Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Akční
  • Horor

Recenze (240)

plakát

Spin (2005) 

Parádně zpracovaný parádní nápad. Skvělý střih, vizuál, režie, zvláštní lehkost v celém zpracování.

plakát

Enderova hra (2013) 

Nadšení z první třetiny vystřídala postupná rozmrzelost... po postavách a jejich vzájemných vztazích to sklouzne, některé (očividně) důležité scény jsou nepřiměřeně krátké a nevyzní, závěrečná bitva (scéna) odsejpá tak rychle, že si ji jeden pořádně neužije a její dramatičnost opět nevyzní... škoda, fakt to mělo potenciál. I když se na to pěkně kouká a herci podali slušný výkon, celkový zážitek je nehluboký.

plakát

Můj otec je šílenec (2012) 

Nepochopitelně moc úlítlá a vytřeštěná "pitomost". Vřele doporučuju pro propláchnutí hlavy. Několikrát jsem se při sledování přistihla při tom, že s otevřenou pusou kroutím hlavou, navíc s hodně vytřeštěným výrazem, skřivěným do úsměvu, co by se mi nejradši protáhl až k uším, kdyby mu to kůže dovolila... Místy jsem fakt nechápala. Jednoho překvapí, kolik slušných ftípků, debilních keců, sprosťáren, prasečinek, dojemností, romantiky, estetiky, stupidity, úchyláren a závanu čerstvého větru se dá nacpat do dvouminutové scény.. a že jich tam takových je. Je to tak MOC, až je to ftipný.

plakát

Pacific Rim - Útok na Zemi (2013) 

I když to není zrovna můj kapoftý, svého druhu je to ucházející kousek. Scénáristicky opravdu nic geniálního a extra originálního - dle očekávání - ale o to tu asi moc nejde. Jako show to funguje, i když je to pitominka bez hlubšího smyslu.

plakát

Zpráva o Europě (2013) 

Pominu kvalitu vizuální, která na současné poměry trochu škytá a kulhá, ale dá se... Ale ta "placatá" atmosféra? Nemělo to jednoho strhnout? Film nedokáže zprostředkovat emoční nálož situace, kterou nám předvádí. Herci jsou toporní, scénář křečovitý a chvíli ke všemu nahlouplý... Jako jednohubku jsem to snesla, ale v archivu to neskončilo...

plakát

Cesta do středu Země (2008) 

Hodnotím v rámci "svého druhu"... koukatelná a lehce stravitelná oddechovka, zázrak kinematografie nečekejte..

plakát

Zmizení (2013) 

Velmi slušně zahrané psychodrama (psychotriller), u kterého si přijdou na své i milovníci krimi. Dobrý scénář, dostatek emocí a napětí a pěkný vizuál. Mohlo to být kapku naléhavější, ale i tak kvalitní zábava.

plakát

Světová válka Z (2013) 

Dvakrát jsem se lekla, jinak jsem celu dobu sledování toho slepence remcala a významně odfukovala... Popcorn za balík, zombárna tak do letňáku po šesti pivech ... nepřehlédnutelná nablblost, prvoplánovost... vyplašit, šokovat, ohromit za každou cenu. Pitt se zapotil zbytečně.

plakát

Mistr (2012) 

Manipulace, fanatismus, psychopatologie, narcismus, naivita, bolavá duše, naděje, soucit, zklamání… ve stravitelném, místy trochu přitaženém balení. Žádný trhák, ale celkem to funguje.

plakát

The Shunning (2011) (TV film) 

Poněkud nehluboké… celé mi to přišlo jen "rádoby". Čekala jsem celou dobu, kdy už mě to konečně zasáhne emocionálně, protože to by sakra mělo. Nestalo se. Jakoby chtěl příběh zasáhnout moc aspektů najednou, ale nezbyl na to čas. Věru - TV flim.