Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Sci-Fi

Recenze (107)

plakát

Den nezávislosti: Invaze (2013) 

Už vím, jak to vypadá, když kameraman má parkinsona a scénárista alzheimera :-D

plakát

The Tiger Rising (2022) 

Myslím si, že označovat tento film za rodinný je poněkud zcestné. Spíše by sedělo něco jako drama s prvky mysterióznosti. Tygr v kleci ve filmu slouží spíš jen jako jistá alegorie ke všem hlavním postavám. Upřímně si nedokážu představit, co by si z tohoto filmu odneslo dítě, asi moc ne, hlavně by nepochybně nemělo šanci pochopit hlavní myšlenku filmu. Ale pro dospělého člověka se špetkou empatie (nebo někoho, kdo zažil velkou ztrátu v životě) je ten film takové smutné pohlazení po duši, skvěle napsané i skvěle zahrané. A úplně stejně funkční by bylo, i kdyby v té kleci byl místo tygra jakýkoliv jiný živý tvor, ten byl stejně jenom prostředníkem celého příběhu, nikoliv však hlavní postavou.

plakát

Povolání mého otce (2020) 

Komedie? Nikoliv. Rodinný? Tak to rozhodně ne. Není to určitě nic pro děti. Naopak se jedná o poměrně chováním postav velmi realistickou psychologicky dramatickou sondu do života jednoho paranoidního magora se sklony všechny kolem sebe manipulovat svými bludy, pak jedna taková typická kráva, co má strach si to přiznat a nebo s tím snad i něco dělat a neuvědomuje si, že nejvíc ze všeho tím škodí vlastnímu dítěti. A poslední hlavní postavou je jedno zmatené dítě, které celý film pozorujeme v jeho boji proti těmto častým démonům mnoha rodičů. Pozorujeme, jak mu to ničí vlastní úsudek a vlastní osobnost, jak mu to pokřivuje veškeré morální zásady a pohled na to, co je vlastně "normální". Chápu, že tento film nesnesou ani žárliví majetniční magoři, ani puťky, co tohle doma mají a drží hubu a pak ani ta spousta dětí, co si v nějaké formě touto formou domácího psychologického či fyzického násilí prošla. Ale pro ostatní by to měla být naprostá povinnost shlédnout pro větší empatii k obětem v takovýchto rodinách. Filmařsky a herecky naprosto dokonalý a realistický snímek.

plakát

Jan Žižka (2022) 

To na co jsem sel, tak jsem taky dostal. A jako bonus opravdu dobre udelanou hudbu, ktera celkovy zazitek vylepsila. Nelituju penez za listek. Na to, ze je to rozpoctem srovnatelne s pomerne levnou Beckovou tvorbou ze zahranici, tak klobouk dolu, ze se Jakl dokazal vymanit z okovu zdejsich tvurcu a sel o krok dal. Hrozne bych si pral, aby se film aleson zaplatil a on mel sanci predvest zase neco dalsiho, jit zase o dalsi krok dal.

plakát

Metr X (2000) (amatérský film) 

Tohle je prostě naprostý kultovní nářez z Brna, nostalgie z mládí :-)

plakát

Malé PostApo (2020) (seriál) 

Skvělé, za málo peněz hodně muziky. Rozhodně jsem neváhal po prvních dvou dílech z Youtube a těch 67 Kč (tedy dle aktuálního přepočtového kurzu 3 dolary) za stažení celé série rád dal. Trochu doufám, že ty drobné nebudou pro mnoho lidí překážkou, protože by mě opravdu zajímalo, jak by vypadal v tomhle duchu celý film. Držím palce tvůrcům, aby mi mohli nabídnou ještě lepší zábavu.

plakát

O vánoční hvězdě (2020) (TV film) 

Jasně, víc si pohádku užije ten, kdo se nestotožní s pěknou názornou sondou do lidské povahy (zlatokopky, neopětovaná láska atp., což se jinak v pohádkách dost zjednodušuje) a ten kdo má aspoň základní povědomí o astronomii (hromada detailů vč. takovych drobností, jako že žlutá hvězda hrozící hrozící výbuchem přejde do rudé). Děti nevím, jak si tohle mohly užít, ale pro netupé dospělé až překvapivě zábavná Vánoční hvězda. Po letech podivných a nesmyslných pohádek.

plakát

Svět po Hitlerovi (2016) (TV film) 

Celý dokument je velmi poučný, ostrý, autentický díky rekonstruovaným záběrům. První díl je objektivní, druhý bohužel už tak ne, což docela kazí zážitek.

plakát

Velká Fermatova věta (1996) 

Dokument neni prilis vhodny pro lidi, kteri necetli knihu nebo nemaji aspon zakladni povedomi o resene problematice. Nicmene i tak se dalo zjistit spoustu zajimavych informaci o pozadi jednoho milniku v matematice 20. stoleti a dokument dokaze dobre instruovat k tomu, na jake informace se nasledne zamerit, aby i laik jako ja lepe porozumnel.