Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Dobrodružný

Poslední recenze (1 034)

plakát

Godzilla x Kong: Nové impérium (2024) 

Neskutečně zábavná podívaná, kde akce střídá akci, kde o humor není nouze, nikdo si na nic nehraje a jede se jedna velká zábavná linka, u které člověk vypne mozek a nechá se drtit velkými monstry. Přijde mi, že to snad netočil stejný tým jako GozillaxKong. U předešlého snímku se jednalo o nekonzistentní jízdu. Tady se upustilo od vážnosti, a zůstal jen humor. A podle toho taky film vypadá. Všichni si to užívají, a tak to má v případě monster bijáku být. Klidně bych si dal pokračování ve stejném duchu. Kvalita série - Godzilla 85%, Ostrov Lebek 85%, Král Monster 90%, GxK 65%, Nové Impérium 80%. P.S Hejt moc nechápu. U obdobných filmů nelze čekat filozofické díla nebo bezchybné scénáře. Ta přepálenost k tomu patří. Záleží jen na míře tolerance. P.P.S. Jsem rád za tým, že se poučili, ubrali na lidském faktoru a nechali víc prostoru monstrům. Zaměření na Iwy byla trefa do černého.

plakát

Počítání mrtvých (1999) 

Přijde mi, že Scorsese se snaží ve svých dílech zachytávat těžké emoce. Když sem viděl jeho poslední Killers of the Flower Moon, tak v závěru na mě film působil jako satisfakce, zadostiučinění a poukázání na fakt, že Amerika opravdu není zemí zaslíbenou, ale zemí kde má lež hluboce zakořeněno. U Počítání mrtvých mi přijde, že se ani tak nesnažil přiblížit práci záchranné služby, ale spíš zachytit psychologii té práce. Spasitelé, samozvaní ochránci spravedlnosti, alkoholici, lidi co chcou jen přežít službu a jít domů. Mohl bych klidně pokračovat dál. Za mě se mu různorodost lidí, co pracuje ve zdravotnictví podařilo vykreslit perfektně, protože tak to opravdu funguje. Frustrace, ulřímnost zabalená do černého humoru (sestra na recepci). Čím dýl mám od shlédnutí, tím víc ve mě film rezonuje. Komentář dost možná přepracuju. Tenhle film se mi trefil do vkusu. P.S. Zdravotnické postupy ve filmu jsou o něco lepší, než v jiných filmech, bohužel si to Scorsese neuhlídal a pořád je tam potřeba sklouzávat do teatrálnosti. Přitom by to zabralo jen dalších pár sekund.

plakát

Modrooký samuraj (2023) (seriál) 

Hodnocení po dvou dílech. Uvidíme, kam se série bude ubírat dál.

Poslední hodnocení (2 176)

Godzilla x Kong: Nové impérium (2024)

09.04.2024

Počítání mrtvých (1999)

05.04.2024

Modrooký samuraj (2023) (seriál)

02.04.2024

Godzilla: Final Wars (2004)

15.03.2024

Godzilla Minus One (2023)

10.03.2024

Vrána (1994)

06.03.2024

Šin Godžira (2016)

06.03.2024

Astartes (2018) (seriál)

13.02.2024

Klec (2019) (TV film)

27.01.2024

Reklama

Poslední deníček (8)

Liga spravedlnosti Zacka Snydera

„Not us united.“ Tak je to tu, Snyderova vize se dočkala světla světa, a byť ji minuly kinosály, tak i tak je to zázrak, že se film objevil jako plnohodnotná komiksárna. Za ty 4 roky, co film budil obří vášně, dal vzniknout prakticky kultu releasethesnydercut. Mohlo se odehrát hodně a řekl bych, že mimo snahy fanoušků, vzniku pomohla i obrovská vlna nově vznikajících stream služeb a přetahování se o předplatitele, díky omezenému pohybu lidí skrz pandemii. Ať už je důvod vzniku snyderovy vize jakýkoliv, tak se celé situaci musí nechat její výsledek, protože, co vím, tak v historii kinematografie se nikdy kvůli filmu nezdvihlo takové šílenství, aby se prakticky za miliónové dotáčky popředělával a pustil, po prakticky čtyřech letech, znovu do oběhu. A jak celá slavná Liga dopadla oproti Wheddonově family-friendly verzi?

 

Z mého úhlu pohledu se jedná o megalomanskou exhibici, kdy se Snyder definitivně urval ze řetězu a svému sáhodlouhému vyprávění, bez rozumného určení mantinelů, dal téměř naprostou volnost. Ve filmu sledujeme víceméně origin Cyborga, kterého je tu oproti Wheddonově verzi o dost víc. Víc prostoru taky dostává Flash, u kterého se rozkrývá jeho soukromí život a jeho charakter tu je podstatně míň ubohý a nanervylezoucí, oproti jeho působení ve Wheddonově verzi. Naopak bych právě Flashe, jako jednu z pár věcí z filmu, opravdu vyzdvihl a docela mě celé jeho zapracování do příběhu navnadilo na jeho vlastní sólovku od Muschiettiho. Celkově je ve filmu dost věcí, které opravdu mohli skončit jako příjemný bonus v duchu vystřižených scén na nosičích. Ve filmu byly pasáže, kterých opravdu nebylo potřeba a které, za mě, nesmyslně protahovaly, už tak dost dlouhý film. Pokud někomu vadilo, že na konci BvS byl souboj Batman/Superman/WonderWoman x Doomsday předigitalizovaný, tak nevím, co poví na Ligu, protože tady se jedná o prakticky nonstop CGI zápřah. V tomhle všem informačním zápřahu motivací všech zúčastněných, nemůžu bohužel opomenout to, že přes rozmělňování příběhu bylo místy skoro nemožné si uvědomit, o co že tam všem vlastně jde. Snyder se moc nepoučil, a byť si informační zkratkovitost z kinoverze Bvs napravil prodlouženou verzí, která byla dost dobrou komiksovou, tak u Ligy udělal obdobnou chybu a upřímně doufám, že pokud bude chtít znovu tvořit verzi verze, takže mu tentokrát někdo bude pomáhat s kompozicí příběhu tak, aby byla stravitelná. Další věc byla, že byť mi slow-motion scény až tak nevadí, a u Snydera jsem si na jejich přítomnost +/- zvykl, tak za polovinou filmu už mě to dost ubíjelo a místy, emotivní, osudové zpomalování scén dost uspávalo a působilo přesně pravým opakem, kdy se nedostavilo napětí a zvýšený tlukot srdce, ale naopak zavírající víčka.

 

Co se mi na filmu ale velmi líbilo, tak byla úryvek vize budoucnosti, kterou viděl Cyborg v kryptonské lodi. Nově upravený Steppenwolf, který tu už konečně působil jako záporák, co se nebojí a jde si dost tvrdě za svým cílem. Překvapilo mě charisma Darkseida, a bylo by zajímavé vidět Ligu a ho v přímé konfrontaci. Velmi příjemný byl upravený závěrečný souboj Ligy se Steppenwolfem, který už nebyl souboj jednotlivce, ale o zapojení opravdu všech členů Ligy. Podtrhlo to jen fakt, že Steppenwolf, nebyl jen tak nějaký čajíček, ale charakter, který není jednoduché zabít. Tohle byl jeden z největších kamenů úrazu Wheddonovi verze. Samotný humor nebyl ve filmu tak moc, jak pěst na oko, v porovnání s předešlou verzí. Takže sečteno podtrženo, Snyderova vize je fajn, je mazec, že celá situace kolem jeho díla se dočkala takového finále, ale osobně asi nebudu ten, který si Snyderovu Ligu někdy ještě jen tak pustí, právě díky výše zmíněným mínusům, které mi film dost bouraly.

 

Přál sem Snyderovi úspěch, tleskám za snahu, fandím autorské práci, ale jeho megalomanství přemohlo ho samotného a vyhrála, bohužel forma nad samotným obsahem, který je zajímavý, ale zabalený do dost těžko stravitelného hávu. Věřím, že některé lidi asi nadchne, věřím že místní fanatiky, to pokope takovým způsobem, že budou po zhlédnutí říkat jen frázi „Snyder je Bůh!“, a přeju jim to. Za mě by bylo, pro případné příště, protože předpokládám, že film zadělá na pokračování, fajn ubrat na „epické“ teatrálnosti, upravit si harmonogram příběhu a rozvrhnout si, co je pro příběh opravdu stěžejní, podstatné a důležité. Jde to, a podle mě, prodloužená verze BvS, je toho v tomto případě relativně pěkným důkazem.

Liga spravedlnosti Zacka Snydera