Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Akční
  • Dokumentární

Recenze (61)

plakát

Mortdecai: Grandiózní případ (2015) 

Taková pohádka o Johnny Depovi a jeho kníru. Těch narážek na něj bylo opravdu přiliš, kolikrát jsem pochyboval co je vlastně hlavní téma. Nic proti Johnymu ale on sám film rozhodně nezachrání,přestože svou roli nehraje vůbec špatně. Za mě slabší tři.

plakát

Star Wars: Síla se probouzí (2015) 

Veliké zklamání a pro mě zcela nepochopitelné promarnění skvělé příležitosti. Samotný svět Star Wars skýtá až neskutečné množství možností a potenciálních kreativních nápadů. Tento díl se však jen veze na vlně úspěchu předchozích dílů. Nemá to myšlenku, nemá to nápad, nemá to jednoduše nic. Celý film zachraňuje jen pár vydařených efektů a to je přeci jen trochu málo.

plakát

Fair Play (2014) 

příběh ze kterého tuhne krev v žilách, který poukazuje na tak často zapomínanou brutalitu komunistického režimu. Já osobně vroucně děkuji bohu za to, že to skončilo. Doufám, že jednou provždy

plakát

Revival (2013) 

"A tohleto se bude vysílat kde." "Tak je to pro Český Rozhlas,takže všude." "Takže třeba Indie?" Kapelu Smoke jsem si skutečně zamiloval. Nevím kdo vymýšlel ty písně,ale dle mého názoru jsou skutečně bomba. Je možná jen trošku škoda,že si tvůrci lépe nepohráli s tím disidentstvím u skupiny,hned by mi byla ještě sympatičtější :-)

plakát

Sněžný drak (2013) (TV film) 

Zcela atipická pohádka s poměrně komplikovaným spletitým dějem,která se místy zcela vymyká uceleným pravidlům tak neměnného žánru,jako je pohádka. Snaha odtrhnout se od řady naprosto stereotypních pohádkových motivů se tentokrát skutečně povedla. Postavy zde nejsou černobílé a v průběhu děje se jejich charakter vyvíjí. Při koukání jsem se docela dobře bavil,zejména Arnošt Goldflam hrál skutečně výborně. Na můj vkus došlo ale k princovu obrácení až příliš rychle. Očekával bych zde nějaký princův vnitřní rozkol,kdy bloudí nešťasten světem pohroužený do vlastních úvah,až nakonec ho čarodejnice v životě tak trýzní,že mu konečně dojde,jaký byl sobec. Tady ale k ničemu takovému nedošlo a to byla chyba. A tato pohádka je snad jediná na světěí,kde byla princeznina matka HEZČÍ,než princezna samotná :-)

plakát

Avengers (2012) 

Film stojí pouze na efektech,které ale stejně za pár let budou všem připadat směšné,a na pár ucházejících vtipech. Celkově je to užasná podívaná,ale z hlediska fimařské kvality je to obyčejný béčkový akčňák s neuvěřitelně ubohým zakončením. Určitě výborná podívaná,ale 84 %? To je snad trošku přehnané.

plakát

Temný rytíř povstal (2012) 

V životě jsem se na žádný film do kina tak netěšil. O to lepší je,že v životě jsem nebyl v kině na lepším filmu. Nolan mě opravdu nezklamal. Nadšení a napětí se u mě dá směle vyrovnat prvnímu shlédnutí Temného rytíře. Přesto se mi zdá,že nový batman nedosahuje stejných kvalit. Důvod je bezpochyby ve zloduchovi ztvárněným Banem (doufám,že píšu správně). Na rozdíl od Jockera byl pro mě Bane nezajímavý odpudivý a celkově velice nesympatický zcela obyčejný v ničem nevynikajícíí zloduch. Nejsem fanouškem komiksů s batmanem ani jsem nikdy žádný nečetl, a proto nevím jaké měl Nolan možnosti v databázi zloduchů, ale Bane u mě opravdu nezabodoval. Čím u mě Nolan zabodoval je zakončení,jak už tady bylo mnohokrát řečeno,Batman prostě nemohl zemřít. Už jen kvůli návaznosti na v budoucnu natočené Batmany. Přesto Nolan vyřešil zakončení nejlépe jak mohl. Temný rytíř povstal je bezpochyby nejlepší film letošního roku. za mě jednoznačně 5 hvězd

plakát

Hra o trůny (2011) (seriál) 

Genialita tohoto seriálu bezpochyby spočívá v tom,že nikomu nijak nenadržuje a všem dává přibližně stejný prostor.Tím dává prostor divákovi vybrat si vlastní rod,kmen,či postavu které bude fandit nebo kterou si oblíbí. Já si oblíbil skřeta Theriona Lannystera a rod Stárků,což byla pro sledování serálu trochu složitá kombinace :). Seriál mi dal 20 nezapomenutelných hodin. Přestože je druhá série mnohokrát lepší,geniální je i ta první. Nemůžu se dočkat uvedení pokračování,jenom doufám,že další díly nebude točit Daniel Minahan,neboť mi jako režisér opravdu příliš nesedl a v jeho dílech je opravdu až příliš násilí,a děj se zde doslova ztrácel. Také mám obavy z toho,že pokud budou ve třetí sérii v hlavní roli bílí chodci,seriál pro mě bude nekoukatelný,neboť hororovým fanouškem opravdu nejsem. :)

plakát

Muži v naději (2011) 

Vejdělkovi se konečně povedlo natočit film z vynikající atmosférou a srdcehřejícím zakončením,ale nemůžu si pomoct,na mě to pořád působí do jisté míry jako kopírka Žen v Pokušení.