Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dokumentární
  • Sci-Fi

Obsahy (12)

Sweatshop

Sweatshop (2014) (seriál)

Sweatshop je pejorativní označení pro podnik s nepřijatelnými pracovními podmínkami. Tři mladí norští módní bloggeři byli vyslání do jednoho takového sweatshopu v Kambodži. Brzy na vlastní kůži poznávají každodenní život zaměstnanců místní textilky a zjišťují, že jejich pracovní i životní podmínky jsou mnohem horší, než si kdy tito fashion bloggeři dokázali představit, a že konečná cena oblečení v Norsku je mnohdy několikanásobně vyšší než měsíční plat místních pracovníků. 

Za projektem stojí norský deník Aftenposten, na jehož webu jsou všechny čtyři epizody dostupné s anglickými titulky. Pořad vzbudil ohlasy v médiích po celém světě a vyvolal diskusi mimo jiné i v norském parlamentu. Zúčastnění bloggeři se po návratu do Norska stali aktivisty, bojujícími za zlepšení podmínek zaměstnanců sweatshopů, které velcí dodavatelé oblečení stále přehlížejí.

Spectre

Spectre (2015)

Záhadná zpráva z minulosti posílá Jamese Bonda na cestu za odhalením zlověstné organizace. Zatímco se M musí bránit politickému nátlaku, aby udržel tajnou službu při životě, Bond postupně odkrývá rozsáhlý podvod a odhaluje strašlivou pravdu, skrývající se za projektem SPECTRE.

Into the Forest

Into the Forest (2015)

V nedaleké budoucnosti dvě ženy, žijící na samotě v odlehlém lese, postupně zjišťují, že se svět kolem nich ocitl na pokraji zkázy. Informovány pouze nejasnými zvěstmi, musí se vypořádat s vetřelci, chorobami, hladověním i osamělostí.

Honest Trailers

Honest Trailers (2012) (seriál)

Trailery, ve kterých se dozvíte pravdu o vašich oblíbených filmech a seriálech. Trailery tak upřímné, že se jich bojí všichni filmový tvůrci i producenti.

Odvážné palce

Odvážné palce (2009) (pořad)

Odvážné palce (současná sestava: František Fuka, Iva Přivřelová a Jan Škoda) recenzují pod vedením moderátora Saši Michailidise filmové premiéry daného týdne a udělují jim palec nahoru/dolů. Pořad se vysílá každý čtvrtek na Rádiu 1. V původní sestavě od roku 2003 jsme slyšeli Tomáše Baldýnského a Františka Fuku, dále pořadem prošli například Irena Hejdová, Ondřej Vosmík či Jaromír Mölwald. Během let 2009–2014 byly Palce ke zhlédnutí i v obrazové podobě na muvi.cz, od roku 2014 do roku 2018 na stream.cz.

Hyde Park Civilizace

Hyde Park Civilizace (2012) (pořad)

Pořad vysílaný Českou televizí, zpravodajskou stanicí ČT 24, se zaměřuje na vědu, výzkum, současné problémy a společnost. Host ve studiu odpovídá na otázky, které mohou (stejně jako v klasickém Hyde Parku) pokládat sami diváci. Interaktivitu přímého přenosu ze studia zajišťuje internet, otázky mohou diváci posílat přes web pořadu, Facebook nebo Twitter.

Elegantní vesmír

Elegantní vesmír (2003) (seriál)

Vědec Brian Greene nás provede fascinujícím světem fyziky - od teorie relativity, přes kvantovou mechaniku, až po teorii superstrun, která může být teorií všeho a zodpovědět tak klíčové otázky objasňující vznik vesmíru, existenci paralelních vesmírů a červích děr.

Internetový příběh

Internetový příběh (2010)

Napadlo vás někdy, kdo může sedět na druhé straně internetu? Tento krátký film o hledání pokladu, nesoucí se v ponuré atmosféře, vám ukáže jednu z možností.

Plastic Bag

Plastic Bag (2009)

Životní cesta - neuvěřitelný příběh - jednoho obyčejného igelitového sáčku.

Inside the X Files

Inside the X Files (1998) (TV film)

Jak se vyvíjel dosavadní děj? Jak to bude pokračovat? Jaký je vztah Muldera a Scullyové? Ohlédnutí za prvními pěti sezónami seriálu X-Files, shrnutí dosavadní mytologie, upoutávka na film, mnoho zajímavostí a rozhovory s mnoha tvůrci.

Akta X - Pravda

Akta X - Pravda (2002) (epizoda)

Tento závěrečný dvojdíl završuje mytologii celého seriálu. V této epizodě se postupně objeví mnoho lidí, kteří během devíti let v seriálu účinkovali. Agent Fox Mulder se vrací opět na scénu. Podaří se mu vniknout do tajného vojenského komplexu, kde se dozvídá pravdu - datum kolonizace mimozemšťany. Je ovšem chycen a obviněn z vraždy, které se měl při útěku dopustit. Vojenský soud je od samého začátku jen záminka k Mulderovu odstranění. Hrozí mu trest smrti. Jediná šance, jak ho očistit, je odkrýt celou vládní konspiraci.

Dorm Life

Dorm Life (2008) (seriál)

Webseriál Dorm Life zachycuje každodenní život několika studentů bydlících na koleji. Je natočen v tzv. mockumentary stylu. To znamená, že působí na první pohled jako dokument, který zachycuje reálný život skutečných lidí, ale přitom je vše hrané.

Reklama