Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Dobrodružný

Obsahy (29)

Hugh Laurie - Copper Bottom Blues

Hugh Laurie - Copper Bottom Blues (2013) (TV film)

Hugh Laurie putuje napříč Spojenými státy po stopách blues. Od chvíle, kdy v dětství slyšel koncert Professora Longhaira z paluby bývalého zaoceánského parníku RMS Queen Mary v kalifornské Long Beach, už ho láska k tomuto hudebnímu žánru nikdy neopustila a v roce 2013 jej v rámci koncertního turné s kapelou Copper Bottom Band zavedla na tutéž loď, čímž si splnil jeden z životních snů a navíc vzdal hold bluesovým legendám.

Rio, Eu Te Amo

Rio, Eu Te Amo (2014)

Série jedenácti krátkých příběhů, které spojuje místo, kde se odehrávají – Rio de Janeiro. Film navazuje na úspěšné mozaikové snímky, lokalizované do světových metropolí. Všechny dějové linie spojuje láska, zasazená v každé epizodě do jiné části města. Každý příběh zároveň přibližuje charakter čtvrti, ve které se odehrává, aby si v závěru divák dokázal z těchto střípků sestavit obraz tohoto podivuhodného města.

Le Chien

Le Chien (1962) (TV film)

Ve starém venkovském stavení nedaleko Paříže žije On – osamělý mladý muž (Alain Delon) a jeho pes. Ti dva jsou prakticky nerozluční. Jednoho večera chce bezejmenný hrdina vyrazit do města, pes ale nedá jinak, než že pojede s ním. Téže noci se v jednom baru mladík setká s Ní – okouzlující zpěvačkou německého původu (Elke Sommer). Mezitím se ale jeho pes ztratí. Hrdina po něm pátrá marně, ale zdá se, že místo něj našel jinou lásku. Ještě před koncem dne jej čeká rozhodnutí, kdo je pro něj důležitější.

Špendlík na motýla

Špendlík na motýla (1994)

Píše se rok 1950. Sedmiletá Marushka (Florence Hoath) žije v Čechách se svými prarodiči. Její matka Zina se pokouší prorazit jako herečka v budovatelských představeních. Marushka je na jedné straně konfrontována s náboženskými hodnotami babičky a dědečka, na straně druhé s pochybnými politickými idejemi, o kterých se učí ve škole. Velký vliv na ni má sympatický strýc (Hugh Laurie), jehož nezastíraný odpor ke komunistickému režimu se postupně stává nebezpečným pro celou rodinu. Když se rozhodne pro emigraci do vysněné Ameriky, Marushka je odhodlána odejít také.

All or Nothing at All

All or Nothing at All (1993) (TV film)

Hlavní postavou této trojdílné britské dramatické minisérie je Leo (Hugh Laurie), šarmantní muž, který má v životě vše, co si jen lze přát: skvělou kariéru finančního analytika, movitou manželku, okouzlující a zdravé děti, dva luxusní domy a široký okruh přátel. Jenže Leovi to nestačí. Bohužel, pořekadlo „kdo chce víc, nemá nic" v jeho případě platí dvojnásob a jeho pád se nedá zastavit.

Le Bar de la fourche

Le Bar de la fourche (1972)

Píše se rok 1916. Dobrodruh Vincent van Horst (Jacques Brel) opouští Evropu a vrací se do kanadské vlasti. Tam vyhledá svou dávnou lásku Marii, ale setká se s odmítnutím. Mariina pýcha dostala jeho předchozím odchodem smrtelnou ránu. Horst tedy zaměří pozornost na Annii Smith (Isabelle Huppert), s níž se setká v baru uprostřed kanadských lesů. Mladá žena ale nemá zcela čisté úmysly.

Franz

Franz (1971)

Život šesti mužů, kteří se ve francouzském přímořském městě zotavují ze zdravotních komplikací, naruší příjezd dvou žen. Nespoutané Catherine a rezervované Leonie. Mezi Leonií a Belgičanem Leonem (Jacques Brel), který si léčí tělesná i duševní zranění, pozůstatek doby, kdy byl žoldákem v Kartágu, vznikne náklonnost. Trauma je ale velmi silné a vztah navíc komplikují poněkud kruté žerty ostatních.

Mont-Dragon

Mont-Dragon (1971)

Člen kavalerie Georges Dormond (Jacques Brel) zneužije své funkce jezdeckého instruktora a svede komtesu Germaine de Boismenil (Françoise Prévost). Ta se na oplátku prostřednictvím svého známého důstojníka postará o jeho propuštění z armády. Poté, co komtesa ovdoví, Dormond se vrací do jejího zámku, aby si nyní vychutnal svou pomstu a vyvolal veřejný skandál, který by zničil nejen ji, ale i její blízké.

Je me suis fait tout petit

Je me suis fait tout petit (2012)

Yvana (Denis Ménochet) už v Paříži nic nedrží. Manželka ho opustila, dospívající dcery se rozhodly bydlet s jeho sestrou Ariane a Yvan je připraven zvednout kotvy… když tu do jeho života vstoupí půvabná Emmanuelle (Vanessa Paradis), která má navíc s sebou malého Léa, chlapce, kterého si Yvanova choť pořídila s jiným mužem. A Yvan své plány brzy přehodnotí.

Shockers: The Visitor

Shockers: The Visitor (1999) (TV film)

Tři přátelé, Louise, její přítel Matt a kamarádka Terri žijí společně v jednom domě. Jednoho dne u nich zazvoní neznámý muž, který se představí jako Richard (Daniel Craig), bratranec jejich čtvrtého spolubydlícího. Přátelé jej přijmou mezi sebe a Louise s ním po roztržce s Mattem skončí v posteli. Richard se nenápadně pokouší obrátit přátele proti sobě, a když se objeví skutečný Richard, zabije ho. Louise, Matt a Terri si postupně začínají uvědomovat, že pokud nespojí své síly, dojde i na ně.

Dům v Bretani

Dům v Bretani (2012)

Odile (Vanessa Paradis), mladá nezávislá a racionální žena se po letech vrací do bretaňského kraje Cornouaille, kde zdědila historický dům. Chystá jeho prodej a plánuje vrátit se co nejdříve do Paříže, kde na ni čeká slibně se rozjíždějící kariéra i přítel Fabrice (Jonathan Zaccaï). Netuší však, že ve starých zdech na ni čekají vzpomínky na dětství i na smrt otce, a v okolí staří známí, kteří se vynořují jakoby z mlhy.

Monsieur Ripois

Monsieur Ripois (1954)

Film na motivy románu Louise Hémona „Monsieur Ripois et la Némésis“ vypráví příběh záletného Francouze žijícího v Londýně, André Ripoise (Gérard Philipe). Andrého bohaté manželce Catherine (Valerie Hobson) dojde trpělivost s jeho avantýrami a požádá o rozvod. André mezitím dělí svou pozornost mezi její nejlepší kamarádku Patricii a sousedku Diane. Patricia (Natasha Parry) mu učaruje natolik, že se jí svěří se svou milostnou historií, zčásti kvůli tomu, aby ulevil svému svědomí, ale i proto, aby se předvedl a Patricii získal. Ta jeho zpověď vyslechne, a poté jej odmítne. To je však pro donchuana Ripoisova kalibru těžká rána.

Maják na konci světa

Maják na konci světa (1971)

Bezohledný pirát Jonathan Kongre (Yul Brynner) se rozhodne vyřadit z provozu majáky podél skalnatého pobřeží severní Argentiny, a lodě, které bez jejich signálu najedou na útesy, drancovat. Will Denton (Kirk Douglas), jediný přeživší strážce majáku, se pustí do nerovného boje s psychopatickým protivníkem. Koprodukční snímek byl natočen podle románu Julese Verna „Maják na konci světa“.

The Journey

The Journey (1959)

Bezprostředně po sovětské invazi do Maďarska v roce 1956 uvízne skupina mezinárodních cestujících na letišti v Budapešti. Je jim řečeno, že budou muset jet autobusem do Vídně. Na maďarských hranicích ale jejich cestu přeruší sovětský major Surov (Yul Brynner). Skupina je ubytována v hotelu. Důvody jejich zadržení jsou ale stále nejasné. Major Surov se nejvíce věnuje Angličance Dianě Ashmoreové (Deborah Kerr) a zdá se, že ona je pravým důvodem potíží zbytku skupiny.

Cavaliere dei cento volti, Il

Cavaliere dei cento volti, Il (1960)

Ušlechtilý hrabě Riccardo D'Arce (Lex Barker) je křivě obviněn z vraždy svého přítele Cira, syna knížete Herzoga di Pallanza. Svou nevinu se snaží dokázat nejen pro očištění šlechtického jména, ale také kvůli Biance (Annie Alberti), dceři knížete, s níž je tajně zasnouben. Do cesty se mu však postaví hrabě Fosco di Vallebruna (Livio Lorenzon), který by rád získal pro sebe Biancu i trůn.

Il segreto dello sparviero nero

Il segreto dello sparviero nero (1961)

Důležitý dokument, o který usiluje na jedné straně Anglie a na druhé Španělsko, padl do rukou pirátů. Obě země se jej pokoušejí získat. Anglie vsadí na nechvalně proslulého piráta Rodrigueze (Livio Lorenzon), Španělsko pro dokument vysílá svého nejlepšího důstojníka kapitána Carlose de Herreru (Lex Barker). Dva rozdílní muži se postupně spřátelí, v závěrečném boji se ale musí postavit proti sobě.

Frühstück im Doppelbett

Frühstück im Doppelbett (1963)

Vydavatel Henry Clausen (O. W. Fischer) žije jen pro práci a stále víc zanedbává svou mladou manželku Liane (Liselotte Pulver). Ta - s cílem získat znovu jeho pozornost – začne flirtovat se cvičitelem jógy Victorem (Lex Barker). Henry však zareaguje zcela jinak než očekávala a najde si také přítelkyni. Situace se zkomplikuje ještě více, když Henryho přítelkyně a Victor začnou být přitahováni jeden k druhému.

Kat z Benátek

Kat z Benátek (1963)

Benátská republika v čele s dóžetem Giovannim Bembem je ve válce proti Rakousku a Španělsku. Mezitím se syn dóžete, Sandrigo (Lex Barker), připravuje na svatbu s půvabnou Leonorou (Alessandra Panaro). Tomuto sňatku se však postaví do cesty inkvizitor Rodrigo Zeno, který po Leonoře také touží. Využije svého vlivu na vládu i Radu deseti a nechá Sandriga v jeho svatební den zatknout na základě křivého obvinění, že spolupracuje s piráty, kteří na Benátky už delší dobu útočí. Sandrigovi se podaří uprchnout, ale Rodrigo posílá po jeho stopě pátrat benátského kata Guarnieriho (Mario Petri). Při souboji s ním spadne Sandrigo do kanálu a utrpí těžká zranění. Jeho přátelé však nejsou daleko.

Dubaï flamingo

Dubaï flamingo (2012)

Vincent (Sergi López) žije v Dubaji. Jednoho dne jeho manželka Livia beze stopy zmizí a on se ji, plný obav, vydává hledat. Je možné, že odešla za jiným mužem, nabízejí se ale i horší varianty. Pak se Vincent setká s plačící dívkou Jackie (Vanessa Paradis) a jeho hledání dostane jiný rozměr. Společně se vydají na cestu a pátrají v oblasti mezi městem a pouští, v místech, kde se mísí realita a sny.

Café de Flore

Café de Flore (2011)

Scénárista a režisér Jean-Marc Vallée postavil vedle sebe dva příběhy o lásce a zodpovědnosti, které od sebe dělí čtyřicet let. Antoine (Kevin Parent) žije v roce 2011 zdánlivě ideálním životem. Je úspěšným montrealským dýdžejem, má krásnou přítelkyni Rose (Evelyne Brochu) a dvě zdravé dcery. Přesto se však stále nedokáže odpoutat od bývalé manželky Carole (Hélène Florent).
Druhý příběh se odehrává v roce 1969. Jacqueline (Vanessa Paradis) je svobodná matka, která žije sama se svým sedmiletým synkem Laurentem (Marin Gerrier), o kterého láskyplně pečuje. Laurent se narodil s Downovým syndromem, a nejspíš se nedožije třicítky. Jacqueline je ale odhodlána udělat vše pro to, aby její syn prožil kvalitní život. S Carole má společného víc, než by se mohlo zdát.

Reklama