Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Dobrodružný
  • Animovaný

Recenze (136)

plakát

Irské přání (2024) 

Prostě Rosamulde Pilcher - nic víc, nic míň. Přitroublá romantika s krásnými irskými exteriéry, přezrálou Lindsey Lohan a dospělým Eragonem. Příběh je prostinký a samozřejmě nesmí chybět osudové setkání s osudovou láskou. Je to v Irsku takže si připište déšť, veselou hospodu a taneček obou hrdliček. Dvě hvězdy - mám slabost pro Irsko a ta hospoda vypadala fajn.

plakát

Je to na tobě (2024) 

Odpad úplně ne, malým holčičkám by se to mohlo líbit - kůzlatka, housátka, slepičky, kůň Knedlíček, naprosto sterilní lovestory, tragická herečka v hlavní roli a fešák Wojtek/Kuba. Pokud je vám však víc než 10, tak je to ve stejné kvalitě jako reklama na Lutz. Jedna hvězda za Mini Cooper.

plakát

Mladá dáma (2024) 

Jednohubka s předvídatelným scénářem, s místy přehrávající Jedenáctkou a nic moc CGI. Takový trošku thriller pro děti. Postavy jsou ploché, takže k žádné si nevytvoříte vztah, a to je problém především u hlavní hrdinky Elodie. Je těžké fandit dívce, o které nic nevíme, což je hlavně vina uspěchaného startu, kdy nám není téměř představena. Jakoby se scénáristi nemohli dočkat, až chudinka skončí v dračí sluji a až tam po děsivém pádu procitne, začnou teprve nějak rozvíjet příběh. Stopáž je naštěstí v únosných mezích, což je jen ke prospěchu věci, jednak překousnete kdejakou filmovou nelogičnost a druhak tam nejsou hluchá místa.  Na jeden večer ideální, podruhé už si to pustí jen velký fanda Millie. Co se týče prince, nečekejte žádného Krasoně.  Je fakt na draka a zaslouženě skončí tzv. na Anakina.

plakát

To se vysvětlí, soudruzi! - Ostře sledované UFO (2024) (epizoda) 

Svěží vítr v zatuchlých vodách naší seriálové tvorby. Fajn námět, scénáristicky to taky není úplně průser, obsazení je fajn, ALE ta kamera. Ta kamera je děs. Nechápu, že to režisér akceptuje. Ještě by to chtělo poštelovat gradaci děje a nemám výhrad. Na druhý díl určitě mrknu.

plakát

Aquaman a ztracené království (2023) 

Další výlet do Atlantis nebyl tak zábavný jako ten první. Bylo vidět, že DCU se s touto generací hrdinů loučí s úmyslem to nějak víceméně důstojně ukončit. Scénáristicky průměr, Momoa hraje jako vždy hřmotné dobračisko, chyběla větší interakce s Merou, kdy ohledně Mery měli scénáristi velmi svázané ruce, což film IMHO ochudilo nejen o jemné manželské špičkování. Amber postava Mery sluší, je škoda, že tvůrci podlehli tlaku fanoušků. Nicméně back to movie - akce byla přehledná, CGI fajn, Dophi je pořád borec a nakonec všechno dobře dopadlo (až na jednoho švába). Závěrečný pomrk směrem k Marvelu pobavil. Takže sečteno podtrženo průměr, na který se ráda mrknu někdy na Prima MAX.

plakát

Eliška a Damián (2023) (seriál) odpad!

Viděla jsem všechny díly, bylo to takové guilty pleasure, kdy jsem si otevřela vínko, oříšky a nevěřícně koukala, jakou debilitu zase naši seriáloví netvůrci vyplodili. Ale i s alkoholem v krvi, i s vědomím, že je to blbina, nemůžu hodnotit jinak. To totiž nemá nic - vtip, akci, nápad...nic. Herecké výkony jsou tragické, na úrovni besídky základní školy, jediná malá pozitivita je slečna Dvořáková. Možná, kdyby začali druhou sérií, kde podle ukázek měla být hlavním tahounem ona, nebyl by to takový průser.

plakát

Flash (2023) 

Nebudu řešit, co pan Miller dělá doma a jestli si myslí, že je výhybka či co. Film se mi líbil, měl všechno, co komiksovka má mít. Fajn příběh, soundtrack, vyvážený humor, Ezrovi role dokonale sedla, jen závěr byl holt neamerický, a to se zřejmě spolu s osobním životem hlavního hrdiny neodpouští. Pro mě to bylo super překvapení tohoto roku, které vyčnívá nad ostatními DC filmy a posledními Marvelovkami. Potěšil Michael Keaton jako jediný pravý Batman, pobavil Nicholas Cage a po příchodu z kina jsme si museli udělat špagety.

plakát

One Piece (2023) (seriál) 

Krásná, barevná a hravá jízda, která potěší všechny, kdo mají v sobě ještě aspoň ždibec mladistvého nadšení, nerozvážnosti a víry, že všechno dopadne dobře. Casting je pecka. Iñaki je prostě Luffy - z očí mu kouká sto čertů a srší tak energií, že se nedivíte, když svým nadšením strhne většinu lidí okolo. Ostatní mu zdatně sekundují, zejména Makkenjův Zoro. A vůbec celá parta má mezi sebou příjemnou chemii, kdy člověk věří, že i v reálu jsou kamarádi. O existenci One Piece jsem věděla, znala jsem i Luffyho a Zora, jejichž magnetky nám zdobí ledničku, ale jinak jsem k seriálu přistupovala bez znalosti mangy, neposoudím tak, jak moc je věrná předloze. Na druhou stranu, co funguje na papíře, nemusí fungovat v audiovizuální formě. IMHO scénárista i režie odvedli dobrou práci, kdy jsem si seriál maximálně užila a po závěrečném díle měla po dlouhé době pocit, že jsem viděla něco nového a zábavného. Netrpělivě budu vyhlížet 2. řadu a při čekání si určitě párkrát úvodní jízdu zopáknu.

plakát

1670 (2023) (seriál) 

Geniální, v každém směru. Hrozně dlouho jsem se u televize tak nenasmála a v životě bych neřekla, že se mi to stane u polského seriálu. Výprava, obsazení, scénář - všecko šlape jak hodiny z Holandska. Tvůrci se nebojí pálit do vlastních ostrými, kdy nechybí legrace z církve, globálního oteplování, homosexuality, závislosti na smartphonech.... Seriál je plný hlášek, kdy díky stejné jazykové slovanské větvi zůstaly všechny prakticky v původním znění, takže není třeba se bát dabingu, který je velice povedený. Doporučuju všemi deseti a snad bude 2. řada brzy.

plakát

Alchymie duše (2022) (seriál) 

To bylo tak hezké :D Fakt. Pohádkový příběh, výprava, za kterou se nemusí stydět ani film, hezké kostýmy, casting, soundtrack... Že se jedná o echt kvalitku značí i dvě série, kdy v korejské produkci je zlatý standard jedna o cca 16 dílech. Tady šli ale i do té druhé, asi aby mi udělali radost. Sice už v ní nebyla má oblíbená Mu-dok, ale i k nové slečně jsem si našla cestu. Sem tam by to sneslo nechat střihače trochu úřadovat, jako u všeho z korejské produkce, ale je to jen malá výtka.