Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Pohádka
  • Horor

Recenze (96)

plakát

Adelheid (1969) 

Nádhera. Jedním slovem - "nádhera" - krásný mladý Petr Čepek byl v tom filmu doslova archetypem muže (tričko s nápisem LT. Chotovický, řetízek, krásný člověk, muž...a Adelheid, dcera SSáka, který "čeká v Olmütz na provaz" Nádherné prostředí vily Heidemannových, pak hodně hustý závěr..a to všechno k tomu......výběr herců úžasný, Adelheid jsem věřila každý nenávistný pohled...já si myslím, že ho celou dobu tak strašně nenáviděla, že jí byl ukradený. Šla za svým cílem, když to nevyšlo s "padlým" bratrem, už to dál nešlo a chtěla Viktora zabít. Snad, možná, ho někdy, jednou, pár hodin, vteřin, milovala....jinak to byla poslušná německá dcera. Krásný a mistrovský film. Nádhera.

plakát

Andělé a panny (2007) 

a tak proč ne....hezky jsem si u toho oddychla, sem tam se i zasmála a na pana Christensena se opravdu krásně kouká....líbilo se mi to, lepší dvě hvězdičky .

plakát

Anděl Páně (2005) 

už jen za uličnický úsměv Jirky Dvořáka v roli Uriáše by to bylo za pět hvězd, ale celkově - kdo viděl, pochopí, jaké má tahle pohádka kouzlo. Znám od své věřící babičky všechny ty zúčasntěné v nebi, Veroniku s rouškou, Annu, co jí je zima k ránu atd atd...Petronel Ivana Trojana je taky skvostný. Ale na Uriáška Jirky Dvořáka nikdo nemá :-D Chcete-li, podělím se s vámi o můj žebříček nej pohádek - první místo má bezesporu Dařbuján a Pandrhola, druhý S Čerty nejsou žerty a třetí je bez diskuse Anděl Páně. Ty výše jmenované skvosty překonat nedokáže, ale zase je nejlepší pohádkou za posledních dvacet let. Smekám!! (a Jirko Dvořáku, kdybys chtěl, jsem ti plně k dispozici ve všem!! :DDD)

plakát

Anything for Jackson (2020) 

Docela příjemné překvapení. Podle mého by tam ani ti ostatní démoni být nemuseli, stačila úplně totiž titulní dvojice starých manželů - věru, hlavně pána bych se bála potkati sama v lese.... casting vynikající. Na konci to sklouzává do takové spíš tragikomedie, ten urputný satanista je roztomilý :-) a velice mne bavila smyčka se sebevražednou policajtkou... "střílela se celou noc...."

plakát

Arabela (1980) (seriál) 

teď jsem ochořela a pustila si Arabelu v kuse pěkně v posteli....kolik nádherných hlášek mi uteklo!! To je naprosto skvělý a troufám si říct jeden z nejlepších pohádkových seriálů.."UŽ JSI NĚKDY SLYŠELA, ŽE MOUCHA MŮŽE NAPOVÍDAT O FÁZÍCH FREKVENČNÍHO POSUNU?" "PROČ NE?" nebo - "PACIENT MAJER...CO SE MU STALO? PŘIŠEL NA PORADU V PYŽAMU A ČISTIL SI TAM ZUBY.." "JEŽIŠMARJÁ, ŘÍDIL JSTE NĚKDY NĚCO? ŘÍDIL JSEM STÁT!!" miluju Arabelu se všemi triky a záběry.."MUŽ, SLINÍCÍ SI PRRRRRST A JECHO PCHÁTELÉ..JEDINEČNÉ DÍLO MISCHTRRRA PIMPECHRY.. "TODLE, TODLE JE TEN MAJER!!" "no Vomáčka, co blbnete? "TODLE JABKO JE TEN MAJER, JÁ HO POZNÁM, PODLE TÝDLE ŠťOPKY, TO JE VON!! :-) :-)

plakát

Ať žijí duchové! (1977) 

Jouza: "Kde jsi vzal to auto, hochu?" Boháček: "Udělal!!" Jouza: "Z čeho? Boháček: Ze součástek!" Jouza:" A kde jsi je vzal? " Boháček: "V posteli!" Jouza:"Nebuď drzý!!" Boháček: "Já nejsem drzej. Máme barák v nepřehledný zatáčce!!! A každou chvílí nám vletí oknem dveře nebo blatník..eště by to chtělo volant...." Jouza: "Jsi šikovný pionýr, chlapče! A tím tvým vozem budeme nahoru vozit koňský trus!!! Boháček: Co prosim?" Jouza: "Hnůj, chlapče, hnůj!!" aneb hudební komedie mého mládí.Miluju tenhle krásný filmek!!!!!

plakát

Babiččin dům (1988) 

viděla jsem to v deseti letech poprvé a měla noční můry...nejvíc z jednoho záběru, kdy se šílená matka ohne přes most a koukne se na ty choulící se děti, naprosto děsná baba!!!!

plakát

Bludička (1981) (seriál) 

moje sousedka vypadá jako zlá bedna Edna, tak pět bodů za karikaturu z nejlepších :-D

plakát

Bratrstvo (2009) 

velká škoda, že jednoho z hlavních hrdinů hrál tak příšerně nepohledný herec.... tím pádem jsem měla velký problém jim tu big love uvěřit. Ale proti gustu.....

plakát

Buffy, přemožitelka upírů (1997) (seriál) 

Spiku, Spiku, ty jeden platinový upíre, to se dělá,lézt do snů počestně vdané a spořádané 32leté paničce???? Jak tě mám odehnat,co???? Každou noc tě tam mám, nestydo jeden :-D...neboli James Marsters jako Spike utkví v paměti kdekteré paničky jako neodolatelný upír. David Boreanaz jako Angel versus Spike Jamese Marsterse, toť věčné dilema příznivkyň Buffy the Vampire Slayers. Osobně hlasuju pro Spika :-D ale vážně. Buffy je dokonalý seriál, kde mimo nepřeberného množství démonů a upírů dospíváme a stárneme a vážníme spolu s hlavní hrdinkou.. Nebudu tu popisovat nějaké chyby v seriálu, ani občas naivní pojetí....Buffy mám jednoduše ráda a líbí se mi vývoj hlavní hrdinky...od teenky po vážnou a dospělou bytost. A ruku na srdce - kdo z nás by nechtěl mít takovou partu přátel, jako Buffy....Willow, Tara, Anya, Xander, Giles... ať si kdo chce co chce říká, Buffy má své kouzlo pro všechny milovníky seriálů.

Ovládací panel