Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Krimi
  • Krátkometrážní

Recenze (338)

plakát

Americká krása (1999) 

Americké drama, který působí tak realisticky, až to bolí. Naprosto zaslouženě získalo místo v první stovce nejlepších i nejoblíbenějších filmů. Kevin Spacey vyvolává rozporuplné emoce, člověk ho lituje a zároveň nenávidí, protože krize středního věku ve spojení s tím, jak se k němu chovají manželka i dcera, to musí být opravdu na palici, ale přece jen v nás jsou zakořeněné také nějaké rodinné hodnoty...

plakát

Anatomie (2000) 

Dvě hvězdičky z nostalgie. Jeden z prvních hororů, které jsem viděla, a tehdy mě to samozřejmě dost slušně vyděsilo a vyvolalo i pár bezesných nocí. S odstupem času jsem se na Anatomii podívala znovu... a je to - jak jinak - běčkový horor, který má celkem originální nápad, ale u toho také zůstává. Jinak klasický hororový scénář, až je to úsměvné, jak je předvídatelný. ;-)

plakát

Animal Practice (2012) (seriál) 

Kdybyste se náhodou divili, kde se vzala ta jedna hvězdička, pak vězte, že patří té úžasně vycvičené opičce. Nic jiného než zvířata totiž v téhle šílené slátanině s příšernými hereckými "výkony" hodnotit nehodlám.

plakát

Ať vejde ten pravý (2008) 

Švédové zpracovali oblíbené téma poslední doby zcela nově a poměrně působivě. Film je ale příliš chladný i v momentech, které by si zaloužily trochu lidského tepla. Oskar se k Eli příliš nehodí, ačkoliv chápu, že tahle dvojice je založená na kontrastu, přece jen bych volila jiného herce.... Doporučuji nečíst ani obsah, podle mě prozrazuje až příliš!

plakát

Auta (2006) 

Auta jsou sympatický animák, který rozhodně není jenom pro děti a jenom pro chlapečky. Tradiční příběh o frajerovi, kterého změní pravá láska a přátelství obyčejných lidí převedený na mluvící auta, z nich nejlepší je podle mého názoru stejně Burák. :-D

plakát

Babovřesky (2013) 

Pan Troška někde vyhrabal posledních pár drobásků na zaplacení facebookové reklamy, takže tu teď otravuje lidi se svým novým... čím vlastně? Říct filmem by bylo urážkou pro tohle umění. Je škoda, když někdo nepochopí, že už je čas skončit, a zničí tím vše dobré, co doposud udělal. Kdyby odešel do režisérského důchodu už před cca 20 lety, když dotočil Princeznu ze mlejna, měl by český národ celkem kvalitního režiséra, který se zasloužil o pár nezapomenutelných filmů, dokázal pobavit a pohladit několika pohádkami po duši. Takhle máme akorát dalšího tvůrce pro komerční Novu, který pobaví tak možná Anču z kravína, ale rozhodně ne někoho, kdo viděl pár kvalitních filmů, má trochu soudnosti a vkusu. Je mi líto, ale tohle vážně nemá obdoby.

plakát

Báječný svět shopaholiků (2009) 

Kniha na náměty knižní série Sophie Kinsella. Opravdu jen na náměty. Možná že kdybych knihy nečetla, dala bych lepší hodnocení, ale takhle nemůžu jinak než říct, že je to paskvil. Tak trochu jsem čekala, že to bude plytké a silně odpočinkové až otupující, ale to co jsem viděla... No comment. 40% s odřenýma ušima, za ty rádoby vkusné variace na Amy Winehouse vlastně jen 35%.

plakát

Batman (1989) 

Burton dokáže i z tak protivného námětu, jakým je pro mě batmanovský kult, udělat film na pět hvězdiček. Miluju jeho ztřeštěné postavy, barvy, kameru, hudbu... prostě všechno ;-) Když se k tomu přidá Jack Nicholson, máte o zábavu postaráno. Snad jediný film (spolu s Batman se vrací), na který jsem schopná koukat z dnešní záplavy hrdinů s nadpřirozenými schopnostmi a smyslem pro trestání zla.

plakát

Batman se vrací (1992) 

Budu se opakovat, viz komentář k filmu Batman z roku 1989... Nesnáším tyhle kultovní superhrdiny moderní doby, ale když se toho ujme Burton, nestačím zírat. A baví mě to!

plakát

Betonová zahrada (1993) 

Sám o sobě by snímek nebyl špatný. Jako zfilmovaná verze McEwanovy Betonové zahrady ovšem neobstojí. Scénář je místy děravý, některé věci oproti knize příliš zjednodušuje. Na rozdíl od ženských postav neměli u mužských herců tvůrci zrovna šťastnou ruku - Robertson je nepřesvědčivý a do role Jacka se nehodí. Ani Horst mi do filmu příliš neseděl. Celkově tedy pouhopouhý průměr.