějací profíci a trochu víc by se to žánrově vyladilo, mohl by to bejt výbornej film, dobrá komedie nebo třeba skvělý drama. Třetí hvězdička za nápad.

plakát

Collateral Beauty: Druhá šance (2016) 

Nestává se mi to často, to rozhodování jestli je to za dvě nebo za čtyři. Za dvě protože je to brutální doják a slzoždímačka a s tím záměrem to museli točit. Včetně obsazení, protože hrát v tom méně známí herci asi by to mělo dost jiný dopad. Nedá se říct, že by všechno bylo vyloženě předvídatelné, ale obě finty jsem záhy prokoukla a tušila. A čtyři, protože mě to bavilo, nenudilo mě to, hezky to vypadalo, hrála tam milá hudba, i když ty dialogy nebyly moc realistické, protože málokdo mluví jako kniha, stejně mi to nepřišlo blbý, protože to všechno dohromady pěkně klapalo. A protože mě to ani na jedinej okamžik nenamíchlo, přikloním se ke 4.

plakát

O cestování s láskou (2016) 

Bohužel tak trochu nikam nevedoucí příběh. Kdybysme se dočkali nějakého výraznějšího finále, byly by to 4. Navíc mi přišlo naprosto zbytečný, a vzhledem k následnýmu rychlýmu přerodu, i trochu nesmyslný počáteční chování Marie, nemyslím si, že by se z bigotní homofobní zapšklý šprtky stala během dvou dní odvázaná fajn holka, tam to šlo vystavět nějak smysluplnějc. Kdyby šel scénář hlouběji a v poslední čtvrtině se o něco víc zaměřil na problém vztahu Marie a Marca, nemuselo se to tak rozplyznout. Jinak je to vcelku příjemná záležitost, chvílema jsem i očekávala jestli dojde na čtyřku, ale asi to nebyl ten směr, kterým se chtěli tvůrci vydat :-))

plakát

1992 (2016) 

To je moc škoda, že to skončilo u kraťasu. Je to moc pěkně natočeno, dobře zahráno, funguje to, byl by to hezkej celovečerák. Každopádně má autor dobře našlápnuto a třeba nás příště překvapí něčím větším.

plakát

Long Nights Short Mornings (2016) 

Není to nic světobornýho, nikam nevedoucí příběh Jamese a jeho spíš sexuálních než romantických vztahů. Ale moc mi sedla ta atmosféra a pěkná hudba. Postava Jamese je moc dobře napsaná a zahraná, přesně takovýchhle typů znám několik, je dobře, že to není vyloženě smypaťák, ale v jeho výrazu je i něco trochu zmrdskýho. Za to ty holčičí postavy mi nepřišly až tak dobrý, výkony některých děvčat občas trochu kulhaly. Ale v podstatě příjemná záležitost.

plakát

Elle (2016) 

Jenom jedno je horší než filmy o vymaštěnejch ženskejch. Filmy o vymaštěnejch ženskejch co mají sexuální problémy. Nebejt to zbytečně tak dlouhý, dala bych 4. Navíc jsem čekala o něco zajímavější, rafinovanější rozuzlení

plakát

La La Land (2016) 

Ještě snad nikdy v životě jsem neviděla film s tako ohavnou barevností, to museli natočit snad samý barvoslepý. Občas mi z těch barevných kombinací bylo až fyzicky špatně. A Emma Stone bohužel nemá moc pěkný hlas - ani když mluví a když zpívá už vůbec ne. Ušmudlaný nejušmudlanější 4 hvězdičky.