Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Pohádka
  • Horor

Oblíbené filmy (10)

Maso a krev

Maso a krev (1985)

Zase tak drsný a brutální film, jak to tu někteří prezentují, to nebyl...našlo by se v něm i spousta kravin - typu blesk atd...:-D - Nic to nemění na tom že tohle byla (mimo Blade Runnera) Rutgerova nejlepší role. Dovedl svému Martinovi dát charisma, lásku, nenávist, pokušení, pokoru, chamtivost, chtivost, chlípnost, poražení, vítězství, zradu,...tohle vše Rutger Hauer dovedl zahrát mistrně. I rozhoďnožka Agnes se do něj zamilovala!!! Maso a krev zůstane navždy mým the best filmem!!!!!

Jestřábí žena

Jestřábí žena (1985)

Kdysi jsem se ve svých "telecích letech" zamilovala do Rutgera coby rytíře Navvara a přála jsem si být ve dne jestřábem...mimo Ramba to byla první VHS nahraná od tátovo známých, na Jestřábí ženu jsem se dívala denně, než mi to máma zakázala se slovy - že jí z té hudby třeští hlava.:D Na hudbu k tomu filmu jako mnozí zde nenadávám, prostě k tomu filmu patří a máma se to naučila odposlechem hrát na klavír a to teprve byla paráda!!! Rutger mezi těmi lety stačil ztloustnout a zestárnout a hrát jen v béčkových a céčkových rádoby akčňákách, ale pro mě pořád zůstane tím přepychovým modrookým nádherným rytířem..když jsem Jestřábí ženu viděla pak asi po osmi letech od té domácí projekce několikrát denně, tak jsem si myslela, že to bude už na mě příliš pohádka a že se tomu budu smát - opak byl pravdou - celé jsem to znova prožila vsedě na zemi přilepená na obrazovce tv, při scénách typu - viděli se při východu slunce, nebo záchrana vlka z jezera, nebo nádherná závěrečná scéna v katedrále...brečela jsem a vůůbec se za to nestydím!!! Rutger byl v té roli přepychový a nádherný, Michele Pfeifer byla božská, jen mi tam neseděl Mathew Broderick, ale neva..a líbila se mi i role mnicha, co zachránil Isabeu - a biskup Aquilský - ten byl výbornej!!!!

Vyšší princip

Vyšší princip (1960)

dosud nejkrásnější český film...."Studenti. Profesorský sbor našeho ústavu se rozhodl..pověřil mne..abych včererejší strašlivou událost uvedl na pravou míru.. Vaši spolužáci byli včera zastřeleni...pro schvalování atentátu....Z hlediska vyššího principu mravního....vražda na tyranu NENÍ ZLOČINEM! Já protestuji tak, jako každý čestný člověk musí protestovat. Protestuji proti vraždě vašich kamarádů! Jejich nevinná, čistá krev, ať padne na hroby jejich vrahů.." a jak celá třída vstane a ta sugestivní hudba do toho, brečím, brečím...dávám tomuto filmu zasloužených pět, škoda, že jich není sto. Obrovsky lidské, čestné a mravné gesto pana profesora. V dnešní době už by to nikdo nedokázal. A nejhorší je scéna, jak jde Jana za Ryšánkovou....Co si přejete slečinko? Paní Ryšánková, pan profesor byl na gestapu. Dobře to dopadlo. .A kdy je pustí? - To nevím, možná ještě dneska..Slečinko, co jí to vykládáte, vždyď zrovna teď jsme slyšeli---Tak co se stalo? Řekněte mi to?! Vlastíka zastřelili...a jak pak Ryšánková zoufalá běží na gestapo a tluče tam na dveře - vraťte mi moje dítě...to je naprosto nervydrásající...stejně tak, když se z rozhlasu profesor dozví, že byl ryšánek zastřelen...jeho zvolání: "A já mu věřil!! Vrazi!! Vrazi!!!" tohle by nikdo z dnešních herců nezahrál.

Pianista

Pianista (2002)

mám tenhle film ráda. "Ráda"? řeknete si? a já odpovím - Ano, mám ten fillm ráda. Polanski dovedl vybrat herce, udělat příběh...Přišroubovat na něj drama a dokázat dramatičnost. Upřímně řečeno - Wladek Spillman je mi nějak jedno, co se s ním stane...Prostě proplouvá ghettem, dějinami, není pro mě zajímavý. Mnohem zajímavější je ten německý důstojník, co ho nechá žít a ještě mu nosí jídlo - zlomek lidskosti? Asi ano. Celý ten závěr jsem si myslela, že ho v tom zajateckém táboře najde a zachrání ho taky...A nejsilnější scéna z celého filmu? Jak vyhodí člověka, který je na vozíčku, z balkonu...on tam jen tak sedí, oni na něj řvou, aby se postavil, vyvezou ho na balkon, on ví, že ho shodí dolů a pořád má položené ruce na břiše - vůbec se nebrání..Jak by taky mohl. Dodnes mě ta scéna straší v hlavě...