Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Krátkometrážní
  • Animovaný
  • Drama
  • Akční

Zajímavosti k filmům (46)

Muž jménem Ove

Muž jménem Ove (2015)

Ove (Rolf Lassgård) je nadšenec do automobilů Saab. Postupně vystřídá modely 92B, 96 V4, 95 V4, 99, 900 a 9000 CS. Podle filmu měl ještě objednaný nový model 9-5 Aero, ale nevlastní jej. Dle knižní předlohy jej nakonec nechtěl, protože auto již nebylo švédské, ale s velkým podílém dílů koncernu GM, který švédskou automobilku Saab tehdy vlastnil. Film se natáčel ve městě Tröllhattan, kde se Saaby vyráběly a dodnes tam stojí muzeum automobilky. Oveho přítel a soused Rune (Börje Lundberg) je naopak fanouškem druhé švédské automobilky Volvo, která má sídlo v Göteborgu, asi 70 kilometrů jižně od Tröllhattanu. Také on vystřídá několik modelů – 144, 245, 740 Estate, 940 a nakonec luxusní 960 Executive. Poté ale automobilku Volvo opustí a pořídí si německý roadster BMW Z3. Oveho noví sousedé vlastní Hyundai i30 Combi.

Šarlatán

Šarlatán (2020)

Scéna s popravou za války se natáčela u tzv. Ejpovických tunelů. Ty vznikly v padesátých letech pro přeložení toku Klabavy kvůli lomu na železnou rudu. Místo natáčení je přístupné a nachází se kousek od zatopeného lomu.

Poslední aristokratka

Poslední aristokratka (2019)

Automobil, kterým přijíždí Kostkové na Kostku, je Rayton Fissore Magnum. Jde o italské SUV, které mělo konkurovat Range Roveru. Vzniklo jen několik tisíc aut a v Česku se údajně nachází jen toto jediné, které bylo použito při natáčení.

Auta 3

Auta 3 (2017)

Ve filmu se objevily nové postavy ztvárněné dalšími auty. Smokey, učitel a trenér starého doktora Hudsona je ztvárněn Hudsonem Pickup z roku 1946. Bývalá závodnice Piston Cupu Louise Nas je ztvárněna Nashem Ambassador z roku 1949. Natalie Certain, pracovnice Racing Sport Network je zase moderní Tesla Model S. Zlý školní autobus Miss Fritter na demoliční derby je zase ztvárněn modelem International Harvester Loadstar z roku 1967

À fond

À fond (2016)

Zobrazený automobil Danjoon Medusa se ve skutečnosti nevyrábí. Jde o designově upravený Mercedes-Benz třídy V generace W447 z roku 2014. Podobu auta navrhlo JF Design Studio z Francie.

Wangan Midnight

Wangan Midnight (2007) (seriál)

Příběh seriálu byl volně inspirován skutečnými událostmi, kdy na okružní dálnici „Wangan“ závodil tým Mid Night. Jeho členové byli pečlivě vybíráni a museli vlastnit auta schopná jen minimálně 300 km/h. Díky vládnímu nařízení o omezení výkonu motoru běžných aut v Japonsku (tzv. Gentlemans agreement) je nezvládala ani stíhat policie. Klub existoval přes deset let, zrušen byl až po nehodě, kdy několik řidičů zemřelo. Nejpřísnějším pravidlem totiž bylo, že jezdci nesmí rychlou jízdou nikdy ohrozit civilisty.

Wangan Midnight

Wangan Midnight (2007) (seriál)

Další automobily, které závodí v seriálu, jsou Nissan Skyline GT-R R32 a R33, Mazda RX-7 FC a FD, Ferrari 512 Testarossa v úpravě Koenig Specials, Mitsubishi Lance Evolution 5 a 6 a Toyota Supra Turbo.

Wangan Midnight

Wangan Midnight (2007) (seriál)

Blackbird (černé Porsche) se v průběhu seriálu vyvíjí. Původně jde o model 930 Turbo, na kterém se objevují doplňky firmy RUF, která stavěla své verze RUF Turbo a RUF BTR. V pozdějších epizodách aut vypadá jako modernější Porsche 964 Turbo. Blackbird skutečně existoval a závodil na Wanganu. Jeho řidič byl skutečně doktor a řídil Porsche 930 Turbo. V počítačové hře je Blackbird zobrazen jako RUF CTR.

Wangan Midnight

Wangan Midnight (2007) (seriál)

Původním autem, které má hlavní hrdina Akio Asakura, je Nissan 300ZX Turbo Z31.

Wangan Midnight

Wangan Midnight (2007) (seriál)

Hlavní automobil – Devil Z (Ďábelské Zetko) je Datsun 240Z S30. Auto je ovšem v seriálu výrazně upraveno a modernizováno novějšími součástkami – například motorem L28 se dvěma turbodmychadly, později dokonce ještě silnějším motorem RB26DETT.

Initial D Final Stage

Initial D Final Stage (2014) (seriál)

Celá série je jen závodem Takumiho a jeho Toyoty Sprinter Trueno AE86 Hatchback proti Shinjimu, který řídí podobnou Toyotu Sprinter Trueno AE86 Coupé. Zvenčí se auta liší jen tvarem zadní části karoserie.

Initial D Fifth Stage

Initial D Fifth Stage (2012) (seriál)

V této sérii Keisuke porazí automobily Mitsubishi Lancer Evolution 7 GSR (Kobayakawa – Team 246), Toyota Supra RZ Turbo (Hideo – Katagiri), Nissan 350Z (Ryuji – Spiral) a Honda NSX (Go Hojo – Sidewinder).

Initial D Fifth Stage

Initial D Fifth Stage (2012) (seriál)

V této sérii Takumi porazí automobily Mazda MX-5 NB (Satoshi – Team 246), Toyota MR-S S Edition ZW30 (Kai Kogashiwa – Katagiri) a Nissan Silvia S15 (Hiroya – Spiral).

Initial D Fourth Stage

Initial D Fourth Stage (2004) (seriál)

Keisuke postupně porazí v závodech automobily Nissan Skyline 25GT-T ER34 (Atsuro – Seven Star Leaf), Honda Integra Type-R DC2 (Smiley – škola Todo), Toyota Corolla Levin GT (Wataru – Northern Saitama Alliance – kdysi poražený Takumim), Mazda RX-7 Type-R FD (Kyoko – Northern Saitama Alliance), Mitsubishi Lancer Evolution 5 GSR (Aikawa – Tsuchisaka) a Nissan Skyline GT-R V-Spec II R34 (Kozo "God Foot" Hoshino).

Initial D Fourth Stage

Initial D Fourth Stage (2004) (seriál)

Takumi postupně porazí v závodech automobily Mazda MX-5 NA (řidič Toru – tým Seven Star Leaf), Honda Civic Type-R EK9 (Daiki – škola Todo a poté ještě Tomoyuki – bývalý absolvent školy Todo a nyní profesionální závodník), Toyota Altezza RS200 Z (Nobuhiko – Northern Saitama Alliance), Suzuki Cappuccino (Sakamoto – Northern Saitama Alliance), Mitsubishi Lancer Evolution 6 GSR Tommi Mäkinen Edition (Ichijo – Tsuchisaka) a Honda S2000 AP1 (Toshiya "God Arm" Joshima – Purple Shadow).

Initial D: Third Stage

Initial D: Third Stage (2001)

V tomto filmu Takumi porazí Mitsubishi Lancer Evolution 3 (Kyoichi – tým Emperor), se kterým prohrál ve druhé sérii a Toyotu MR2 SW20 (Kai Kogashiwa). Při pronásledování řídí únosce Natsuki Toyotu Celica Turbo GT-Four ST-205.

Initial D: Second Stage

Initial D: Second Stage (1999) (seriál)

Takumi v této sérii porazí automobily Mitsubishi Lancer Evolution 4 (řidič Seiji – tým Emperor) a Toyota Corolla Levin AE86 (Wataru). Závod s Mitsubishi Lancer Evolution 3 (Kyoichi – Emperor) nedokončí kvůli poruše motoru.

Initial D

Initial D (1998) (seriál)

Takumi postupně v první sérii porazí Mazdu RX-7 FD (řidič Keisuke Takahashi – tým Red Suns), Nissan Skyline GT-R R32 (Nakazato – Night Kids), Honda Civic EG6 (Shingo – Night Kids), Nissan Sil-Eighty (Mako a Sayuki – Impact Blue), Nissan Silvia S14 (Kenta – Red Suns) a Mazda RX-7 FC (Ryosuke Takahashi – Red Suns).

Reklama

Ovládací panel
4 body