Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Sci-Fi

Recenze (47)

plakát

Armstrongova lež (2013) 

Výborný dokument od nějž jsem čekal, že omluví jednání Lance Armstronga, avšak po jeho shlédnutí jsem nabyl opačného dojmu. Závěr skvěle graduje slavnou Tour 2009, přičemž v některých momentech si říkáte- kdy se jedná ještě o sport a kdy o absurdní šílenství (a to často i z hlediska fanoušků). Závěrem uděluji bohužel "jen" 4*, jelikož dokument obsahuje jisté chvíle, kdy se neorientujete v situacích "kdo co proč komu udělal a co to mělo znamenat" a ztrácí tak na tempu. Jinak ale SUPER!

plakát

Babai (2015) 

S denním odstupem jsem rád, že jsem komentář k Babai napsal až dnes. Myslím, že ona všednost první části cíleně podporuje zoufalost hlavního hrdiny v části druhé. A i když příliš nejsem na tato filozofická zamyšlení, závěr (resp. poslední věta) toto jednoznačně dokládá. Jinými slovy- bez první půle by ta druhá dle mého těžko vynikla. Za mě zajímavý nezávislý kus, kterému bych dal 3*, avšak za závěr přihazuji ještě jednu k dobru. :) takže ****

plakát

Bohemian Rhapsody (2018) 

Jako upřímně- líbil by se ten film stejně, kdyby byl o trumpeťákovi z nějaké slavné jazzové kapely? Ne, protože filmařsky je to o ničem a jediné, co tomu dodává grády, jsou ty písničky. Ty jsou sice boží, ale na kvalitu filmu dle mého nemohou mít vliv.

plakát

Carrie (2013) 

Bál jsem se, co to bude za kravinu, ale nakonec docela průměrný horor. Navíc při srovnání se stávající brakovou vlnou amerických hororů, je to spíše nadprůměr.

plakát

Circle: Uzavřený kruh (2017) 

Ach jo... tak dobrý námět, herci a snad i začátek filmu... ...a tak hrozně to tvůrci po*erou. Až mám chuť je vytrestat ještě jednou hvězdou dolů :-) ...ale ne: 1*za super námět k zamyšlení, 1* Tom a 1* Emma... celkově dobrý! ALE!!!

plakát

Černé zrcadlo (2011) (seriál) 

Black Mirror snad ani nejde brát jako jeden seriál, ale spíš jako minifilmy se společným tématem degenrující civilizace. Každý díl má parádní myšlenku a u některých člověka až zamrazí, že k naplnění myšlenky nejsme dnes až tak daleko.

plakát

Divoké historky (2014) 

Od filmu jsem čekal ledasco, ale tohle opravdu ne. :-) Některým povídkám trochu padá řemen, ale ve výsledku je to super!

plakát

Dopisy pro Julii (2010) 

Tak tohle je opravdu síla. V rámci vánoční demence jsem se poněkud nešťastně zadíval na tento snímek a musím přiznat, že nic tak špatného jsem již dlouho neviděl. Tento romantický film (rozhodně ne komedie) je až po střechu našlapaný kýčovitými frázemi a gesty. Téměř se dá použít jako společenská hra, kdy budete v rodinném kruhu trefovat děj a snažit se hádat jednotlivé fráze. Původně bych dal za tuto zábavu i dvě hvězdy, jenže to by hlavní představitelé (což rozhodně není Gael García Bernal, který ve filmu má pouze doplňkovou roli) nesměli být nesympatičtí hezounci z bravíčka, u nichž se mi otevírá kudla v kapse. Jednu hvězdu tedy uděluji za snahu a také proto, že odpad by byl již moc.

plakát

Grandhotel Budapešť (2014) 

Pro mě jednoznačně 5* ale upozorňuji, že jsem odjakživa velký fanoušek světa Wese Andersona. Trochu se bojím, že pro osoby neznalé této tvorby bude Grandhotel Budapešť vnímán všelijak. Nicméně za mě plný počet!

plakát

Gravitace (2013) 

Proč mě nikdo nepřipravil, že to nemá děj??? Sandra je hezká a George chlapák jako vždy. Efekty fajn. Za každý z těchto aspektů uděluji jednu hvězdu, ale tím je to vše... Co třeba napětí? Scénář a děj tedy nula, dialogy prakticky nejsou. O kameře díky zelenému pozadí mluvit nelze. 10 nominací na Oscara říkáte? a já myslel, že doby, kdy bylo publikum nadšené z jedoucího vlaku jsou ty tam...