Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Krimi
  • Krátkometrážní

Recenze (338)

plakát

12 úkolů pro Asterixe (1976) 

Ano, animace je fajn, bavila jsem se, ale na 68. nejlepší film bych tenhle snímek rozhodně nenominovala. Přišlo mi, že nejvíce vtipu a zábavy přišlo až v posledních třiceti minutách. Za mne nadprůměrná rodinná podívaná, která ale stojí po boku řady dalších animáků na stejné či dokonce vyšší úrovni. Hodnocení na čsfd chápu jako směs nostalgie a porovnávání s ostatními asterixovými filmy.

plakát

Koupili jsme ZOO (2011) 

Čekala jsem trochu více muziky, vyloženě zklamaná ale nejsem. Párkrát ukápla slzižka, párkrát jsem se od srdce zasmála, troška té romantiky, troška dramatu, nádherná zvířata a rozkošná Maggie, co víc si přát. :-) Matt Damon a Scarlett Johansson byli podle očekávání skvělí. Jen by to chtělo trošku dovypilovat, možná prokrátit scénář a dokonalý oddechový film by byl na světě. 70%

plakát

S milenkou mé matky (2000) 

Bizarní a silně nekorektní film, který je natočený s neuvěřitelnou lehkostí. Moje islandská premiéra dopadla na jedničku. Ne že by film neměl žádné mouchy, s hlavním hrdinou jsem chvilku měla problém se ztotožnit, ale pak už to všechno odsýpalo v šíleném tempu, naprosto nezastavitelně a bezhlavě - a já se královsky bavila. Hlynur je moderní isladnský hrdina, který ztělesňuje snad všechno, čeho se v dospívání bojíme a s čím bojujeme. Jenže on má navíc to "štěstí", že se mu jeho noční můry vyplní, vlastně že je realita dokonce předstihne. A on se s tím vypořádává po svém... Naprosto dokonalá scéna ve sněhu těsně před dokoncem mě úplně odzbrojila. Velmi, velmi silné čtyři hvězdičky.

plakát

Jmenuji se Sam (2001) 

Sprostá citová vydíračka s naprosto brilantními hereckými výkony. Září především Sean Penn, ale ani Michelle Pfeiffer a Dakota Fanning nezůstávají pozadu. Film ve vás vyvolá řadu rozporuplných pocitů - já sama vlastně ani po zhlédnutí nevím, na čí straně bych v procesu stála (ale obávám, se že Samova by to bohužel nebyla) - a rozhodně za váš čas stojí, a to nejen pro krásný Dakotin ksichtík a excelentního Seana, který dokáže zahrát snad cokoliv. Námět 55%, za herce celkem 70%.

plakát

Mike a Molly (2010) (seriál) 

Velmi podceněný seriál. Jo, Billy Gardell alias Mike mi občas leze s tím svým přitroublým obličejem na nervy, ale jinak hraje dobře a Melissa neboli Molly mu k tomu zdatně sekunduje. Co je ale nejdůležitější - seriál má šmrnc a tah, je správně praštěný, sentimentální ve snesitelné míře a neskutečně milý. A jestli se někomu nelíbí námět lásky dvou tlouštíků, měl by se zamyslet nad tím, co chce v seriálech vidět - vysněný svět krásných, štíhlých a bohatých, nebo reálný svět nedokonalých, ale o to lepších a zábavnějších lidí?

plakát

Nevidím zlo, neslyším zlo (1989) 

Já jsem se teda opravdu bavila. Jestli máte chuť na komedii, která se nesnoubí s žádným dramatem, pak jste kápli na to pravé. Klišé v podobě námětu hluchý a slepý vůbec nevadí, ba právě naopak, už samo o sobě působí v tomhle filmu mile a úsměvně. Pryor a Wilder jsou skvělá herecká dvojka a jejich výkony táhnou celý film. 70%

plakát

Dharma & Greg (1997) (seriál) 

Tenhle seriál mi v něčem připomněl Will a Grace - prvních pár dílů je rozpačitých, říkáte si, že z toho asi nic nebude. Jenže pak se vám hlavní postavy dostanou pod kůži a začnete si to vážně užívat. Dharma a Greg je lehce nadprůměrný sitcom, který vás místy bude dohánět k šílenství. Potkávají se tu totiž lidé ze dvou extrémně odlišných světů - světa bohatých konzervativních snobů a světa ulítlých hipízáků, kteří touží po prapůvodním spojení člověka s přírodou. A že se tohle spojení neobejde bez řady neskutečně vtipných situací, to už snad nemusím dodávat. Po zhlédnutí celého seriálu musím říct, že mi Dharma, Greg a jejich rodiče budou opravdu chybět. 70%.

plakát

Jméno (2012) 

Francouzi jsou prostě mistři konverzačních komedií. První polovina filmu je naprosto skvělá, nemám co vytknout. Pak ale přichází řada hluchých míst, které celkový dojem trochu kazí. Snímku by slušela kratší stopáž a trochu méně dramatických scén. I tak jsem ale velmi spokojená, herecké výkony jsou parádní, nápad se jménem skvělý. P.S. Pokud neumíte francouzsky a máte film v originálním znění, nečekejte žádnou oddechovku - jako každá konverzační komedie je i Jméno na čtení titulků dost náročné. Zábava je ovšem zaručena. Pepito! :-)

plakát

Sherlock (2010) (seriál) 

První dvě série naprosto brilantní - excelentní herecké výkony, skvělý vizuál, vynikající kamera, zajímavý scénář, propracované dialogy i monology. Nevadí mi, že se tvůrci od předlohy odklonili trochu více, však je to seriál na náměty. Oproti předchozím dvěma filmům se Sherlockem zasazeným do moderního prostředí, které mě opravdu neuchvátily, jsem spokojeně předla a vrněla. Tedy až do třetí série, která je maximálně na tři hvězdy. Kde se najednou vzalo tolik sentimentu? Kam se vytratil perfektní scénář? Opravdu doufám, že čtvrtá série to napraví, protože na tohle bych se dále dívat nechtěla. Možná by nakonec přece jen neškodilo trochu více se inspirovat knižní předlohou a vrátit se zpět do zaběhnutých kolejí. Ono čeho je moc, toho je příliš, a hranice mezi "zamotaným a překvapivým" a "neuvěřitelným a překombinovaným" je opravdu tenká...

plakát

Zajatci předměstí (2011) (seriál) 

Mezi sitcomy posledních let zaujímá tenhle počin docela vysokou příčku. Nechybí samozřejmě přeslazené scény a morální poučení v každém díle, ale jinak je to vtipné, má to spád a život v amerických stereotypních předměstích to vykresluje opravdu dokonale. Takže za mě 70%.