Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Krimi

Recenze (19)

plakát

Zoja (2020) 

Zoja Kosmoděmjanská se stala symbolem odporu proti nacistům. Píše se rok 1941 a Wermacht stojí před Moskvou. Porážka se zdá být nevyhnutelná. Sovětské vedení zkouší cokoliv, jak Němce zastavit. Přichází zima, kruté mrazy a Němci nemají kvalitní zimní uniformy. Šílený plán - nenechat je odpočívat uvnitř stavení. Jinými slovy... spálit všechny vesnice 30 km před Moskvou. Narychlo vycvičené divezní oddíly, složené z mladých lidí, jdou zapalovat vlastní ruské vesnice. "A co bude s našimi lidmi?" "Pokud nezemřou oni, pak zemřou všichni." Zoju čeká strašný úkol. Musí ho splnit a nenechat se chytit. Jinak bude nacisty umučena...

plakát

V ostře sledovaném pásmu (1978) 

Moje srdcovka z dětství. Pořád mě to dostává. Svižné tempo. Sovětští výsadkáři. Některé scénky a hlášky jsou prostě parádní. "Pauza na odpočinek. Můžete kouřit. Půl minuty." "Povoleny jsou všechny postupy... krom ostré střelby samozřejmě." Praporčík Volontir v přepadené "dače" sám proti čtyřem trestancům. Závěrečný výsadek Modrých a nebe plné výsadkářů s působivou hudbou. I když se efekty a akce nedají srovnávat se současnými velkofilmy, atmosféra a napínavý příběh to bohatě vynahrazují.

plakát

Hvězda (2002) 

Po několikátém shlédnutí, dnes 9. května 2020, zvyšuji na 5*. Důvod je prostý. Je to moje srdcovka. Žádné umění. Válečný příběh. Hrdinství. Ale mě to dojímá. Zvláště pak naléhavý hlas radistky volající do ticha "Hvězdo! Hvězdo! Tady Země! Ozvi se! Hvězdo! Hvězdo! Tady Země!"

plakát

Legenda jménem T-34 (2018) 

Scénář je inspirován sovětským filmem Skřivánek z roku 1964.

plakát

Poslední v Aleppu (2017) odpad!

A možná je to jinak: Organizace Syria Civil Defence, zvaná též „Bílé přilby“ byla založena v Istanbulu březnu roku 2013, tedy pouhých několik měsíců před prvním velkým a medializovaným použitím chemických látek v Ghútě u Damašku. Jejími původními hlavními akcionáři byli katarský červený půlměsíc, tehdejší samozvaná Syrská národní rada, působící z Turecka, a turecká zpravodajská služba MiT. Její hlavní postavou je dodnes bývalý britský zpravodajec James Le Mesurier, který po odchodu z britského královského pozemního vojska a z vojenské rozvědky MI6 vymetl jako soukromý kontraktor kdejaký konflikt na Blízkém a Středním východě. Jím ovládané společnosti Olive group a Good Harbour International pracovaly i pro nechvalně známou žoldáckou soukromou armádu Spojených států Academi (dříve Blackwater). Bílé přilby se pravidelně objevují tam, kde je potřeba nahradit vousaté islamistické hrdlořezy někým mediálně přijatelnějším pro západní útlocitnou veřejnost. Zpravidla je vidíte na filmových záběrech či fotografiích, jak zachraňují z ruin budov malé děti, které o několik dnů později zázračně uzdravené zase někde chodí do školy či běhají s jinými dětmi. Jsou zkrátka vždy tam, kde je potřeba hrát špinavé hry. Ne náhodou byli tito dobrodinci podepsáni i pod soustavným otravováním hlavního zdroje pitné vody pro Damašek. Toto filmové studio je dnes, po tureckém i katarském odchodu z tábora Saúdské Arábie, již plně v režii Rozvojové agentury USAID a britské Foreign and Commonwealth Office. Oficiální odhady uvádějí, že pracuje s rozpočtem zhruba 150 milionů dolarů ročně. S tímto profilem musejí být Bílé přilby jako oznamovatelé použití chemických zbraní v Dúmě Syrskou arabskou armádou nutně pro každého rozumného člověka velmi nevěrohodným zdrojem informací. Další díl seriálu "Asadův chemický útok" je připraven a bude spuštěn po zahájení syrsko-ruské ofenzívy proti džihádistické provincii Ildíb. Syrské, íránské a ruské tajné služby sledují převážení nádob s chlórem. Rusové proti přípravám útoku protestují v OSN. Lze dohledat. Až budou Bílé přilby tahat před kamerou otrávené děti, vzpomeňte si na tento příspěvek. Dnes je 30.8.2018.

plakát

Atomic Blonde: Bez lítosti (2017) 

Poslední minuta to úplně celý zazdila. Chvíli to vypadalo na překvapivý závěr. Nečekaný, originální. Jenže to nenatočili ani Britové ani Francouzi ani Rusové. Je to AMERICKÝ film. Takže jen jedni jsou ti nejchytřejší a všichni ostatní pitomci. Jak jinak. Škoda.

plakát

Železná srdce (2014) 

Syrový, špinavý, krvavý.... Ano. Scéna Tři Furyje a Tiger... Skvělá. Ale proč ten příšerný závěr? Kdyby těch Němců bylo třicet čtyřicet, napůl puberťáci napůl dědové a fakt je Amíci zaskočili... s posledním tuctem fašistů by se zabíjeli lopatkama a padli do jednoho všichni...snad by tomu šlo uvěřit... Ale takhle? Ve skutečnosti by to veteráni SS s kouřem, protitankovými granáty a panzerfausty sfoukli za pár minut. Nehybný tank je snadný cíl. Přesto dávám čtyři hvězdy. Myslím, že většina filmu se blíží realitě víc než Zachraňte vojína Ryana nebo Bratrsvo neohrožených.

plakát

Na Hromnice o den více (1993) 

Tenhle film je legenda mezi komediemi. Bill Murray v životní roli zpruzlého moderátora počasí perlí hlášky jak na běžícím páse a ve stále se opakujícím dnu využívá všech možností, co taková neobvyklá událost nabízí...

plakát

Snílci (2003) 

Snílci jsou krásný film... o věku, kdy touhy a sny jsou víc než zkušenosti a rozum. Skvělé komentáře: Galadriel a Enšpígl.

plakát

Mučedníci (2008) 

Tenhle film je bezpochyby výjimečný. Má vývoj, nečekané zvraty, překvapující momenty a nápaditý děj. Uběhlo několik dní a pořád na něj musím myslet. A na ni, na Annu. Jak umírala naděje a ve mně sílila touho ji zachránit... Skvělý komentář: Djkoma

Ovládací panel