Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Akční
  • Horor

Recenze (240)

plakát

Adamova jablka (2005) 

Famózní... herecké výkony, scénář, atmosféra, příběh, humor... prostě všecko, no fakt! ;)

plakát

Elysium (2013) 

Mnoooo.... to je teda pecka! Opravdu strhující... Další totální pitomost. Z herců stříkají emoce asi tak jako z voskových figurín, akční bojové scény se poznají podle toho, že se hooodně mlátí kamerou (nejspíš prostá snaha ušetřit si práci s grafikou), utečenci se můžou přerazit, aby se vydali na jistou smrt, americko-dojemné scény samozřejmě nechybí... Velmi hloupá sociální agitka za střední nižší a nižší a nejnižší... ale naštěstí skoro všecko dobře dopadlo! Další blábol na seznam "za hodně peněz málo muziky".

plakát

The Maker (2011) 

Pětiminutová animovaná lahůdka s nečekanou pointou. Parádní je i kamera, zvuk a nasvětlení. Něco pro milovníky harampádí, "found objects" a "made from scraps". ;)

plakát

Android (1982) 

Vizuálně sice lehce nadprůměr, ale jinak dost nablblé a výkony herců mizerné a toporné, a to včetně Kinského. První čtvthodinka vypadala celkem nadějně, ale čím "rozvinutější" a "dramatičtější" byl děj, tím větší to byla nuda. Nemám nic proti béčkové produkci, ale tady mi úplně chyběla atmosféra a vadily trapné pokusy o vtip. Slušně vypadající zbytečnost.

plakát

Synku, synku, cos to proved (2009) 

Představuju si, že Herzog je kvítek jabloně a Lynch je čmeláček, co přinesl pyl... a jak to dopadlo? Nakonec nám vyzrálo parádně vybarvené, ironicky hořkosladké, šťavnaté jablíčko... // Zabil svou matku mečem... tak to bude jistě psychopat... nebo minimálně krátkodobě, ale hodně vyšinutý jedinec. No a pánové Herzog a Lynch nám nabízejí vzácnou možnost nakouknout pod pokličku takového "magora" - postupně se za pomoci dvou jeho blízkých přátel probrat událostmi několika předcházejících dní, které vyústily v podivnou tragédii. S nadšením a napětím jsem sledovala tenhle tijátr - výborně obsazený a zahraný, opentlený lehce perverzně kýčovitou estetikou a rafinovaně, ale s jistou lehkostí vrstvený. Herecká symfonie, výborný scénář, netradiční zážitek...

plakát

Volání Cthulhu (2005) 

Originální nápad s perfektní realizací. Pocta černobílému němému filmu.. a myslím, že dopředu neinformovaný divák by si možná ani nevšiml, nebo by ho apoň hned nenapadlo, že je to "jenom jako". A taky si myslím, že pan Lovecraft by měl radost. A ještě si myslím, že tenhle snímek si mohou vychutnat i ti, kdo normálně nekoukají na staré němé filmy. Z mého pohledu to nemá chybu. Obraz skvěle "přefiltrovaný" do starožitna. Soundtrack je ú-žas-ný! (chvílemi dokonce hodně na pomezí současných industrial/noise stylů - to, co se mi linulo do uší po 17.minutě mě rozsekalo :). Zahráno parádně, kostými, líčení, interiéry, stylizace dokonalé. Klobouk dolu, palec nahoru.

plakát

Det okända. (2000) 

Jestli se takhle ve Švédsku chovají biologové k nalezeným záhadným organickým vzorkům, tak to ve výzkumu asi moc daleko nedotáhnou... ala 'jéé, ono se to hýbe - hm, divný - dejte to do krabice ven, netřeba ani přiklopit a jdem si dát pivo..'. Pokud se vám ale povede vypnout logiku, lze si tenhle horůrek i užít, protože "ruční" kamera je velmi slušně zvládnutá, prostředí hlubokého lesa k pokoukání, atmosféra taky slušná, herecké výkony též ucházející... ale jak říkám, raději u toho nemyslet...

plakát

Hra o smrti (2002) 

Neříkám, že to není nadprůměrný snímek, ale v průběhu jeho sledování jsem se několikrát shledala v nudě a lekování (hlavně v druhé polovině)... přestřeleně dlouhé dialogy a monology a "filozofování", které nevyzní, příliš dlouhé scény, kterým ale chybí potřebný náboj k udržení pozornosti a napětí atd. Vizuálně a formálně dobrě zpracovaný snímek, ale celkový dojem vyšuměl do ztracena..

plakát

Gravitace (2013) 

Krása vesmírná, krása nesmírná... jen ta dojemná USA-klišé si mohli strčit za klobouk.

plakát

Změna stavu (1980) 

Zapálený vědec - badatel na poli možností rozšiřování lidského vědomí, nebo muž na pokraji schizofrenie? Nebo obojí dohromady?... pak je to chůze po tenkém ledě. A vono jo. (Fandové Cronenberga, zbystřete.) Vizuálně poutavé, atmosférické, symbolikou protkané. William Hurt podal slušný výkon.