Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Rodinný
  • Pohádka

Recenze (17)

plakát

Neviditelní - Epizoda 1 (2014) (epizoda) 

Když jsem to viděl poprvé, tak jsem si toho nevšml, ale včera už ano! Ten portrét Babiše na polici u Vydrů! Už je mi to jasné proč nám ten Babiš škodí! On je vodník!

plakát

Svět pod hlavou - Mrtvý lidi (2017) (epizoda) 

Socialistický pop Františka Janečka v kontrastu k Čajovně v titulcích! Nebyly za socialismu jenom "sračky" a nebyli jenom Janečkové, ale i hodnoty, které přetrvaly i když Janečkova "hudba" má i teď svoje posluchače, kteří dál volí bolševiky, ale už nejsou Festivaly politické písně, ale "talenty" a "superstar" a "krásné muzikály". A ta Čajovna je tady pro nás, menšinu posluchačů, pořád.

plakát

Zuzana Michnová - Jsem slavná tak akorát (2013) 

Marsyas jsou moji oblíbenci, i proto jsem musel ten film vidět. Úplně nezklamal, paní Michnová je trhlá ženská, ale písničky i zpěv jsou výborný. Možná i proto tam Němcová vložila ty hrané pasáže, aby to odlehčila, tu zpěvaččinu zvláštní povahu. Často se k písním Marsyas vracím a že už nové nejsou mi nijak nevadí, protože než by měly být blbé, to těch výborných je z minulosti dost a Michnová je slavná tak akorát.

plakát

Magický hlas rebelky (2014) 

Mám rád hlas Marty Kubišové. Film je udělán dobře, to paní Sommerová umí. Nejvíc si z filmu pamatuju, jak Kubišová říká, že už tolik let zpívá lidem, že "vláda věcí tvých se k tobě navrátí..." a ono pořád nic.

plakát

Pojedeme k moři (2014) 

Tento film je pro mne velkým překvapením. A to velmi příjemným. Ten nápad je originální a námět výborný. Od Mádla jsem to rozhodně nečekal. Plný počet hvězdiček za odvahu to takto udělat. Pohled na svět očima dětí je pro mne, už dlouho dospělého, osvěžující. Jsem zvědavý na další Mádlův film.

plakát

Cesta ven (2014) 

Jestlipak by film získal tolik Českých lvů, kdyby nebyl o Romech? Myslím, že ne. Viděl jsem na ČT2 ještě před vyhlášením, do kina bych na něj nešel, jako mnoho dalších, soudím podle návštěvnosti. Pro mne velice průměrný film, co se týká námětu, zpracování velmi slušné i výběr neherců dobrý, ale z těch 32 filmů loňského roku nebyl podle mne nejlepší, akademici mysleli jinak. A pokud si pan Václav a spol myslí, že tímto filmem pomohli Romům, tak to jim nepomohli, stejně jako plány pana soudruha Diensbiera jim nepomohou. Já vím, že to nemají snadné, ale nepomůže jim nikdo jiný než oni sami, pokud budou mít dostatek vůle a přestanou natahovat ruce, jak jim vštěpují sociální inženýři. Rovné příležitosti v žádné společnosti nikdy nebyly a nikdy nebudou a žádný zákon to nezmění. To procento tady na ČSFD od diváků, myslím dobře vystihuje kvalitu filmu.

plakát

Líbánky (2013) 

Téma filmu je tady v Čechách teď hodně aktuální, s minulostí a jejími hříchy se neumíme většinou vyrovnat, Hřebejk a Jarchovský se o tom pokusili natočit film, tedy filmy, když tam započítáme i Kawasakiho růži a Nevinnost. Nejvíc se jim povedl ten první díl, Líbánky už tak ne, možná je to i proto, že jsem jsem už trochu alergický na homosexuály ve filmech, je jich tam nějak mnohem víc než ta 4% populace jak se píše. Já proti nim nic nemám, ale šikana se děje i heterosexuálům a možná by bylo zajímavé, kdyby se natočil film o tom jak šikanují homosexuálové heterosexuály, aby ti ubližovaní nebyli jenom s 4% orientací. Od Hřebejka mám pořád nejraději ten jeho první studentský film, potom už to nikdy nebylo úplně ono, i když jsem rád, že přestal točit ty jeho "komedie" a snaží se dělat i opravdové filmy a možná se mu to jednou i podaří, Líbánky k tomu cíli ale moc nepostoupily, měl by se vrátit ke Kawasakiho růži a zkusit v tom pokračovat.

plakát

Pohádkář (2014) 

Do kina už moc nechodím, ale když byla možnost tak jsem na Michálka šel a zklamaný jsem nebyl. Knihu B.Nesvadbové bych si asi nikdy nepřečetl a tak nemohu porovnávat s předlohou, ale scénář se mi líbil i to jak rozdílné jsou Gaislerová a Herzigová herečky i postavy. Líbila se kamera i hudba. Už hodně dlouho mne český film tak nezaujal, hold si Michálek pořád drží úroveň. Vyrostl jsem na filmech z 60. a 70. let a tak celkem chápu, že se to lidem, kteří adorují Hřebejka nelíbí. Já bych v hodně bodech souhlasil s recenzí Aleny Prokopové v Lidovkách, kterou jsem si po shlédnutí filmu přečetl, abych porovnal svoje dojmy s respektovaným odborníkem. Dávám čtyři hvězdy, protože na top film to ještě není.

plakát

Srdce v soumraku (1936) 

Je to určitě hodně nepovedený film, ale já jsem ho viděl až v 21.století a když ho porovnám s většinou americké a evropské středně proud produkce současnosti, tak je to průměrný film a proto i moje hodnocení je takové. Hold mám slabost pro pro české předválečné filmy.

plakát

Právě začínáme (1946) 

Nemůžu si pomoci, ale staré filmy mám rád. Možná jsou trochu naivní, ale je z nich cítit, že lidé se chodili do kina hlavně bavit. Tady tenhle film je postavený na hereckém umění Jaroslava Marvana a já mu to tady věřím mnohem víc než v pozdějších komunistických agitkách jako Dovolená s Andělem. Hold pan režisér je ještě z doby prvorepublikové.