Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Krimi
  • Krátkometrážní

Recenze (338)

plakát

Dokonalý trik (2006) 

Hugh Jackman a Christian Bale rozehrávají hodně vysokou hru, která vás vzruší, vtáhne do děje a nenechá po celé dvě hodiny spustit oči z obrazovky. Dokonalý trik je skutečně plný dokonalých triků, kouzelnických, hereckých, režisérských i scénáristických. Ano, takhle si představuji dokonalý film.

plakát

Dokonalý únik (2009) 

Příjemný thriller, který neurazí, ale zároveň už asi nebudete mít potřebu podívat se na něj znovu. Především proto, že pro zkušeného diváka je pointa odhalitelná již někdy v polovině filmu - a zbytek filmu si už jen lámete hlavu nad tím, jak to sakra tvůrci chtějí zaonačit, aby to opravdu fungovalo. Takže za mě se překvapující závěr nekonal, ale i tak se na to příjemně kouká, krajina je opravdu nádherná a nevidím důvod, proč neohodnotit ****. 75%

plakát

Domov šedých motýlů (2008) 

Syrové severské drama, které si na nic nehraje, nic nepřikrášluje, nic nezjemňuje, ale žije si svým vlastním životem, který se od toho skutečného (bohužel) v ničem neliší. Dokonale napsaný scénář a skvělá režie vás provedou celý filmem tak, že ani nehlesnete, a jednotlivé zápletky se budou před vašima očima rozplétat stejně hladce a přirozeně jako saténová stuha ve vlasech, když zatáhnete za ten správný konec. Domov šedých motýlů je příběhem ne vždy vlastní vinou zpackaných životů, naděje, zarputilosti, něhy, zmatenosti i životního poznání. Skutečného motýla asi mávat křídly neuvidíte, ale díky úžasné hudbě se můžete nechat spolu s chladným severským větrem unášet i tak - padne totiž filmu stokrát líp než chlapcům jejich pyžama a pracovní overaly. Vynikající výběr herců pro vás pak už bude samozřejmostí...

plakát

Donnie Darko (2001) 

Přiznávám, asi jsem to prostě nepochopila. Uniká mi smysl tohohle filmu a především důvody, proč patří mezi nejlepší a nejoblíbenější filmy tady na čsfd. Možná to jednou poberu, jestli se na to tedy ještě někdy donutím koukat. V tuhle chvíli můžu jenom říct, že první polovinu filmu jsem se jenom smála nad jeho absurdností a druhou polovinu už se nezadržitelně nudila.

plakát

Dům loutek (2009) (seriál) 

Zajímavé, tak trochu orwellovsko-huxleyovské sci-fi, které se ale postupně propadá až příliš do řešení osobních pohnutech hlavní hrdinky. Kdyby se tvůrci trochu víc drželi nestranného pohledu na Dům loutek, mohla by to být opravdu pecka. Ale i tak 75%.

plakát

Dům u jezera (2006) 

Originál jsem neviděla, přesto mám z Domu u jezera pocit, že mu něco chybí. Možná se místy mohl film snažit méně hrát na divákovy city, možná místy naopak přitlačit na pilu. Jedno je ale jisté - cílem filmu je podat otřepané klišoidní romantické téma v novém kabátě s nádechem tajemna, jenže právě to tajemno se mu jaksi nedaří. Všechno funguje a rozhodně svého času stráveného sledováním nelituju, přesto to na víc než 3,5 * není. P.S.: Kdybych měla páčku na schránce, asi by mě to donutilo ji pár dní sledovat... ;-)

plakát

Dům z karet (1993) 

Film byl natočen na začátku 90. let, čemuž odpovídá celé jeho technické zázemí. Nicméně příběh je to poutavý, logické lapsy mu člověk rád odpustí, především díky vynikajícímu výkonu malé Ashy. To ona mě přesvědčila dát namísto tří hvězdiček hned čtyři. P. S.: Dabing samozřejmě nefunguje, ale to nemůžete dávat za vinu filmu...

plakát

Eel Girl (2008) 

Velice originální nápad, povedený kostým i triky. Jen by to sneslo ještě pár minut navíc, aby byla pointa skutečně dotažena do konce.

plakát

Eel, The (2004) odpad!

V první řadě bychom se asi měli ptát, co tahle věc (odmítám o ní mluvit jako o filmu nebo hudebním klipu) sakra dělá na čsfd?!

plakát

Elysium (2013) 

Tak zase jednou vybíral film přítel... :-) Kamera je skvělá, příběh mizerný, scénář děravý. Ani ta zakomponovaná lovestory a rádoby dojemný konec mě nechytli za srdce. 40%