Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Krátkometrážní
  • Pohádka
  • Drama

Recenze (25)

plakát

Hazed (2009) 

Kraťas dle mého gusta - fůra obrazů a více než jedna myšlenka se superkrátkou metráží, nechybí dojetí ani smích (u mě), navíc je to loztomilé.. :)

plakát

Cost of Living (2011) 

Celkově něčím nedotažená podívaná, všechno je na úkor všeho ostatního, na své si přijdou asi jen větší příznivci hlavních žánrů, o které se film snaží. Ale neurazilo, trochu i pobavilo. Nechutnostem jsme se také vyhnuli, ve výsledku docela dobrý počin. S titulky zde: http://www.videacesky.cz/kratke-filmy-online-zdarma/cena-zivota

plakát

Andaluský pes (1929) 

Velmi zajímavě vyobrazená koncepce snů - v té nenávaznosti a bizarnosti úplně vidím svoje vlastní myšlenky během spánku (naštěstí ale nejsou laděné tak hororově).

plakát

Pocahontas (1995) 

Propracovanost mi tady trochu chybí, částečná absence dětské naivity mi navíc nedovolí věřit, že kmen Pocahontas žil "happily ever after" a vůbec nebyl vyvražděn nebo vytlačen z původního místa (další z pohádek, které jsem v dětství nešťastně propásla). Ale Colors of the Wind je taková nádhera, že nemůžu jinak.

plakát

Character Studies (1927) 

Zezačátku jsem se vážně nechala nachytat a myslela si, že jde stále o toho samého člověka :) Ale závěr už určitě vyvrátí sebepevnější přesvědčení :) Když už nic jiného, tak milé a optimistické, mě se to líbilo.

plakát

Kid (1921) 

Nádherná hudba, skvěle podaný námět, hned se člověk musí smát a hned zase brečet jak želva. Jedná se sice o film, kterému bych sama asi podle roku vzniku přiřadila status typu "příliš starý a příliš němý na to, aby mě oslovil", ale konkrétně tenhle byl pro mě skutečnější, než mnohá tvorba posledních let. Rozhodně je to zasloužený úspěch. Navíc pěkný důkaz toho, že ne vždy musí být film delší než hodinu. (Těch 68 minut v popisku nějak nechápu, možná jsem koukala na nějakou kratší verzi? U mě měl jenom 50 minut.)