Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Dobrodružný
  • Animovaný

Recenze (136)

plakát

Je to na tobě (2024) 

Odpad úplně ne, malým holčičkám by se to mohlo líbit - kůzlatka, housátka, slepičky, kůň Knedlíček, naprosto sterilní lovestory, tragická herečka v hlavní roli a fešák Wojtek/Kuba. Pokud je vám však víc než 10, tak je to ve stejné kvalitě jako reklama na Lutz. Jedna hvězda za Mini Cooper.

plakát

Irské přání (2024) 

Prostě Rosamulde Pilcher - nic víc, nic míň. Přitroublá romantika s krásnými irskými exteriéry, přezrálou Lindsey Lohan a dospělým Eragonem. Příběh je prostinký a samozřejmě nesmí chybět osudové setkání s osudovou láskou. Je to v Irsku takže si připište déšť, veselou hospodu a taneček obou hrdliček. Dvě hvězdy - mám slabost pro Irsko a ta hospoda vypadala fajn.

plakát

Mladá dáma (2024) 

Jednohubka s předvídatelným scénářem, s místy přehrávající Jedenáctkou a nic moc CGI. Takový trošku thriller pro děti. Postavy jsou ploché, takže k žádné si nevytvoříte vztah, a to je problém především u hlavní hrdinky Elodie. Je těžké fandit dívce, o které nic nevíme, což je hlavně vina uspěchaného startu, kdy nám není téměř představena. Jakoby se scénáristi nemohli dočkat, až chudinka skončí v dračí sluji a až tam po děsivém pádu procitne, začnou teprve nějak rozvíjet příběh. Stopáž je naštěstí v únosných mezích, což je jen ke prospěchu věci, jednak překousnete kdejakou filmovou nelogičnost a druhak tam nejsou hluchá místa.  Na jeden večer ideální, podruhé už si to pustí jen velký fanda Millie. Co se týče prince, nečekejte žádného Krasoně.  Je fakt na draka a zaslouženě skončí tzv. na Anakina.

plakát

Aquaman a ztracené království (2023) 

Další výlet do Atlantis nebyl tak zábavný jako ten první. Bylo vidět, že DCU se s touto generací hrdinů loučí s úmyslem to nějak víceméně důstojně ukončit. Scénáristicky průměr, Momoa hraje jako vždy hřmotné dobračisko, chyběla větší interakce s Merou, kdy ohledně Mery měli scénáristi velmi svázané ruce, což film IMHO ochudilo nejen o jemné manželské špičkování. Amber postava Mery sluší, je škoda, že tvůrci podlehli tlaku fanoušků. Nicméně back to movie - akce byla přehledná, CGI fajn, Dophi je pořád borec a nakonec všechno dobře dopadlo (až na jednoho švába). Závěrečný pomrk směrem k Marvelu pobavil. Takže sečteno podtrženo průměr, na který se ráda mrknu někdy na Prima MAX.

plakát

To se vysvětlí, soudruzi! - Ostře sledované UFO (2024) (epizoda) 

Svěží vítr v zatuchlých vodách naší seriálové tvorby. Fajn námět, scénáristicky to taky není úplně průser, obsazení je fajn, ALE ta kamera. Ta kamera je děs. Nechápu, že to režisér akceptuje. Ještě by to chtělo poštelovat gradaci děje a nemám výhrad. Na druhý díl určitě mrknu.

plakát

Eliška a Damián (2023) (seriál) odpad!

Viděla jsem všechny díly, bylo to takové guilty pleasure, kdy jsem si otevřela vínko, oříšky a nevěřícně koukala, jakou debilitu zase naši seriáloví netvůrci vyplodili. Ale i s alkoholem v krvi, i s vědomím, že je to blbina, nemůžu hodnotit jinak. To totiž nemá nic - vtip, akci, nápad...nic. Herecké výkony jsou tragické, na úrovni besídky základní školy, jediná malá pozitivita je slečna Dvořáková. Možná, kdyby začali druhou sérií, kde podle ukázek měla být hlavním tahounem ona, nebyl by to takový průser.

plakát

Alchymie duše (2022) (seriál) 

To bylo tak hezké :D Fakt. Pohádkový příběh, výprava, za kterou se nemusí stydět ani film, hezké kostýmy, casting, soundtrack... Že se jedná o echt kvalitku značí i dvě série, kdy v korejské produkci je zlatý standard jedna o cca 16 dílech. Tady šli ale i do té druhé, asi aby mi udělali radost. Sice už v ní nebyla má oblíbená Mu-dok, ale i k nové slečně jsem si našla cestu. Sem tam by to sneslo nechat střihače trochu úřadovat, jako u všeho z korejské produkce, ale je to jen malá výtka.

plakát

Láska padá z nebe (2019) (seriál) 

Wow, tak tohle se mi hodně líbilo. Musím říct, že mě nalákal slib nahlížení do Severní Koreje po jihokorejsky, takže jsem čekala bžundu. Nestalo se. Byť je tam několik srandovních okamžiků, je KLDR zobrazena až překvapivě citlivě a s úctou. No, nedivím se, nikdo nechce rozpoutat konflikt, kdyby se tenhle seriál náhodou dostal do rukou severokorejských a jak jsme viděli - oni na telenovely koukají. Je vidět, že tenhle seroš je vlajková loď  - výprava, scénář, soundtrack, který perfektně doplňuje scénu a casting - hodně povedený casting, a to u všech rolí, včetně dětí, kdy si až člověk říká, že ty naše třpytky by tam měly jít na školení. Pochvala za výborný herecký výkon se ovšem netýká ústřední dvojice, protože ta tu zamilovanost nehrála. Ti dva si ji prožívali a fakt by byl zázrak, kdyby to dopadlo jinak než že dnes spolu v reálu vychovávají prvního synka. Ta chemie mezi nimi byla cítit víc než když člověk vyleje savo. Ale ať jen nechválím, seriálu by tradičně slušela kratší stopáž. U každého korejského seriálu je to to stejné, od určitého okamžiku se začnou táhnout. Ne že by děj vyloženě nudil, ale zmizí příjemný rytmus a seriál se stane rozvláčným až rozbředlým, což se zas spraví až ke konci. Také nesmí chybět hlavní hrdina, který je tak trochu povoláním syn a tradičně - osud. Nicméně přiznám, že flashbacky aus Switzerland byly řemeslně pěkně provedené, zvlášť s tím hudebním podmazem. Přes všechna klišé K-dramat, ale jednu věc Korejcům nikdo neupře, nevím, jak to dělají, ale mají úžasný cit zachytit takové ty malé věci, které jednak prohlubují vztah postavy a diváka a současně dělají seriál uvěřitelnějším.

plakát

1670 (2023) (seriál) 

Geniální, v každém směru. Hrozně dlouho jsem se u televize tak nenasmála a v životě bych neřekla, že se mi to stane u polského seriálu. Výprava, obsazení, scénář - všecko šlape jak hodiny z Holandska. Tvůrci se nebojí pálit do vlastních ostrými, kdy nechybí legrace z církve, globálního oteplování, homosexuality, závislosti na smartphonech.... Seriál je plný hlášek, kdy díky stejné jazykové slovanské větvi zůstaly všechny prakticky v původním znění, takže není třeba se bát dabingu, který je velice povedený. Doporučuju všemi deseti a snad bude 2. řada brzy.

plakát

Městečko na pobřeží (2021) (seriál) 

Jak dopadne hlavní linka seriálu Městečko na pobřeží je jasné od prvního okamžiku, kdy se ústřední dvojka hluboce vzájemně zadívá do očí, přesto cesta k tomuto konci je plná milých i smutných okamžiků, kdy se zájmem pouštíte jeden díl za druhým, byť stopáž jednoho odpovídá délce celovečerního filmu. Mezi ústřední dvojkou je navíc naprosto dokonalá chemie, ne ani tak jiskření, jak naladění se na sebe. Na seriálu chválím výpravu, mile nablblý soundtrack, poukázání na fakt, že i těžkej borec občas někoho potřebuje a hlavně takové ty sekundové momenty, např. když si slečna zubařka sedne automaticky vedle své lásky, byť si to zatím nechce přiznat, i když jí židli připraví jiný frajer anebo když v obchoďáku bezděčně kouká po pánských věcech. Vztah ústředních hrdinů je sem tam jak na houpačce a až se konečně dají dohromady, je hrozně hezké sledovat, jak i 35letí dacani zblbnou. Mnozí tady poukazují na dětinskost v chování hlavní hrdinky, kdy se dělá seznam, co všechno chce s partnerem udělat, ale pro mě je to roztomilé, je šťastná a chce si začátky vztahu udělat s partnerem zábavné a hezké, navíc je to Jižní Korea - po drilu ve škole dril v práci, na vztahy nulový čas, takže fakt nejde srovnávat pětatřicítku u nás a tam. Byť je ale sem tam třeštidlo, je to vždy ona, kdo udělá první krok. Ale zpět k seriálu - do 9. dílu děj pěkně odsýpá, pak měl ale dostat volnou ruku střihač, protože na můj vkus by o dva díly méně neškodilo. Kromě ústředního páru hrdliček sledujeme i osudy ostatních obyvatel městečka, které se během 16 dílů značně posunou a jsou zajímavým zpestřením hlavní linky. Rozuzlení 3 záhad městečka bylo shrnuto do posledních dvou dílů, kdy si uvědomíte, že svět je malý a o náhody tu není nouze a že když se dva mají potkat, potkají se.