Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dokumentární

Oblíbené filmy (10)

Control

Control (2007)

Bravůrně natočené dílo o Ianu Curtisovi. Anton Corbijn v sobě nezapře geniálního fotografa a jeho styl je na kameře více než patrný. Většina záběrů jsou vlastně černobílé fotografie ( nebo obrazy, chcete-li ) se skvělou kompozicí. Jako fanoušek Joy Division a znalec tématu nemám Corbijnovi co vytknout. Zdařilý je rovněž nápad s hereckou kapelou, která songy ve filmu i opravdu hraje a nepoužívá markýrování při skutečné hudbě pravé kapely, jak jsme tomu často svědky v jiných snímcích tohoto žánru. Obsazení hlavní role Samem Rileyim bylo velmi dobrým tahem prostě proto, že nikdo jiný se na to nehodí lépe. Velmi silný příběh o člověku, který zápasil sám se sebou a prohrál.Komu není na konci filmu do pláče, nemůže být člověkem. 100%

Kulový blesk

Kulový blesk (1978)

Snímek obsahuje gagů na dva, možná i tři filmy. Trefný , lehce satirický a nadmíru humorný portrét splečnosti na konci sedmdesátých let v Československu. Výborní herci z nichž vyčnívají Hrušínský s Abrhámem a bezchybný scénář činí z tohoto díla nejlepší českou komedii, kterou jsem kdy viděl. O vlásek lepší než Vrchní prchni.

Garderobiér

Garderobiér (1983)

Naprosto strhující Albert Finney, kterému bych za herecký výkon dal ne pět, ale deset hvězdiček, dominuje tomuto bezchybnému kousku o divadle a lásce k němu. Film, který rozesměje a zároven donutí k zamyšlení nejen fanoušky divadla. Mohu jen Fnneymu vzkázat : "Bravo Mistře, bravo!"