Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Dobrodružný

Recenze (1 034)

plakát

Vychováni vlky - Série 2 (2022) (série) 

Dotaženější, uhlazenější a pořád solidní oblbovačka diváka. Vlci jsou originální a hodně temnou vizí, která, dle mého, časem dozraje, podobně jak Blade Runner a jiné záležitosti, které ve své době nenašly místo. Děj je košatější a z relativně komorního vyprávění dostáváme příběh roztodivné společnosti, která po úpadku čelí obří spirituální krizi. Za mě dobře rozvětvená linka Matky z první série, která položila víc otázek,než zodpověděla. Fimmelova postava v závěru projde tak WtF momentem, že opravdu doufám, v uchycení seriálu pod jinou streamovací službou, protože bych rád viděl, co se bude dít dál. Za mě spokojenost, serial je pravděpodobně pro náročnější publikum. Vlci rozhodně nejsou oddechovým scífkem na víkendové odpoledne.

plakát

Fantastická zvířata: Brumbálova tajemství (2022) 

Brumbálovy kroniky, teda... Fantastická zvířata potřetí. Yates ždímá kouzelnický svět, ale ať se snaží jak chce, buď do toho hodí vidle těžkopádný scénář (Grindelwaldovy zločiny) nebo aféry kolem herců. A tady tím tuplem, protože Depp hrál vyšinutého Grindelwalda parádně. Asi věc názoru, ale u mě po dlouhé době hrál ne-sparrouvovskou postavu a já mu ji žral i s navijákem. Mikkelsena mám rád, ale hold Depp mi utkvěl v hlavě mnohem víc. Bohužel, tam kde jiní nadávali u dvojky, já si vcelku liboval. U Brumbálových tajemství ten střet byl ale náročný. Místy scény podivně navazovaly, postavy se objevovaly, jak v rychlém cestovaní u třetího dílu Zaklínače a vůbec, celé mě to nějak nebavilo. Osudovost tu nebyla ani namátkou poznat, a to šlo asi o hodně. Bohužel, bylo to, jak sledovat celý děj zpoza okna, u toho pít kafe a během toho ještě zvládnout přečíst Chamurapiho zákoník. A to je u fantasy, kde jde o osud světa šlápota do prázdna. Škoda.

plakát

Nesnesitelná tíha obrovského talentu (2022) 

Cageův návrat? Možná. V každém ohledu se jedná o výborně nadsazenou záležitost, u které si fanoušci poťouchlého Cage přijdou na své. Absurdním humorem a jistou "originalitou" film rozhodně nešetří. Doporučuju.

plakát

Cizinka - Série 1 (2014) (série) 

Geniální po všech stránkách. Přes výborný hudební doprovod, dost dobře zpracované šermířské souboje a velmi uvěřitelnou chemii mezi hrdiny. Takhle čistokrevný příběh mi asi chyběl, a já si první sérii Cizinky hodně užil.

plakát

Osada (2021) (seriál) 

Oddechovka, která občas dokáže zahřát u srdíčka, ale ničím výraznějším nepřekvapí. Kolečka moc nemusím, místy mi jeho humor nesedne, ale osada je vytvořená s příjemným nadhledem, do kterého se možná zas rád vrátím.

plakát

Poldové a nemluvně (2020) (seriál) 

Lehce zapomenutelný průměr. Na hraně, ale průměr. Tuzemská tvorba dokáže vypotit lepší detektivky, ikdyž tady je ten záběr na širší publikum, než jen na detektivní žrouty. Pár epizod dobrých, par hlášek taky, bohužel to nebrání tomu, si za pár dní nevzpomenout na nic pamětihodného.

plakát

Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství (2022) 

Tohle ne. Raimiho uznávám (díky za Evil Dead), Cumberbatche obdivuju, ale děj mnohovesmírného maglajzu je za mě odpadní dírou. S Marvelem to jde z kopce. Namísto relativně pohodových a scénáristicky ukočírovaných kousků (Winter soldier, Ragnarok, Infinity war, Endgame) se uchyluje k bizarním kličkám, brutální komerci - se všema a se vším za dobře - a masokombinátové výrobě. Dvojka Strange neví čím být. Pokud to mělo jít do hororu, studio mělo povolit vyšší rating a teoreticky by se v sobě příběh vyznal. A nebyl by tragikomicky nedomyšlený. Chvilku nepříjemný, chvíli rádoby vtipný, pak zas vážný do morku kostí. Ne. Neznalost Wanda/Vision za mě neškodí, Wandiny pohnutky jsou dle mého pochopitelné. Mnohovesmír dojel na scénáristickou neusazenost. A to nemluvím o cílovce. Sory, ale prckovi bych to těžko s čistým štítem pustil, i kdybych seděl vedle něj. Nejen kvůli výše zmíněným bodům. Ale osobně mám velký problém s finálním řešením souboje hlavních postav. Marvel našel dno a za mě si pravděpodobně zabouchl dveře.

plakát

Vlkodlak: Noční lovec (2022) (TV film) 

Byl jsem zvědavý. Staré universal hororové klasiky mám rád, a jde vidět, že tvůrci Werewolf by Night taky. Film je hezky nasnímaný, černobílé zpracování filmu taky sedí, béčkovost je znát a jde vidět, že se tvůrci nesnažily natočit áčkový film. Film je správný brak. Jen do určitého momentu, kdy na diváka začne poblikávat myšák a divák má jistotu, že se z příjemné podívané klube další komerce. A familyfriendly závěr u ohniště tomu napovídá. Za mě promarněný potenciál Marvel studios udělat vyjímku ze zajetých kolejí.

plakát

Blade Runner 2049 (2017) 

Villeneuve to dokázal. S úctou k Dickově předloze, a filmové adaptaci Ridleyho Scotta rozvíjí bladerunnerovské spektrum a přivádí k životu známé i nové postavy. Krátkometrážní filmy dali dost najevo, že nový BR bude atmosféricky náročná jízda, která se bude opět zabývat myšlenkou hraní si na Boha a práva na život. A tvůrci tuto premisu ždímají do morku kostí. Pomalu a agresivně. Scény byly monumentální a na stříbrném plátně se mohlo dozajista jednat o velký zážitek. Goslingovi zdatně sekunduje Ford a finální zvrat je dostatečná facka, jak ústředním postavám, tak divákovi. Za delší dobu hodně kvalitní, ne-mainstreamová podívaná.

plakát

2048: Není úniku (2017) 

Krátkometrážní finále předvádí dobře natočenou akci a charismatického Bautistu. Duše BR je zachována i zde a těžký ponurý podtón připravuje silný divácký zážitek v podobě 2049.