Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Horor

Recenze (86)

plakát

Rimini (2022) 

Příběh stárnoucího seladona, kterého dožene jeho vlastní minulost aneb noční můra z Šlágru. Chápu co tím Ulrich Seidl chtěl říct, jenom mi moc nesedl způsob vyprávění, za mě bohatě stačila jedna projekce.

plakát

Moonage Daydream (2022) 

Po dnešní (zatím) 3 projekci jsem si udělal jasno v tom, že Moonage Daydream je pro mě filmem roku 2022! Bowie je srdcovka, pro mě je to člověk, umělec, který mě nepřestane nikdy fascinovat. Brett Morgan udělal moc dobře že, nevydal klasickou cestou vyprávění ve stylu...žil, byl, atd. Moonage Daydream bych ani nenazval klasickým dokumentem, jako spíš pestrobarevným psychadelickým tripem, s útržky Davidových myšlenek, raritních záběrů a samozřejmě se spoustou jeho geniální muziky. Rozhodně se nejedná o mainstreamový film, buď to nedáte a po 20 minutách vzdáte (jako spousta diváků během projekce KVIFF) nebo vás to naprosto pohltí, nic mezi tím. Za mě jeden z nejsilnějších kinozážitků.

plakát

Elvis (2022) 

Baz Luhrmann je zpět v plné parádě, tak jak ho mám rád. Propojení Elvisových fláků a nového soundu, úžasné. Austin Butler nehraje Elvise, on prostě je Elvis! Tom Hanks snad nebyl  v žádné roli tak odpudivý jako v roli Toma Parkera. V jedné z vedlejších rolí moje oblíbenkyně Yola, na závěr In The Ghettto...a tak bych mohl pokračovat dál. Filmům jako je Elvis sluší velké plátno, jděte na film do kina!

plakát

Night Thoughts (2015) 

Vizuální ztvárnění jedné z nejlepších desek kapely Suede. Husina všude, hodně silné!!!

plakát

David Bowie: Muž, který změnil svět (2016) 

Jsem velký fanda Davida Bowieho, nikdy by mě nenapadlo, že se o něm dá natočit něco tak nudného jako je tenhle dokument. Chaotický a narychlo spíchnutý film, který možná uspokojí milovníky bulváru.Navíc v něm chybí zásadní věc...jeho hudba! Jestli máte chuť na dokument o Davidovi, tak jděte do filmu David Bowie:Sound and Vision.

plakát

Pád (2006) 

Takže Pád...v souvislosti s tímhle mě napadá označení...zklamání...VELKÉ ZKLAMÁNÍ. Pád byl po Cele teprve mým druhým setkáním s režisérem Tarsem Singhem, po shlédnutí traileru jsem čekal delikatesu a místo toho se mi dostalo kostrbaté vyprávěnky v luxusním obalu. Samotný nápad filmu, kdy ochrnutý herec (v tomto případě i vypravěč) uzavře s malou holčičkou obchod "budu ti vyprávět dobrodružný příběh za trochu toho morfinu" není vůbec špatný, jenomže už někde v polovině PÁDU prostě dochází dech, finále už jsem jenom apaticky dokoukával. Navíc mě dost iritovala ta malá šišlající holčička co hrála Alexandrii ( v průběhu filmu jsem si říkal, že ten vyprávěč má pořádnou trpělivosti...uf). Takže u mě 60% za úchvatnou titulkou sekvenci + vizuální orgie alá Salvador Dalí.

plakát

Síla života (1985) 

Lifeforce jsem měl v paměti jako děsně temné sci-fi o mimozemšťanech, kteří se dostanou na zem, aby vysávali z lidí energii. Tož jsem si ho dneska zopáknul, ale místo hororu jsem dostal tudletu obskurdní komedii:-) úvodní prolog, ufouni jako upíři, kosmická loď ve tvaru deštníku:-D No prvních 15-20 minut jsem se docela nasmál....poté pocit veselí vystřídala neskutečná nuda. Pokud máte rádi divné filmy jděte do toho...

plakát

Chuť melounů (2005) 

Dost šílený mix love story,soft porna a muzikálu:-)

plakát

Dvojník (1984) 

Brian De Palma a jeho ujetá variace na Hitchcockovo Vertigo + Okno do dvora. Melanie Griffith jako pornohvězda, Frankie Goes To Hollywood + bečkoidní atmosféra...to je jen několik z mnoha důvodů proč mám ten film rád, pokaždé se výborně bavím.