Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Dokumentární
  • Akční

Recenze (276)

plakát

To je ale bláznivý svět (1963) 

Ve snímku se mihly i dvě hvězdy z éry němého filmu, ZaSu Pitts a Buster Keaton. Zasu Pitts nedlouho po dokončení natáčení zemřela.

plakát

Kriminál (1985) 

Americké filmy s osmdesátek vždycky šli až na pár výjimek mimo mě. K tomuhle jsem se dostal náhodou, když jsem viděl ukázku na Youtube, která pobavila. Nakonec jsem si film pod původním názvem Doin´Time obstaral. Ačkoliv je film plný docela primitivního humoru, byl jsem spokojen, je to skvělá oddychovka. A Muhammad Ali se tam zjeví jen na pár vteřin ve snu hlavního hrdiny.

plakát

The Sea Hound (1947) 

Jedná se o několikadílný béčkový seriál s olympijským šampiónem Busterem Crabbem v hlavní roli. Ten jako kapitán lodi nahání novodobé piráty.

plakát

André Rieu - Vánoce v Londýně (2016) (koncert) 

Skvělé, nejvíc mě však udivilo, že tento pořad zařadila do hlavního silvestrovského vysílání továrna na žumpu TV Barrandov.

plakát

Stiff Little Fingers - Gotta Gettaway (1980) (hudební videoklip) 

Ali McMordie,Jake Burns,Henry Cluney a Jim Reilly,nejslavnější sestava Stiff Little Fingers.V tomto klipu ještě hraje na bicí místo Reillyho Brian Fallon,který ze skupiny zanedlouho odešel.Nyní skupina stále hraje a koncertuje,ovšem z původní sestavy hraje pouze Burns a McMordie,zatímco Cluney a Rilley založili skupinu XSLF.

plakát

Rivalové (2013) 

Krásný to byl věk F1,kdy závodění bylo především sport a jezdci Regazzoni, Ickx, Fittipaldi, Lauda, Reutemann, Hunt, Peterson, Scheckter byli v té době pojmem.Rovněž značky Lotus,Mc Laren, Surtees ,Tyrrell, Ferrari, Penske, Williams, Parnelli, Brabham, March, BRM, Shadow. Co se týká filmu,tak byl téměř naprosto věrohodný s historickými fakty, Lauda s Huntem ,lord Hesketh a Stirling Moss neměli chybu.Moc se mi líbily tehdejší vozy,nejvíc Hesketh,startovní č.24.

plakát

Bernský zázrak (2003) 

Nevím,nakolik je osobní příběh malého Matthiase pravdivý,ale vítězství outsiderů z válkou decimovaného Německo je dosud jednou z největších senzací v historii světového sportu.Film i odhaluje zákulisí německého týmu pod vedením přísného trenéra Josefa Herbergera (ve skutečnosti byl prý mnohem přísnější,až despotický) i náladu v tehdejší německé společnosti.Zaujala mě až neskutečná podoba Antona Turka,Ference Puskáse a Josefa Herbergera v podání herců.

plakát

Zpívání v dešti (1952) 

Dnes jsem se (značně frustrován výkony českých sportovců na hrách v Londýně) po několika letech podíval na tento film.Moc děkuji tvůrcům,i když většina už nežije za pozvednutí nálady.Jedničkou je pro mě Donald O Connor,vynikající komik,dle mého názoru dost opomíjený.